Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 2 Ιανουαρίου έως και 8 Ιανουαρίου).

foto100120231 foto100120232 foto100120233
foto100120234 foto100120235 foto100120236
foto100120237 foto100120238 foto100120239
foto1001202310 foto1001202311 foto1001202312

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 2 Ιανουαρίου έως και Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Τρίτη 3 Ιανουαρίου: Είχε συνάντηση εργασίας, στην Ιερά Μητρόπολη, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεο και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Ανδρονίκη Κεφαλίδου, για την πορεία των εργασιών του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας.
  • Παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου, στην Αίθουσα Συσκέψεων, στο Διοικητήριο Δράμας, με τους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων Βώλακα, Καλής Βρύσης, Μοναστηρακίου, Ξηροποτάμου, Παγονερίου, Πετρούσας και Πύργων, σχετικά με τη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Λαϊκών Δρώμενων Δωδεκαημέρου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, της περιόδου 2022-2023, για τη χρονική περίοδο από 30-12-2022 έως 08-01-2023.
  • Τετάρτη 4 Ιανουαρίου: Συμμετείχε στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, μέσω τηλεδιάσκεψης.
  • Συμμετείχε στην πρώτη σύσκεψη του έτους, με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Μέτιο και τους νέους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους της Διοίκησης καθώς επίσης και τους Προέδρους του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας, στην Αίθουσα Συσκέψεων, στην Κομοτηνή.
  • Παρευρέθηκε στη θεατρική παράσταση «Το αστέρι της Φιλίας», που παρουσίασε η θεατρική ομάδα αποκλειστικά παιδιών ΑμεΑ του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ Δράμας «Οι Αγωνιστές», στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου. Η θεατρική παράσταση είχε σκοπό να αναδείξει τους πραγματικούς Αγωνιστές της Ζωής και τις απίστευτες ικανότητες των παιδιών αυτών μέσα από την τέχνη του θεάτρου.
  • Πέμπτη 5 Ιανουαρίου: Παρέστη στον Αγιασμό που τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Δωρόθεο και στην κοπή Άγιοβασιλόπιτας που διοργάνωσε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπυρίδων Κιουλάνης, παρουσία όλων των υπαλλήλων, στο Διοικητήριο Δράμας.
  • Παραχώρησε συνέντευξη στο TV 100 και μίλησε για τη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Λαϊκών Δρώμενων Δωδεκαημέρου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, της περιόδου 2022-2023, για τη χρονική περίοδο από 30-12-2022 έως 08-01-2023 καθώς και για την Ονειρούπολη Δράμας.
  • Παρευρέθηκε στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «ΣΑΓΙΑ», στην Κεντρική Πλατεία Κάτω Νευροκοπίου Δράμας. Την εκδήλωση οργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Κάτω Νευροκοπίου, ο Σύλλογος Μικρασιατικών & Καππαδοκικών Δεσμών και ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, όπου προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό «Φώτας Φαΐ» και κρασί με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
  • Παρασκευή 6 Ιανουαρίου: Παρευρέθηκε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας.
  • Παρέστη στην Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων και στη συνέχεια την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα.
  • Παρευρέθηκε στην κοπή πίτας του Συλλόγου Βλάχων Προσοτσάνης «Οι Γραμμουστιάνοι», στην αίθουσα του συλλόγου. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στην οικογενειακή ταβέρνα «ΠΕΠΕ» στην Προσοτσάνη.
  • Παρέστη στο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός οι «Αράπηδες», στο Μοναστηράκι Δράμας. Ένα έθιμο με μορφή δρώμενου, που τελείται την ημέρα των Θεοφανείων. Συνδιοργανωτές ήταν ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου και η Αντιπεριφέρεια Δράμας.
  • Παρευρέθηκε στο έθιμο «ΝΤΑΒΑΝΙΣΚΑ», που περιλαμβάνεται στα «Λαϊκά Δρώμενα Πύργων» στο χώρο του σχολείου των Πύργων Δράμας. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων, ο Δήμος Προσοτσάνης & Πύργων και η Αντιπεριφέρεια Δράμας.
  • Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Ιανουαρίου: Παρευρέθηκε στα Λαϊκά Δρώμενα Δωδεκαημέρου, που διοργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Βώλακα, Καλής Βρύσης, Μοναστηρακίου, Ξηροποτάμου, Πετρούσας και Πύργων. Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις της Καλής Βρύσης, της Πετρούσας και των Πύργων και ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Μέτιος, παρουσία του Δημάρχου Προσοτσάνης κ. Θεόδωρου Αθανασιάδη.

Στις εκδηλώσεις των «Λαϊκών Δρώμενων» του Δωδεκαημέρου στο Νομό Δράμας  συμμετείχε ως συνδιοργανωτής, με χρηματοδότηση και οργανωτική - τεχνική υποστήριξη η Αντιπεριφέρεια Δράμας.

Διαβάστηκε 484 φορές
Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

Τελευταία άρθρα από τον/την Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

FaLang translation system by Faboba