Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 05 Δεκεμβρίου έως και 11 Δεκεμβρίου)

foto141220221 foto141220222 foto141220223
foto141220224 foto141220225 foto141220226
foto141220227 foto141220228 foto141220229
foto1412202210 foto1412202211 foto1412202212

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022 έως και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

 • Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου: Παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, με αφορμή την υποδοχή των εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος «ERASMUS».
 • Παρευρέθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα των Εργατικών Κατοικιών Δράμας.
 • Παρευρέθηκε στη σύσκεψη με όλες τις Δημοτικές παρατάξεις για τη λαϊκή αγορά του Σαββάτου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Δράμας και συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα της αγοράς.
 • Είχε συνάντηση ουσίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Δράμας, με τον Πρόεδρο του Ποντιακού - Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβάτου, κ. Βασίλειο Κατεμλιάδη.
 • Παρευρέθηκε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην Καλή Βρύση Δράμας.
 • Παρευρέθηκε στην εορτή που διοργανώθηκε για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία στην Αδριανή Δράμας.
 • Τρίτη 6 Δεκεμβρίου: Συμμετείχε στην 7η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Α.Μ.Θ., δια περιφοράς.
 • Παρευρέθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Δράμα και στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μαυροβάτου Δράμας.
 • Με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση, είχε συνάντηση στο Νοσοκομείο της Δράμας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, μαζί με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδη Μωυσιάδη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου.

Εγκρίθηκε μια πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκ. € από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μας για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Δράμας.

Πρόκειται για ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας που θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών του Νοσοκομείου, όπως αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, ακτινολογικό μηχάνημα, μηχάνημα αιμοκάθαρσης, υπερηχοτομογράφοι, συστήματα ενδοσκόπησης, ηλεκτρικά κρεβάτια κ.α.

 • Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου: Συμμετείχε στην 10η Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, μέσω τηλεδιάσκεψης.
 • Παρευρέθηκε στη συνάντηση που διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Δράμας στα πλαίσια της επίσκεψης στη Δράμα του Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και πρώην Υπουργό, κ. Παύλο Γερουλάνο, στο καφέ του Ξενοδοχείου Hydrama Grand Hotel. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού Δράμας.
 • Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου: Παρευρέθηκε και συμμετείχε στη Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα (International Workshop Sustainable Management of Mountainous Waters to Protect Floodplains) που φιλοξένησε το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών (πρώην ΤΕΙ Δασοπονίας & ΔΦΠ) στη Δράμα.

Η ελληνική πιλοτική περιοχή όπου υλοποιούνται οι δραστηριότητες του έργου είναι η λεκάνη απορροής του ποταμού Αγγίτη η οποία βρίσκεται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Καβάλας και Σερρών.

 • Συμμετείχε στην 50η τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Α.Μ.Θ., μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου εγκρίθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την Π.Ε. Δράμας.
 • Παρέστη στη διαδικασία της υπογραφής των συμβάσεων για δύο έργα που θα συμβάλουν στην ασφάλεια του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκ. €, που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με τις ανάδοχες εταιρίες. Παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας κ. Γιώργος Ζιμπίδης και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας.
 • Η πρώτη σύμβαση αφορά στο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας της επαρχιακής οδού Δράμα – Σιδηρόνερο.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,3 εκ. €, το οποίο προβλέπει εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος, τοποθέτηση καινούργιων στηθαίων ασφαλείας και νέα οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση σε τμήματα του δρόμου που έχουν υποστεί φθορές. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «Ι. ΤΑΪΡΗΣ ΑΒΕΤΕ».

 • Η δεύτερη σύμβαση αφορά στο έργο αποκατάστασης της στατικότητας της γέφυρας του ποταμού Νέστου στην Εθνική Οδό 14 Δράμα – Παρανέστι.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,3 εκ. € το οποίο προβλέπει παρεμβάσεις πάνω στην υπάρχουσα γέφυρα για την αποκατάσταση της στατικότητάς της μέχρι να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα του ποταμού Νέστου. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «AS BUILD ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

 • Παρευρέθηκε και συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τη συμμετοχή επίσης στελεχών της Διοίκησης και εκπροσωπών από Δήμους, φορείς, ενώσεις, συλλόγους και σωματεία τουριστικών επαγγελμάτων της περιοχής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου  Kouros  και είχε την εξής θεματολογία:
 • Απολογισμός ολοκληρωμένων και υπό υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής Περιφέρειας ΑΜΘ
 • Κατάρτιση σχεδίου δράσεων Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού ΑΜΘ (DMO)
 • Διαμόρφωση προτάσεων αναφορικά με την Τουριστική Προβολή ΑΜΘ στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ.
 • Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: Επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας μαζί με τον κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και συνομίλησαν με τον Διευθυντή της Αστυνομίας Δράμας κ. Αθανάσιο Σέρτη για τα προβλήματα της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου.
 • Παρευρέθηκε στη βράβευση του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, των Κέντρων Υγείας, του Ιατρικού Συλλόγου, του Οδοντιατρικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας για την δύσκολη περίοδο της Πανδημίας covid. Μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδη Μωυσιάδη, άκουσαν και τίμησαν τους πρωταγωνιστές στην μάχη με την Πανδημία, από την αξιέπαινη Διοικήτρια, τους Ήρωες Γιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και κάθε υπάλληλο του Νοσοκομείου Δράμας.
 • Σάββατο 10 Δεκεμβρίου: Παρευρέθηκε και συμμετείχε στον Αγώνα χάντμπολ παλαιμάχων που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του προπονητή κ. Σάββα Πιστοφίδη και είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την ενίσχυση οικογενειών συμπαικτών του που έφυγαν από τη ζωή. Στον Αγώνα συμμετείχαν οι βετεράνοι της Βέροιας που ήρθαν από την πρωτεύουσα της Ημαθίας για να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή.
 • Παρέστη στην 5η Χορωδιακή Συνάντηση με παραδοσιακή και έντεχνη μουσική, αφιερωμένη στα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Η Συνάντηση ήταν συνδιοργάνωση του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβάτου «Το Καρς», της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Δήμου Δράμας, του Συλλόγου 1922 «100 χρόνια Εθνικής Μνήμης» και της Ονειρούπολης Δράμας.
 • Παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου που ήταν αφιερωμένη στα 40 χρόνια του Συλλόγου, σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της Δράμας.
 • Κυριακή 11 Δεκεμβρίου: Παρέστη στην τελετή βράβευσης των εκτροφέων καναρινιών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό του συλλόγου, για το 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πτηνών Συντροφιάς, Ελληνικής Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας, στο Προπονητήριο Καλού Αγρού Δράμας.
Διαβάστηκε 254 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 07:55

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή