Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 15 Μαΐου έως 21 Μαΐου).

 

foto240520231 foto240520232 foto240520233
foto240520234 foto240520235 foto240520236
foto240520237 foto240520239 foto2405202310
foto2405202311 foto2405202312 foto2405202313
foto2405202314 foto2405202315 foto2405202316
foto2405202317 foto2405202318 foto240520231

 

 

  • Επιτυχημένη η έναρξη της «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2023»

 

  • Συνεχής αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

 

  • Σημαντική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 15 Μαΐου έως και Κυριακή 21 Μαΐου 2023, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 15 Μαΐου: Παρακολούθησε την πυροσβεστική άσκηση δασικής πυρκαγιάς που πραγματοποιήθηκε στον χώρο Αερολέσχης στον Κορύλοβο. Στην άσκηση έλαβαν μέρος πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Δράμα, πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών, καθώς και πολλοί συναρμόδιοι φορείς όπως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας ΑΜΘ, το ΕΚΑΒ, τμήματα Στρατού και εθελοντικές ομάδες. Στόχος της άσκησης ήταν ο πλήρης συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων υπό την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
  • Παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου μαζί με σημαντικούς φορείς της Δράμας για τη Δραμοινογνωσία 2023, στο πάρκο των γλυπτών του Διοικητηρίου Δράμας.
  • Συμμετείχε στην 18η τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.
  • Παρευρέθηκε στην έκθεση - εκδήλωση μαθητικών έργων με θέμα: ¨Το 1ο ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί….2023¨, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ Δράμας, οι μαθητές του οποίου συμμετείχαν και κατέκτησαν την 3η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης που έγινε στο Ίδρυμα ¨Σταύρος Νιάρχος¨ στην Αθήνα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ στήριξε αυτή την προσπάθεια των παιδιών.
  • Τρίτη 16 Μαΐου: Είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική και υπεύθυνο για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, στο γραφείο του στην Αθήνα στο Υπουργείο Οικονομικών. Το θέμα συζήτησης τους ήταν η ανάπτυξη και αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού με σχέδιο και όραμα πάνω στις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας. Η Αντιπεριφέρεια Δράμας συνεχίζει να αγωνίζεται για την πόλη σε κάθε τομέα με υπευθυνότητα και συνέπεια, με εργατικότητα και αποτελεσματικότητα.
  • Τετάρτη 17 Μαΐου: Είχε συνάντηση ουσίας, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο Σκαλωτής Δράμας κ. Θεόδωρο Σαλωνίδη και συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Κοινότητα Σκαλωτής.
  • Υποδέχτηκε και βράβευσε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, τους αθλητές της ομάδας μπάσκετ του ΚΑΟΔ για την άνοδο τους στη Β’ Εθνική και στη συνέχεια τους αθλητές της πρωταθλήτριας ομάδας Α’ ΕΠΣ Δράμας ποδοσφαίρου «ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ».
  • Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κεφαλαρίου κ. Γιάννη Καλεάδη, στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού.
  • Παρευρέθηκε και χαιρέτησε στην παρουσίαση της νέας ΣΒΑΑ (Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) για τη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027, όπου παρουσιάστηκε από την ομάδα μελετητών η μελέτη του έργου πυρήνα που αλλάζει και μεταμορφώνει κυριολεκτικά τη Δράμα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Δράμας. Η σύνταξη της Στρατηγικής και η μελέτη του έργου υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της RAYCAP.
  • Χαιρέτησε και παρακολούθησε τη συναυλία με τον μοναδικό συνθέτη και τραγουδιστή Νίκο Πορτοκάλογλου και τη δραμινή ταλαντούχα ερμηνεύτρια Βίκη Καρατζόγλου στην έναρξη της Δραμοινογνωσίας 2023, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης».
  • Πέμπτη 18 Μαΐου: Παρευρέθηκε στην Κάτω Βροντού και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου κ. Ιωάννη Κυριακίδη και τον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Κάτω Βροντούς κ. Κυριάκο Καρυπίδη, για την επίβλεψη έργων αγροτικής οδοποιΐας στην περιοχή.
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας με κεντρικό ομιλητή τον κ. Σάββα Καλεντερίδη (Αξιωματικό ε.α., συγγραφέα και γεωστρατηγικό αναλυτή) και συντάχθηκε με την πρόταση του για ενότητα του ποντιακού χώρου και για κοινή διεκδίκηση διεθνώς της αναγνώρισης της «Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής» (Ποντίων, Θρακών, Μικρασιατών). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
  • Παρασκευή 19 Μαΐου: Συμμετείχε στην 19η τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.
  • Παρευρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στο Κεφαλάρι Δράμας.
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Δραμοινογνωσίας 2023,
  • απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου του Διευθυντή του 2ου Λυκείου Δράμας κ. Χρήστου Σ. Κόλτση με τίτλο: 2ο Λύκειο Δράμας 1945-2022 των εκδόσεων «Οσελότος», στο Αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Δράμας,η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου,
  • παρέστη στην παρουσίαση των πρώτων δύο ποιητικών συλλόγων ¨Ονείρων απόνερα¨ και ¨Οφθαλμών Ακούσματα¨ του Γιώργου Λαμπριανίδη, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
  • παρευρέθηκε στα Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας ¨΄Εφοδος¨ στο χώρο της ανάπλασης, στα γήπεδα του τένις.
  • Σάββατο 20 Μαΐου: Παρευρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι στην Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην ακριτική Πρασινάδα του Δήμου Παρανεστίου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου.
  • Παρέστη στην εκδήλωση «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στη Μικρόπολη Δήμου Προσοτσάνης.
  • Παρευρέθηκε στο πανηγύρι στο Εξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ξηροπόταμο Δράμας.
  • Παρέστη στο πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλόκαμπου, με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Συλλόγου.
Διαβάστηκε 184 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή