Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Η Δράμα αλλάζει-Η Δράμα ομορφαίνει-Με την πρόβλεψη σημαντικών τεχνικών έργων και παρεμβάσεων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Α.Μ.Θ. για το έτος 2023.

Η Δράμα αλλάζει-Η Δράμα ομορφαίνει-Με την πρόβλεψη σημαντικών τεχνικών έργων και παρεμβάσεων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Α.Μ.Θ. για το έτος 2023.

Αναβαθμισμένο και με πολλές καινοτομίες για την Π.Ε. Δράμας το ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της Π.Ε. Δράμας για το νέο έτος

                Στην 14η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. την Πέμπτη 10-11-2022, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Κομοτηνή), υπερψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης για το έτος 2023, στα οποία προβλέφθηκαν σημαντικά τεχνικά έργα και δράσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Αναλυτικότερα, 87 έργα προϋπολογισμού ύψους 59 εκατομμυρίων ευρώ εγγράφηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Δράμας για το έτος 2023.

Τα κυριότερα από αυτά αφορούν : έργα οδικής ασφάλειας (είσοδοι πόλης από Βουλγαρία και Θεσσαλονίκη με τους κυκλικούς κόμβους Ξηροποτάμου και SOFTEX, γέφυρες Μαρμαριάς, Παρανεστίου, Αγγίτη, ασφαλτόστρωση δρόμων Δράμα-Σιδηρόνερο-Σκαλωτή, Βώλακας-Νευροκόπι, Βώλακας-Μικροκλεισούρα, Ποταμοί-Μικρομηλιά, Κάτω Βροντού-όρια νομού Σερρών, Πλατανιά-όρια νομού Ξάνθης, διαγραμμίσεις δρόμων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αντικατάσταση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης κ.α), έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, έργα αναπτυξιακών υποδομών, έργα υποδομών πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης (Φαλακρό, μονοπάτια, Εκκλησιαστικό Μουσείο Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας κ.α.), έργα αναβάθμισης της φροντίδας υγείας, όπως η εσωτερική και εξωτερική ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Δράμας, έργα κοινωνικής πολιτικής όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Νομού Δράμας, έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας και του Επιμελητηρίου Δράμας, έργα υποδομών στον πρωτογενή τομέα: α. στην κτηνοτροφία η δημιουργία ομβροδεξαμενών, ομβροπλατειών, ποτιστρών και διάνοιξης δρόμων στο Βώλακα, στη Μικρόπολη, στον Ξηροπόταμο, στο Νικηφόρο και στην Περιστεριά. β. στη γεωργία, ο αναδασμός του Δοξάτου, εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα κ.α., έργα με αποτύπωμα στην εκπαίδευση και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής με τη μετεστέγαση και αναβάθμιση του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.).

Η άριστη και αρμονική συνεργασία μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων αποφέρει απτά αποτελέσματα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Διεύθυνση και το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν πέρα από ωράρια και υπαλληλικές υποχρεώσεις.

Επίσης, όσον αφορά το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης για το έτος 2023, εντάχθηκαν σε αυτό 39 δράσεις προϋπολογισμού ύψους 702.000 ευρώ, οι οποίες αφορούν όλο το εύρος των τομέων παρέμβασης.

Οι κυριότερες εγγεγραμμένες δράσεις περιλαμβάνουν : την μελέτη του αμπελοοινικού δυναμικού της Δράμας για την κατάρτιση και τεκμηρίωση τεχνικού φακέλου νέου προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Οίνου, την ανάδειξη, αξιολόγηση και βελτίωση των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών της πατάτας Κάτω Νευροκοπίου, την ανάδειξη και προβολή του Μονοπατιού Ε6 με στόχο την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Επιπρόσθετα, στηρίζουμε για πρώτη φορά εμπράκτως την «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ», τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, προβάλλουμε την πλούσια και αρχέγονη μουσική παράδοση της Δράμας με τη δημιουργία ψηφιακού δίσκου με σκοπούς και τραγούδια της Δράμας, αναδεικνύουμε το περιβάλλον μας με δύο σπουδαίες δράσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Δράμας «Το Περιβάλλον μας η ζωή μας» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Δράμας και το καινοτόμο σύστημα ελέγχου ποιότητας του νερού “ENVIROMENT AQUA quaLITY”.

Επιπλέον, στηρίζουμε όλες τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων της Π.Ε. Δράμας που επιτελούν έργο ανυπολόγιστης αξίας στη διάσωση, διάδοση και προβολή των ηθών και των εθίμων της πατρίδας μας.

Τέλος, στηρίζουμε το «Φεστιβάλ VIA EGNATIA» με στόχο την ανάδειξη του τριπόλου ΑΜΦΙΠΟΛΗ-ΔΡΑΜΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ, ενισχύουμε τη «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ» διπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό της από 30.000 σε 60.000 ευρώ και συνεχίζουμε να στηρίζουμε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αυξάνοντας το ποσό από 150.000 σε 210.000 ευρώ

Διαβάστηκε 421 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή