Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Η καρδιά του προγράμματος LIFE-IP 4 NATURA στις 22-24 Φεβρουαρίου χτύπησε στην Δράμα

Πραγματοποιήθηκε από τις 22-24 Φεβρουαρίου 2023 το Project Visit της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, του προγράμματος  LIFE-IP 4 NATURA το οποίο είχε θέμα τις προστατευόμενες περιοχές Natura2000 του Όρους Φαλακρού. Στις εργασίες που πραγματοποιηθήκαν αυτές τις 3 ημέρες οι συμμετέχοντες φορείς παρουσίασαν την πρόοδο των δράσεων του προγράμματος και πληροφορήθηκαν για τις προστατευόμενες περιοχές του Όρους Φαλακρό, το οποίο και έχει επιλεγεί ως πιλοτική περιοχή για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Στην πιλοτική περιοχή αυτή θα υλοποιηθούν τα έργα και οι δράσεις του προγράμματος για την Περιφέρεια ΑΜΘ συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 800.000-900.000 Ευρώ. Στο πλαίσιο των εργασιών έγινε ενημέρωση, διαβούλευση και συζήτηση αναλυτικά για τα μέτρα τα οποία και θα προγραμματιστούν και θα υλοποιηθούν, στα επόμενα στάδια του προγράμματος στην πιλοτική αυτή περιοχή. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι μία από τις τρεις Περιφέρειες και μία Αποκεντρωμένη Διοίκηση που συμμετέχουν σε αυτό το ολοκληρωμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

 

Λέξεις κλειδιά:

LIFE-IP 4 NATURA:«Ολοκληρωμένες δράσεις για την διατήρηση και διαχείριση των περιοχών του δικτύου Natura 2000, των ειδών, των οικοτόπων και των οικοσυστημάτων στην Ελλάδα».Eίναι το πρώτο ολοκληρωμένο έργο LIFE (LIFE Integrated Project – LIFE IP) που εγκρίθηκε για την Ελλάδα και αποτελεί το σημαντικότερο έργο των τελευταίων δεκαετιών για την προστασία της ελληνικής φύσης. Στόχος του είναι η ουσιαστική ενίσχυση της προστασίας της φύσης στην Ελλάδα, με τρόπο που να διασφαλίζει ταυτόχρονα τη συμμόρφωση της χώρας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για τον λόγο αυτό, για πρώτη φορά ενσωματώνονται συνεκτικά, σε ένα ενιαίο πρόγραμμα, δράσεις οι οποίες καλύπτουν όλο το εύρος των παραμέτρων που σχετίζονται με την προστασία της φύσης: πολιτική, οικονομία, κοινωνία, επιστημονική γνώση.

Συμμετέχοντες φορείς: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Κρήτης, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ΥΠΕΝ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, WWF Ελλάς, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ΟΦΥΠΕΚΑ, Πράσινο Ταμείο.

Διαβάστηκε 80 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή