Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 6 έως και 12 Φεβρουαρίου).

foto15022023a1 foto15022023a2 foto15022023a3
foto15022023a4 foto15022023a5 foto15022023a6
foto15022023a7 foto15022023a8 foto15022023a9
foto15022023a10 foto15022023a11 foto15022023a12
  foto15022023a13  

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου : Συμμετείχε ως μέλος στην 2η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. , δια περιφοράς.
  • Παρέδωσε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, εξοπλισμό και υλικά Πληροφορικής και Ρομποτικής για το εργαστήριο, τα οποία αγοράστηκαν με χρηματοδότηση της Αντιπεριφέρειας Δράμας/Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
  • Παρευρέθηκε στην κοπή της Βασιλόπιτας του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων & Προστασίας του Παιδιού Δράμας, σε γνωστό κέντρο εστίασης.
  • Παρευρέθηκε στην κοπή Βασιλόπιτας για το 2023 του Μορφωτικού, Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Μ.Ε.Α.Σ ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηρόδρομου Δράμας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Δωρόθεος, που έγινε στην καινούργια Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του νέου ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΡΑΙΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
  • Τρίτη 7 Φεβρουαρίου : Πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη-αυτοψία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε. Δράμας σε υδροηλεκτρικό φράγμα στην περιοχή του Σιδηρονέρου.
  • Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου: Είχε συνάντηση στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με την Πρόεδρο της Κοινότητας Μυλοποτάμου κα. Ελένη Παντελίδου.
  • Παρευρέθηκε στην παρουσίαση, που διοργάνωσε η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας σε γνωστό καφέ-μπαρ της Δράμας, του νέου βιβλίου-μυθιστορήματος του Πασχάλη Λαμπάρδη «Πρόβα Ζωής», για το οποίο μίλησαν ο ίδιος ο συγγραφέας και η Μαρία Καμπάνταη, ψυχολόγος-συγγραφέας.
  • Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου : Παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στα γραφεία της υπηρεσίας στον Μυλοπόταμο.
  • Συντόνισε σύσκεψη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας με το Δασαρχείο και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, σχετικά με την λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων και τη συνέχιση του εφαρμοζόμενου πρωτοκόλλου, με επιτηρήσεις και ενημερώσεις των χοιροτροφικών μονάδων, λήψεις δειγμάτων-αιμοληψίες κ.α.
  • ΠΑραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, παρακολούθησε την Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού στην Εκκλησία του Καλού Αγρού Δήμου Δράμας.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό στην Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, που συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας/Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, με σειρά διαλέξεων, στον Αίθριο Χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας. Στο χώρο της εκδήλωσης εκθέτονταν εικαστικά έργα μαθητών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας με θέμα τη Διαχρονικότητα της Ελληνικής Γλώσσας.
  • Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου : Συντόνισε την, μετά από πρωτοβουλία του - σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας και των άλλων Νομών της Περιφέρειάς μας, επίσκεψη μαθητών σχολείων, με συνοδεία δασκάλων και καθηγητών, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού. Την ημέρα αυτή, περίπου 20 λεωφορεία με 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων, Ειδικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. επισκέφτηκαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού Δράμας.

- Συμμετείχε ως μέλος στην 5η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.

- Συναντήθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτριο Κωνσταντινίδη, σχετικά με θέματα εκπαίδευσης.

  • Σάββατο 11 Φεβρουαρίου : Παρακολούθησε τις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.), παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, πολιτικών φορέων και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απ΄ όλη τη χώρα, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας. Είναι σημαντικό που το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων, η μεγαλύτερη και μια συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχείρηση Ο.Τ.Α., στην οποία σήμερα συμμετέχουν 100 Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης απ΄ όλη την Ελληνική Επικράτεια, πραγματοποιεί την ανοικτή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και την Γενική του Συνέλευση στην πόλη της Δράμας.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, μαζί με το Επιμελητήριο Δράμας και την Θρακική Εστία Δράμας, με θέμα «Θρησκευτικός Τουρισμός – Πολιτιστική Κληρονομιά. Η συμβολή τους στην ανάπτυξη του τόπου μας», στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην συμπλήρωση 100 ετών από την κοίμηση του Άγιου Νεκτάριου, πολιούχου Σηλυβρίας Ανατολικής Θράκης, με επίσημο προσκεκλημένο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ.κ. Μάξιμο (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

  • Παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Δ.Ε.Ε.Π. Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με την ΔΗΜ.Τ.Ο. Δοξάτου, Δράμας, Παρανεστίου, Προσοτσάνης, Κ. Νευροκοπίου και την ΟΝΝΕΔ Δράμας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.
  • Παρευρέθηκε στον ετήσιο χορό – κοπή της βασιλόπιτας του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας «Η Άρτεμις», σε γνωστό κέντρο εστίασης.
  • Παρευρέθηκε στην γιορτή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Λέσχης Μοτοσικλετιστών “SYM Scooter Club Dramas”, σε γνωστό κέντρο εστίασης. Στην εκδήλωση. απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη για την συνεχή αρωγή του στην Λέσχη.
  • Παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, σε γνωστό κέντρο εστίασης.
  • Παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλωτής «Ακρίτες» Ν. Δράμας, σε γνωστό κέντρο εστίασης.
  • Παρευρέθηκε στον ετήσιο χορό και στην κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, σε γνωστό κέντρο εστίασης.
  • Κυριακή 12 Φεβρουαρίου : Απηύθυνε χαιρετισμό και συμμετείχε στην απονομή μεταλλίων στους διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Δράμας (Σ.Κ.Α.Δ.), στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, παρουσία των Ολυμπιονικών, τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση συγχρηματοδοτήθηκε και συνδιοργανώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Δράμας και τον Δήμο Δράμας. Ο Σ.Κ.Α.Δ. συνεχίσει την λαμπρή πορεία του να βγάζει αθλητές που διακρίνονται και παραμένει πιστός στο «Ευ Αγωνίζεσθαι».
  • Απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του 2023 του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας.
  • Παρευρέθηκε στην ετήσια συνεστίαση και στην κοπή της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρουσαίων, στην Αίθουσα του Συλλόγου, στην Πετρούσα.
  • Παρευρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Α.Ο. Προσοτσάνης – Handball Club 2000, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Προσοτσάνης.
  • Παρευρέθηκε στην ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης Ο Ελεήμων» Χωριστής Δράμας, στον χώρο του Σωματείου στη Χωριστή, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Δωρόθεου.
Διαβάστηκε 304 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή