Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 23 Ιανουαρίου έως και 5 Φεβρουαρίου).

foto070220231 foto070220232 foto070220233
foto070220234 foto070220235 foto070220236
foto070220237 foto070220238  

 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 30 Ιανουαρίου: Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο της Λέσχης Εκτροφέων Καναρινιών & Αγριοπουλιών Νομού Δράμας κ.Μιχάλη Γρηγοριάδη και με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Φίλων Ωδικών Πτηνών Δράμας κ. Μιχάλη Τομπαΐδη, όπου συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας και κοινών δράσεων.
  • Τρίτη 31 Ιανουαρίου: Συναντήθηκε, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Δράμας κ. Φώτη Πλάτανο και εκπαιδευτικούς του σχολείου, για θέματα-προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.

-Συμμετείχε στην Ειδική Συνεδρίαση, σχετικά με τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το έτος 2022 και στην 2η τακτική συνεδρίαση, με σημαντικά θέματα, του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

            Στη συνεδρίαση αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για το έτος 2022.

  Τετάρτη 1 Φεβρτουαρίου: Ανήμερα της εορτής Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών, παρευρέθηκε στην Ιερά Θεία Λειτουργία και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο ομώνυμο ξωκκλήσι του Αγίου στη Δράμα.

  • Παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση με εισηγήτρια την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου με θέμα «Αγροδιατροφή και Αγροτουρισμός – Οινοτουρισμός ως εφαλτήριο ανάπτυξης. Η επιχειρηματικότητα στον κλάδο τροφίμων και ποτών». Στην εκδήλωση, που παρευρέθηκε πλήθος του επιχειρηματικού κόσμου και φορέων του κλάδου, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν στην ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού τομέα και οι ευκαιρίες οι οποίες παρουσιάζονται από τη διασύνδεση του αγροτικού με τον τουριστικό τομέα.
  • Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου : Ανήμερα της Υπαπαντής του Κυρίου, εορτής αφιερωμένης στην Μάνα Παναγιά, εκκλησιάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας, όπου τελέστηκε αρτοκλασία, υπέρ υγείας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Δωρόθεο, προσφορά της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας, τιμώντας την παράδοση μας.
  • Συμμετείχε ως μέλος στην 4η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.
  • Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου : Παρέστη στην Εξόδιο Ακολουθία του Δραμινού ήρωα Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη στον Ιερό Ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών στο Γρανίτη Κ.Νευροκοπίου Ν.Δράμας, που έπεσε την ώρα του καθήκοντος και υπέρ πατρίδος, η οποία έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με τις πρέπουσες τιμές, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον Τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστου Μέτιου και πλήθους αντιπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων.

- Ως Αντιπεριφερειάρχης και αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ενόψει του ξαφνικού και έντονου κύματος χιονόπτωσης στο λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου και ειδικότερα στα χωριά του Βώλακα και του Γρανίτη, συντόνισε και επέβλεψε το τεχνικό προσωπικό της Αντιπεριφέρειας Δράμας, που επιχειρούσε  με τα μηχανήματα να κρατήσει ανοιχτό το οδικό μας δίκτυο.

  • Σάββατο 4 Φεβρουαρίου : Απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του 3ου Σώματος Προσκόπων Δράμας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείο Δράμας.
  • Παρευρέθηκε στον Ετήσιο Χορό-Ποντιακό Γλέντι του Ποντιακού Πολιτιστικού Σύλλογου Μαυροβάτου «ΤΟ ΚΑΡΣ» και της ποδοσφαιρική ομάδας Α.Μ.Σ. «ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ», σε γνωστό κέντρο εστίασης στη Δράμα.
  • Κυριακή 5 Φεβρουαρίου : Παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Κ.Α.Ο. Δράμας, στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Κραχτίδης.
  • Παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό στον Ετήσιο Χορό του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «Ο Μέγας Αλέξανδρος», στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Προσοτσάνης.
  • Παρευρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, στην Αίθουσα Χαρμούση του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Δράμας.

 

Διαβάστηκε 292 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή