Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ/ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Γενικός σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου έως και την Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.

- Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

-Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

-Απότιση φόρου τιμής από μαθητές των σχολείων της πόλης σε μνημεία εθνικών αγωνιστών, με τη φροντίδα καθηγητών και δασκάλων.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

7:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα σημάνουν χαρμόσυνα, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας θα παιανίσει εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.

8:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας, κ.κ. Δωρόθεος, μαζί με τον Ιερό κλήρο της πόλης (προσέλευση επισήμων : 10:15 π.μ.).

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας μέσα στον Ιερό Ναό από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Δράμας κ. Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο.  

11:00 Παράθεση καφέ – μικρής δεξίωσης στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας.

11:30 Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

 Έναρξη τελετής

- Επιμνημόσυνη Δέηση

- Κατάθεση στεφάνων : από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, την Πρόεδρο της Κοινότητας Δράμας, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν.Δράμας, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

- Τήρηση ενός λεπτού σιγής

- Εθνικός Ύμνος

- Λήξη τελετής

12:00 Παρέλαση ενώπιον των Αρχών από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, ενώσεις-οργανώσεις-συλλόγους-χορευτικές ομάδες, Τμήματα του Ερυθρού Σταυρού και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

18:30 Υποστολή της Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με την στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με το την φωταγώγηση και τον σημαιοστολισμό των κτιρίων, καθώς και με τη διάθεση της Φιλαρμονικής ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Υπεύθυνο για την τελετή που θα ακολουθήσει μετά τη δοξολογία στο χώρο του Ηρώου στο άγαλμα της Ελευθερίας ορίζουμε τον κ. Αθανάσιο Φυλακτό.

Τον γενικό συντονισμό και το πρόσταγμα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2023 αναθέτουμε στον Υπεύθυνο Γραφείου Φυσικής Αγωγής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Δράμας κ. Καραβασίλογλου Σάββα.

 

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν έως το μεσημέρι της Πέμπτης 23/03 με το Γραφείο Δημάρχου Δράμας στo τηλέφωνο 2521350610 και 2521350798.

Διαβάστηκε 270 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή