Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 1 Μαΐου έως 7 Μαΐου)

foto100520231 foto100520232 foto100520233
foto100520234 foto100520235 foto100520236
foto100520237 foto100520238 foto100520239
foto1005202310 foto1005202311 foto1005202312

 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 1 Μαΐου έως και Κυριακή 7 Μαΐου 2023, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Τρίτη 2 Μαΐου: Παρευρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού για την επανέναρξη της λειτουργίας των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, στο κτίριο σίτισης της Μητροπόλεως, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Δράμας. Η Τράπεζα Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως, που θα λειτουργεί χάρη στον εθελοντισμό των γυναικών των ενοριών της Δράμας, θα σιτίζει 54 εμπερίστατους συνανθρώπους μας.
  • Συμμετείχε στην 8η έκτακτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., δια περιφοράς.
  • Παρέστη στις ιπποδρομίες του Δοξάτου Δράμας, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Αθανασίου προστάτη και πολιούχου της μαρτυρικής περιοχής. Οι παραδοσιακές ιπποδρομίες διεξήχθησαν στο χώρο του Ιπποδρομίου δίπλα στο χείμαρρο.
  • Τετάρτη 3 Μαΐου: Συγκάλεσε και συντόνισε ως Πρόεδρος, τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την αντιπυρική περίοδο 2023 με στόχο της έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών και φαινομένων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, ο Στρατός, οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των 5 Δήμων του νομού Δράμας, τα Δασαρχεία Δράμας, Εθελοντικές Ομάδες και Οργανώσεις, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και άλλων φορέων. Διαπιστώθηκε ετοιμότητα προσωπικού και εξοπλισμού και αποφασίστηκαν μέτρα πρόληψης και υλοποίησης οργανωμένων δράσεων ενημέρωσης των πολιτών.
  • Πέμπτη 4 Μαΐου: Προήδρευσε σε σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για τον αγώνα δρόμου Wine Trail που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στα Οινοποιεία της Αδριανής και του Δοξάτου, την Κυριακή 28 Μαΐου, στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας.
  • Συμμετείχε στην 5η Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, με τηλεδιάσκεψη.
  • Παρευρέθηκε στην κοινωνική εκδήλωση, με Θέμα «Τεχνικής & Ασφαλούς Οδήγησης», από τον Πρωταθλητή αγώνων αυτοκινήτου, κ. Δημήτρη Μανωλόπουλο, προς τους μαθητές του 1ου και του 2ου Ε.ΠΑ.Λ, στην αίθουσα των Ε.ΠΑ.Λ Δράμας.
  • Συμμετείχε στην 17η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με τηλεδιάσκεψη.
  • Παρασκευή 5 Μαΐου: Είχε συνάντηση ουσίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Δράμας, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Χειριστών, κ. Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη και συζήτησαν θέματα του Σωματείου τους.
  • Παρευρέθηκε και απένειμε βραβεία στο 2ο Τουρνουά Χειροσφαίρισης αγοριών που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πετρούσας. Συμμετείχαν 8 Δημοτικά Σχολεία από τον Δήμο Προσοτσάνης και το Δήμο Δράμας. Ήταν μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, όπου όλοι οι μαθητές όλων των σχολείων αγωνίστηκαν και χάρηκαν το παιχνίδι. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Προσοτσάνης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Αντιπεριφέρεια Δράμας και τον Δήμο Δράμας, με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πετρούσας.
  • Παρευρέθηκε και χαιρέτησε την ξεχωριστή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία και στους εμπορικούς δρόμους της Καβάλας , όπου συμμετείχαν 100 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Δράμας με μπλουζάκια της Δραμοινογνωσίας και 100 χορευτές και οργανοπαίχτες των Πολιτιστικών Συλλόγων του Βώλακα, των Πύργων, της Πετρούσας, της Καλής Βρύσης, του Ξηροποτάμου και του Μοναστηρακίου, δημιουργώντας για 3 ώρες μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Άδοντες και ψάλλοντες» και της «Λευκής Νύχτας».

Η πατινάδα που ακολούθησε στους εμπορικούς δρόμους της Καβάλας από τους χορευτικούς Συλλόγους των χωριών της Δράμας, μετά τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Δράμας, διαφήμισε τη ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ και τον πολιτισμό της Δράμας και άφησε ιστορία.

  • Σάββατο 6 Μαΐου: Παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης του Τμήματος Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Μαΐου 2023 «Ιχνηλάτες της μνήμης», στην πλατεία στο κατάστημα της πρώην «Εμπορικής», στο Καλαμπάκι Δράμας.
  • Κυριακή 7 Μαΐου: Παρέστη στον αγώνα των ΚΑΟΔ – ΓΑΣ Κομοτηνής, στο Γήπεδο «Κραχτίδη», όπου νίκησε η ομάδα του ΚΑΟΔ και επέστρεψε στην Β’ Εθνική.
  • Παρευρέθηκε στην Εσπερίδα, η οποία ήταν αφιερωμένη στο βίο και το έργο του Γιώργου Βιζυηνού, στην αίθουσα χορού του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου Δράμας.

Τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Μαΐου 2023 «Ιχνηλάτες της μνήμης», συνδιοργάνωσαν η Αντιπεριφέρεια Δράμας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δοξάτου, η Δημοτική Κοινότητα Καλαμπακίου, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, ο οργανισμός Μέλος της IOV WORLD (International Organization of Folk Art) και το STAR Βορείου Ελλάδος.

Διαβάστηκε 235 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή