Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 13 έως και 19 Φεβρουαρίου)

foto220220231 foto220220232 foto220220233
foto220220234 foto220220235 foto220220236
foto220220237 foto220220238 foto220220239

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου : Είχε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με την κα. Βενετία Μόσχου, Γραμματέα και τον κ. Φωτεινό Αγγέλου, Ταμία του Δ.Σ. του Ιππικού Όμιλου Δοξάτου, για θέματα προετοιμασίας της επικείμενης διοργάνωσης των Ιπποδρομιών Δοξάτου τον Μάιο και συνέργειας της Αντιπεριφέρειας Δράμας.
  • Επισκέφθηκε μαζί με την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας κα. Ιωάννα Σαρήγκολη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες τις εγκαταστάσεις του Τ.Ο.Ε.Β. Βοϊράνης, σχετικά με αγγειοβελτικά και αρδευτικά έργα.
  • Συναντήθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Δράμας Πύραρχο Πασχάλη Χουρτερούδη – μέχρι πρότινος Διοικητή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, ο οποίος συνοδευόταν από τον απερχόμενο Διοικητή Πύραρχο Ιωάννη Αραμπατζή, ο οποίος αναλαμβάνει Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ξάνθης. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε στο νέο Διοικητή συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και ευχήθηκε ολόψυχα καλή και δημιουργική θητεία. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών και συζητήθηκαν τρόποι εμβάθυνσης της, ιδιαίτερα, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.
  • Συμμετείχε ως μέλος στην 4η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.
  • Τρίτη 14 Φεβρουαρίου : Είχε συνάντηση, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με μέλη της διοίκησης της ομάδας Handball «Δράμα 1986», με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Τογανίδη, για θέματα αθλητισμού.
  • Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δήμου Δράμας κ. Αντρέα Χαραλαμπίδη και την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας κα. Νίκη Κεφαλίδου, σχετικά με το θέμα του οδοφωτισμού και των διαβάσεων πεζών Αρκαδικού.
  • Είχε συνάντηση, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας Αντώνιο Καπελλάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ιωάννη Παπαθανασίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε στο νέο Διευθυντή συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και του ευχήθηκε ολόψυχα επιτυχή και εποικοδομητική θητεία.
  • Συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Δράμας με τα Σώματα Ασφαλείας για θέματα πολιτικής προστασίας, για θέματα προστασίας και ασφάλειας του πολίτη, καθώς και για κοινές δράσεις στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα.
  • Είχε συνάντηση, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι Ρίζες μας» κα. Παναγιώτα Παπαδοπούλου και μέλη του Δ.Σ., για τρέχοντα πολιτιστικά θέματα.
  • Παρευρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας, σε γνωστό κέντρο εστίασης.
  • Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου: Απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, για την εορτή των Αγίων της Αγάπης, Ακύλα και Πρισκίλλης, σε γνωστό κέντρο εστίασης.
  • Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου : Συμμετείχε ως μέλος στην 6η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.
  • Παρουσίασε, σε σχετική τελετή, στον χώρο του πρώην Καπνολογικού Ινστιτούτου, παρουσία πλήθος κόσμου και σε κλίμα συγκίνησης, την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Α.Μ.Θ./Π.Ε. Δράμας και της ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σχετικά με την «Αναβάθμιση του πρώην Καπνολογικού Ινστιτούτου και λειτουργία του ως Ερευνητικό και Αναπτυξιακό Κέντρο Υποστήριξης του Αγροτοδιατροφικού Τομέα». Στην παρουσίαση, τοποθετήθηκαν με εισηγήσεις τους η Διευθύντρια Ερευνών-Γενική Διευθύντρια Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Αναστασία Τσαγκαράκου, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Ελένη Μαλούπα και ο ερευνητής Δρ. Ιωάννης Γανόπουλος.

Με τις ενέργειες αυτές, ανοίγει μία νέα εποχή ανάπτυξης και δημιουργίας για το πρώην Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας, το οποίο επαναλειτουργεί, αναβαθμίζεται και στελεχώνεται με επιστημονικό προσωπικό. Οι προσπάθειες της Αντιπεριφέρειας και η συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ απέδωσαν καρπούς.

Στην τελετή παρέστη και ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Μέτιος.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί σε λίγες ημέρες στην Αθήνα.

  • Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου : Απηύθυνε χαιρετισμό στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτέμιου, στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Δράμας.
  • Σάββατο 18 Φεβρουαρίου : Κατέθεσε στεφάνι στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών στους Αγώνες του Έθνους, υπέρ πίστεως και πατρίδος, στα πεδία των μαχών. που τελέστηκε στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Δράμας, ενόψει του Α΄ Ψυχοσάββατου.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό στην μουσικοχορευτική αποκριάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ», με τη συμμετοχή των χορευτικών ομάδων του συλλόγου, όπου ακολούθησε γλέντι με Ορχήστρα Παραδοσιακής – Λαϊκής Μουσικής, σε γνωστό κέντρο εστίασης.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό στον ετήσιο χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος Δράμας, σε γνωστό κέντρο εστίασης.
  • Παρευρέθηκε στην Αναβίωση του εθίμου της Φωτιάς, στην πλατεία του Καλού Αγρού, που διοργάνωσε ο Μουσικοδραματικός Συλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ» Καλού Αγρού Δράμας, συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.
  • Κυριακή 19 Φεβρουαρίου : Απηύθυνε χαιρετισμό στην κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ακολούθησε Γενική Συνέλευση, των Βετεράνων του Ηandball Δράμας.
  • Παρευρέθηκε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυργίων «Αρίων», στα Κύργια Δήμου Δοξάτου.
  • Παρακολούθησε το «Καρναβάλι» Περιθωρίου Κ. Νευροκοπίου, που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια διοργάνωσης.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό στον ετήσιο αποκριάτικο χορό της Πανηπειρωτικής Ένωσης Ν. Δράμας, με παραδοσιακό μουσικό σχήμα από την Ήπειρο, σε γνωστό κέντρο εστίασης.
  • Παρακολούθησε τον αγώνα μπάσκετ Κ.Α.Ο.Δ. – Γ.Α.Σ. Κομοτηνής, στο Κλειστό Γήπεδο Δ. Κραχτίδης, που έληξε με σημαντική νίκη της Δραμινής μας ομάδας, κλειδώνοντας την πρωτιά τέσσερις αγωνιστικές πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Διαβάστηκε 231 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή