Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 8 Μαΐου έως 14 Μαΐου).

foto160520231 foto160520232 foto160520233 foto160520234
foto160520235 foto160520236 foto160520237 foto160520238
foto160520239 foto1605202310 foto1605202311 foto1605202312
foto1605202313 foto1605202314 foto1605202315 foto1605202316

 

  • Τιμούμε τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της

 

  • Πρωταθλήτριες Ελλάδος χάντμπολ οι μαθήτριες του ΓΕΛ Προσοτσάνης

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 8 Μαΐου έως και Κυριακή 14 Μαΐου 2023, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 8 Μαΐου: Παρευρέθηκε στους πρώτους αγώνες Λεξιμαχίας μεταξύ των Γενικών Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας. Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν το Γενικό Λύκειο Κάτω Νευροκοπίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.
  • Παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του Φεστιβάλ Καντίνας – Canteen Festival, στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Δράμας. Πρόκειται για μια διοργάνωση, η οποία έχει στόχο να γίνει θεσμός, ενώ ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία αλλά και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής. Το Φεστιβάλ Καντίνας ήταν μια συνδιοργάνωση του ΜΕΑΣ Ήφαιστος και Thessalloniki Brand, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και του Δήμου Δράμας.
  • Τρίτη 9 Μαΐου: Παρευρέθηκε στην τελετή της Εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου, στο Στρατόπεδο «ΑΝΘΛΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ» Δράμας.
  • Παρέστη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εορτασμού της «Ημέρας της Ευρώπης», στον αύλειο χώρο του του 1ου Γυμνασίου Δράμας. Η Ημέρα αυτή περιλαμβάνει εκδηλώσεις για την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη, οι οποίες γίνονται σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Κατέθεσε στεφάνι στην καθιερωμένη τελετή στο πλαίσιο Εορτασμού της «Ημέρας των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού», στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στον Δημοτικό Κήπο Δράμας.
  • Υποδέχτηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, την Προϊσταμένη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπεύθυνη για τα προσφυγόπουλα κ. Γκαλίνα Αλτουχόβα, καθώς και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη και συζήτησαν διάφορα θέματα για τις δομές προσφύγων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
  • Τετάρτη 10 Μαΐου: Είχε συνάντηση, στο γραφείο του, με μέλη του Συλλόγου Βετεράνων αθλητών με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χάντμπολ κ. Στέφανο Χατζηνικολάου. Στη συνάντηση συζητήθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου στο διεθνές τουρνουά παλαιμάχων Χάντμπολ που θα γίνει στην Κροατία το προσεχές διάστημα.
  • Έδωσε Συνέντευξη σε δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης της Ρουμανίας σχετικά με την επικείμενη Δραμοινογνωσία 2023. Το συνεργείο της Ρουμανικής τηλεόρασης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Δράμα έκανε γυρίσματα στο Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη, στη Λίμνη της Αγίας Βαρβάρας, στη γέφυρα του ποταμού Νέστου στο Παρανέστι και σε οινοποιεία της περιοχής.
  • Παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Χειροσφαίρισης Αγοριών και Κοριτσιών Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου, Σχολικού Έτους 2022-2023, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δ. Κραχτίδης» Δράμας.
  • Στη συνέχεια, παρακολούθησε τον 1ο Ημιτελικό Κοριτσιών στους αγώνες Χειροσφαίρισης, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Μακρής», στην Προσοτσάνη, όπου το ΓΕΛ Προσοτσάνης κέρδισε το Λύκειο Χανίων με 42-17.
  • Παρέστη στην έναρξη των εργασιών στον Αμυγδαλεώνα για την κατασκευή του νέου δρόμου Δράμας – Καβάλας με την παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργου Καραγιάννη και του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστου Μέτιου. Πρόκειται για έναν τετράϊχνο κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση, χωρίς διόδια και φανάρια που θα ενώνει τις 2 πόλεις σε 15 λεπτά. Ένα πολύ σπουδαίο έργο που χρηματοδότησε από το ΕΣΠΑ της η διοίκηση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου με το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ και θα ολοκληρωθεί βάση συμβάσεως σε 30 μήνες.
