Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ

foto031220222 foto031220223
foto031220224 foto031220225

 

Η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δεν αφορά μόνο τις σωματικές, διανοητικές ή ψυχολογικές διαφορές των ατόμων αλλά και τον τρόπο που η κοινωνία τις υποδέχεται.

Το θέμα της συγκεκριμένης ημέρας είναι «η πλήρης συμμετοχή και ισότητα», η οποία ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στην ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη.

     Οι συνάνθρωποί  μας με αναπηρία όχι μόνο έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά ταυτόχρονα, έχουν και τις ίδιες δυνατότητες να συμμετέχουν στα πολλαπλά πεδία της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής έκφρασης.

Στην Αντιπεριφέρεια Δράμας δημιουργούμε ένα πλαίσιο προβληματισμού μέσα στο οποίο συνειδητοποιούμε τους περιορισμούς που θέτει το κοινωνικό περιβάλλον στους αναπήρους, δυσχεραίνοντας την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία.

Στην Αντιπεριφέρεια Δράμας εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε να μειωθούν και να μηδενιστούν λανθασμένες στερεοτυπικές αντιλήψεις και αρνητικές στάσεις απέναντι στην αναπηρία.

Στην Αντιπεριφέρεια Δράμας στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε δεξιότητες ενσυναίσθησης, κοινωνικής συνείδησης και αίσθημα συλλογικής ευθύνης. Όχι μόνο την 3η Δεκεμβρίου, αλλά και τις 365 ημέρες του χρόνου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο, επισκέφθηκε το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Δράμας, καθώς και το 1ο και το 3ο Δημoτικό Σχολείο Δράμας.

Διαβάστηκε 392 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή