Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ κ.κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ

foto211120222 foto211120223
foto211120224 foto211120225

 

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ κ.κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος

 κ. Ιερώνυμε,

  • Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, εκπρόσωπε της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, κ. Δημήτριε,
  • Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Ξάνθης και Περιθεωρείου

Τοποτηρητά άχρι τούδε της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας κ. Παντελεήμονα,

  • Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς,
  • Κύριε Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, εκπρόσωπε της Ελληνικής Κυβερνήσεως
  • Κύριε Περιφερειάρχα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.,
  • Κυρία και κύριοι Βουλευτές,
  • Κύριοι Δήμαρχοι και λοιποί συνάδελφοι στην Αυτοδιοίκηση του Α’ και Β’ βαθμού,
  • Ενδοξώτατοι Στρατηγοί και Αξιωματικοί του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής,
  • Ελλογιμώτατοι Kαθηγητές και Δάσκαλοι όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης,
  • Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων,
  • Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
  • Κυρίες και κύριοι

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Δράμας, Υπέρτιμε και Έξαρχε Μακεδονίας κ. Δωρόθεε,

Με αισθήματα υιϊκής εν Χριστώ αγάπης, βαθύτατου σεβασμού και ειλικρινούς χαράς και συγκινήσεως, σας υποδεχόμαστε σήμερα, Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, στην έδρα της ιστορικής και μαρτυρικής Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας.

Από σήμερα, μία νέα σελίδα ανοίγει στο βιβλίο της ιστορίας της τοπικής στρατευομένης Εκκλησίας μας αλλά και του τόπου μας.

Από σήμερα γίνεστε ΔΡΑΜΙΝΟΣ, μιας και αναλαμβάνετε το τιμόνι της διαποίμανσης των φιλακόλουθων, φιλόχρηστων, φιλειρηνικών και φιλοπρόοδων δραμινών.

Από σήμερα γίνεστε ο Πνευματικός μας Πατέρας.

Σεβασμιώτατε Σεπτέ Ποιμενάρχη μας,

είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε την μακραίωνη Ιστορία της Δράμας. Είμαστε βέβαιοι ότι έχετε επίγνωση του χρέους που έχετε απέναντι στο λαό σας και στους προκατόχους Σας∙ στον συμπολιούχο μας Εθνοϊερομάρτυρα Άγιο Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Σμύρνης τον από Δράμας αλλά και στον πολύκλαυστο άμεσο προκάτοχο σας, τον Μητροπολίτη Δράμας, μακαριστό κυρό Παύλο, του οποίου η 17χρονη παρουσία στο πηδάλιο της Μητροπόλεως μας, αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για την Επαρχία μας.

Έρχεστε να διακονήσετε έναν τόπο κι έναν λαό που δε φοβάται το αύριο αλλά δε διαγράφει και το χτες. Έναν τόπο στον οποίο χωρούν όλοι χωρίς διακρίσεις, χωρίς μίσος, χωρίς αποκλεισμούς.

Έναν τόπο κι έναν λαό που άντεξε τρεις σφαγές και μακρόχρονη δουλεία αλλά κατάφερε να κρατήσει τις εκκλησιές του ανοιχτές και τα σχολειά του ζωντανά.

Έρχεστε να διακονήσετε, έναν τόπο κι έναν λαό που συνδέει αρμονικά την αρχοντιά των ντόπιων γηγενών Μακεδόνων κατοίκων του, με τη λεβεντιά των προσφύγων της Θράκης, του Πόντου, της Μικράς Ασίας  και της Καππαδοκίας, που ήρθαν ξεριζωμένοι βιαίως από τις πατρογονικές τους εστίες πριν από 100 περίπου χρόνια.

Για τα πλούσια τάλαντα και χαρίσματα Σας, που Σας χάρισε πλουσιοπάροχα ο Δωρεοδότης Θεός, δε θα πω τίποτα σήμερα. Όχι γιατί θα προσκρούσω στην ταπεινοφροσύνη Σας αλλά γιατί θα Σας αδικήσω. Εξάλλου από σήμερα όλοι οι Δραμινοί θα τα γευόμαστε.

Επιτρέψτε μου να εκφράσω στο σημείο αυτό τις ολόκαρδες υιϊκές μου ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την παρουσία του απόψε εδώ στον περικαλλέστατο τούτο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας.

Σεβασμιώτατε,

εκφράζοντας, τα αισθήματα όλων των Δραμινών σας διαβεβαιώνουμε ότι ως Αντιπεριφέρεια Δράμας θα σταθούμε δίπλα Σας σε κάθε πρωτοβουλία Σας που απευθύνεται στον άνθρωπο και θα συνεργαστούμε μαζί Σας σε κάθε έκφραση κοινωνικής αγωνίας για να χαμογελάσουν τα παιδιά μας, για να ορθοποδήσει ο τόπος μας, για να μειωθούν οι ανισότητες που επέφεραν οι διαδοχικές κρίσεις. Πάντοτε με επίγνωση της διακριτότητας των ρόλων μας.

Σεβασμιώτατε,

με την ευκαιρία της ενθρονίσεως Σας στην καθέδρα της ιστορικής και μαρτυρικής Μητροπόλεως Δράμας, δεχθείτε ως ελάχιστο δείγμα υιϊκού σεβασμού και εν Χριστώ αγάπης, τούτο το επιστήθιο Αρχιερατικό Εγκώλπιο της πολιούχου της Δράμας, μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, που μαζί με τον συμπολιούχο μας Άγιο Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης τον από Δράμας, τον Όσιο Γεώργιο τον Καρσλίδη και την Παναγία μας την Εικοσιφοίνισσα, ευχόμαστε να Σας ενισχύουν και να Σας στηρίζουν στο πολυεύθυνο και πολυσήμαντο έργο Σας.

Θεάρεστη και καλλίκαρπη Αρχιερατεία.

ΑΞΙΟΣ!

Διαβάστηκε 436 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή