Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΚΑΙ 17ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

foto151120221 foto151120222
foto151120223  

 

Tο μέλλον της Εκπαίδευσης ξεκινάει από το Νηπιαγωγείο!

Δωρεά Εξοπλισμού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στα Διευρυμένα Προαιρετικά Ολοήμερα Νηπιαγωγεία 4ο και 17ο Δήμου Δράμας

Από τη φετινή σχολική χρονιά, εφαρμόζεται στο 4ο και 17ο Νηπιαγωγείο Δήμου Δράμας το νέο, αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου το οποίο ενισχύει τις δωρεάν παροχές εκπαίδευσης και επιτυγχάνει τη σύγκλιση σχολικού και εργασιακού ωραρίου.  Πρακτικά  αυτό σημαίνει ότι τα νήπια  έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την παραμονή τους στο Νηπιαγωγείο καθημερινά ως τις 17:30.

Από την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του διευρυμένου ωραρίου διαπιστώθηκε ότι αυτός ο επιπλέον χρόνος είναι χρόνος πολύ  δημιουργικός και παραγωγικός για τα νήπια και αποφασίστηκε από τις Προϊσταμένες και τις Εκπαιδευτικούς των δύο Νηπιαγωγείων να εφαρμοστεί μία σειρά μαθημάτων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Πρόκειται για ένα νέο, καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάλληλο για μαθητές προσχολικής ηλικίας. που προωθεί  τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες 21ου αιώνα,  ήπιες δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη συνεργασία ,οι επικοινωνιακές δεξιότητες, δεξιότητες  ζωής, τεχνολογίας και επιστήμης.

Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρήγορη Παπαεμμανουήλ για την άμεση ανταπόκριση στην πρωτοβουλία μας αυτή με την προμήθεια Εξοπλισμού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής   για τις ανάγκες του Διευρυμένου Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος και το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο για την παρουσία  και στήριξη στις δράσεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες των Σχολικών Μονάδων του Νομού μας.

 

Διαβάστηκε 313 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή