Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) στη Ρόδο στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2022

foto291120221 foto291120222
foto291120223  

 

Την Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ συμμετείχε στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Η μετάβαση των Περιφερειών στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση,
  • Οι Περιφέρειες δίπλα στους Πολίτες – Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη
  • Περιφερειακή Ανάπτυξη και Χρηματοδοτικά Εργαλεία.

Αναφορικά επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Η κοινωνική συνοχή αποτελεί προτεραιότητα για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, που έχουν κάνει άλματα προς την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Οι πολίτες πρέπει να βλέπουν συνεχώς τις παρεμβάσεις της Αυτοδιοίκησης στη βελτίωση της καθημερινότητας τους, η οποία συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των διαδοχικών κρίσεων των τελευταίων ετών.

Χρειάζονται περισσότερες θεσμικές παρεμβάσεις από την κεντρική κυβέρνηση και περισσότερα και ευκολότερα στη χρήση τους χρηματοδοτικά εργαλεία., καθώς και άμεσες λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού.

Αποτελεί ανάγκη πλέον η μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση».

Διαβάστηκε 67 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή