Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΜΑΡΤΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

 Συμπληρώνεται αυτές τις μέρες μισός αιώνας και ειδικότερα, 52 χρόνια από το 1971, όταν ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε την 21 η Μαρτίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας» ημέρα που σηματοδοτεί και την έναρξη της εαρινής ισημερίας.

Για να διασώσουμε το δασικό μας πλούτο,αναλαμβάνουμε δημιουργικές δράσεις,με μία σειρά ενεργειών, όπως π.χ. με την αποτροπή των πυρκαγιών, την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας, τις εργασίες δενδροφύτευσης, τους εξωραϊσμούς και επισκευές δασικών χωριών, την ελεγχόμενη απομάκρυνση των απορριμμάτων, τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αειφορικού σχεδιασμού διαχείρισης και ανόρθωσης των διαφόρων φυσικών οικοσυστημάτων κ.α.

 Η Αντιπεριφέρεια Δράμας συνεργαζόμενη με όλους τους φορείς, βάζει την προστασία των δασών σε πρώτη προτεραιότητα, γιατί προέχει το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου στην ποιότητα ζωής, στην υγεία και στα αστείρευτα αγαθά, που παρέχουν τα δάση μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ως Αντιπεριφέρεια Δράμας και μετά από πρωτοβουλία μου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, προχωρούμε στην υλοποίηση τεσσάρων  δράσεων, την Τρίτη 21 Μαρτίου  :

 1) Στις, 10.00 π.μ., μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές του 1οΕΠΑΛ Δράμας θα παρακολουθήσουμε ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας  και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ και Αναπληρωτή Διευθυντή της ‘Έδρας Unesco Con  E-E-Ect κ. Γεωργίου Ζαϊμη.

 2) στις 10:30 π.μ., μαζί με τους μαθητές και τους νηπιαγωγούς  του 17ου νηπιαγωγείου Δράμας σε δεντροφύτευση στον Κορύλοβο

 3) Στις 11.00 π.μ. μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας σε δεντροφύτευση στην περιοχή πέριξ του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

4) Στις 11.30 π.μ. στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τους μαθητές και τους δασκάλους του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και

5) Στις 12.30 στο 2ο ΓΕΛ Δράμας θα παρακολουθήσουμε ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας  και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ και Αναπληρωτή Διευθυντή της ‘Έδρας Unesco Con  E-E-Ect κ. Γεωργίου Ζαϊμη

Καλούμε τον Δραμινό λαό, που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και διαβιώνει σε μία περιοχή που έχει προικιστεί από τον Θεό με αξιόλογα φυσικά δασικά οικοσυστήματα (Φαλακρό, Δάσος Φρακτού κ.α.) και έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο NATURA 2000 βάσει των Ευρωπαϊκών Οδηγιών, να συμμετάσχει σε ένα αγώνα διαρκή για την προστασία, τη διαφύλαξη και την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών της δημόσιας δασικής περιουσίας.

Αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μας. Αξίζει να δώσουμε το παράδειγμα στις νεότερες γενεές, άνθρωπος και δάσος να γίνουν συνοδοιπόροι στη ζωή.

Διαβάστηκε 159 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 07:44
Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

Τελευταία άρθρα από τον/την Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

FaLang translation system by Faboba