  • Παρευρέθηκε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Μωκίου, στο Νεροφράκτη Δράμας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου.
  • Πέμπτη 11 Μαΐου: Παρευρέθηκε στην τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων Π.Π.Σ του Τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Δι.Πα.Ε. στη Δράμα.
  • Παρακολούθησε τον Τελικό Αγώνα Γυναικών των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Χειροσφαίρισης Αγοριών και Κοριτσιών Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου, Σχολικού Έτους 2022-2023, όπου οι μαθήτριες – αθλήτριες του Γενικού Λυκείου Προσοτσάνης στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδος, στο κλειστό Γυμναστήριο «Δ. Κραχτίδης» στη Δράμα. Μετά τη λήξη του αγώνα έκανε την απονομή των κυπέλλων και των χρυσών μεταλλείων στις πρωταθλήτριες μας. Οι Αγώνες ήταν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Π.Ε. Δράμας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας – Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων, υπό την αιγίδα του Δήμου Δράμας και του Δήμου Προσοτσάνης.
  • Παρευρέθηκε στην εκδήλωση (σχολείων ανοιχτών στην κοινωνία) που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΝΕΕΓΥΛ Δράμας.
  • Παρασκευή 12 Μαΐου: Μετά από πρόσκληση του συναντήθηκε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, και οργάνωσε μαζί τους τη συμμετοχή τους στη Δραμοινογνωσία 2023.
  • Σάββατο 13 Μαΐου: Παρευρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι στην Επιμνημόσυνη Δέηση, για τα θύματα της Βουλγαρικής θηριωδίας που στις 13/5/1944 έχασαν τη ζωή τους στο Μακρυπλάγι, στο Ηρώο Γενοκτονίας των Ποντίων στο Μακρυπλάγι. Αμέσως μετά έγιναν στο Κοινοτικό Κατάστημα, τα Αποκαλυπτήρια 3 Αναθηματικών Πλακών για τη Γενοκτονία των Ποντίων, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και για τους Διατελέσαντες Προέδρους της Κοινότητας.
  • Παρευρέθηκε στην Ιατρική Ημερίδα με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης, ένα Σύγχρονο Πρόβλημα Υγείας», στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας (δίπλα στο Επισκοπείο).
  • Παρέστη στο 11ο Παιδικό τουρνουά της ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Οι μπέμπηδες Νέας Αμισού» (ΠΑΟΠ), στη Νέα Αμισό, όπου συμμετείχαν πάνω από 1500 μικροί ποδοσφαιριστές.
  • Παρευρέθηκε και χαιρέτησε στην Τελετή Βράβευσης του πανελληνίου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», στο Μουσικό Σχολείο Δράμας.
  • Παρέστη και χαιρέτησε στο 26ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δράμας, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Συνεχάρη και απένειμε την ειδική πλακέτα και διπλώματα στη μαέστρο κ. Νόπη Παχατουρίδου και στα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Δράμας για την εμφάνιση και για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ.
  • Κυριακή 14 Μαΐου: Παρευρέθηκε στο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Δράμας. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Δημοτικό Κήπο Δράμας, με αφορμή την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Οι εκδηλώσεις που έγιναν στις 14 Μαΐου και αυτές που θα ακολουθήσουν στις 16 και 18 Μαΐου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, του Δήμου Δράμας και των Ποντιακών Συλλόγων του Νομού Δράμας.

  • Παρέστη στη Γιορτή της Μητέρας, στον αύλειο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Η φετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στην αγορά και τοποθέτηση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
  • Παρέστη στην εκδήλωση για τη «Γιορτή Της Μητέρας», που διοργάνωσε ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος», στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Προσοτσάνης.
Διαβάστηκε 362 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή