Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 24 έως και 30 Οκτωβρίου)

foto021120221 foto021120222 foto021120223
foto021120224 foto021120225 foto021120226
foto021120227 foto021120228 foto021120229
foto0211202210 foto0211202211 foto0211202212
foto0211202214 foto0211202213

 

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση και ο εορτασμός της «Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» στην πόλη της Δράμας. Συγκίνησε η συμμετοχή αναβιωτών του ελληνικού στρατού από το Πολεμικό Μουσείο Σιδηροκάστρου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ», μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 24 έως και 30 Οκτωβρίου)

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 24 Οκτωβρίου : Συμμετείχε, ως μέλος, στην 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης
  • Είχε συνάντηση, στο Γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον κ. Μιχαήλ Κουρτίδη, Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του κοινοβουλευτικού κόμματος της Ελληνικής Λύσης, για θέματα τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος.
  • Συντόνισε, στο Γραφείο του στο Διοικητήριο, σύσκεψη των Προέδρων των Τ.Ο.Ε.Β. Νομού Δράμας, μαζί με την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κα. Ιωάννα Σαρίγκολη και την Προϊσταμένη Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, σχετικά με τις άδειες χρήσης νερού.
  • Συντόνισε ως Πρόεδρος του οργάνου συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, για την αντισεισμική θωράκιση. Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή με τηλεσύνδεση της Προϊστάμενης του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Πρόληψης του Ο.Α.Σ.Π. κα. Μάρθα Φωτοπούλου, συζητήθηκε η λήψη των αναγκαίων μέτρων αντιμετώπισης των κινδύνων από εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, προσεισμικά και μετασεισιμικά.
  • Απένειμε εύφημες μνείες, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, στις Εθελοντικές Οργανώσεις και στα μέλη τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιαστικών δασών και δασυλλίων έτους 2022, καθώς επίσης και των ατόμων που συμμετείχαν σε άλλες δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων, όπως αναζήτηση αγνοουμένων κ.λ.π. της ίδιας περιόδου, παρουσία του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Δράμας Πύραρχου Ιωάννη Αραμπατζή.

Οι οργανώσεις που βραβεύτηκαν είναι : η Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο.), ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Σαμαρείτες Δράμας, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών και Φίλων Δράμας, ο Σύλλογος Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους (ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.) Δράμας, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Δράμας, η Λέσχη Καταδρομέων Δράμας, η Οικολογική Κίνηση Δράμας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Προσοτσάνης. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δράμας/Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Α.Μ.Θ..

  • Παρευρέθηκε στα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, με θέμα «Το Έπος του ‘ 40 μέσα από εικόνες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», που διοργάνωσε το Τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας. Η εκδήλωση περιλάμβανε Ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α. Δημήτρη Τσιπίδη, Επίτιμου Διοικητή 98 ΑΔΤΕ και Μουσική Εκδήλωση με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας.
  • Tρίτη 25 Οκτωβρίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο Γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Κάππο και την Αντιπρόεδρο κα. Κλένια Τυκφεξή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας, για θέματα του κλάδου.
  • Τετάρτη 26 Οκτωβρίου : Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, παρέστη στις λατρευτικές εορταστικές στη μνήμη του πολιούχου του Νευροκοπίου, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, στον ομώνυμο ιστορικό Ναό στο ακριτικό Νευροκόπι. Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι, αποτίοντας φόρο τιμής και μνήμης στους ήρωες προγόνους μας Μακεδονομάχους, που την 26η Οκτωβρίου του 1903 κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, σφαγιάσθηκαν αδίκως από τους Βουλγάρους κατακτητές, και θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.
  • Συμμετείχε, με τηλεδιάσκεψη, ως μέλος στην 43η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης
  • Πέμπτη 27 Οκτωβρίου : Υπέγραψε, στο Γραφείο του, στο Διοικητήριο, σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Ασφαλτόστρωση οδού στο ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης», με τον ανάδοχο εργολάβο Φώτη Κυριακίδη.
  • Απένειμε τιμητική πλακέτα, στο Γραφείο του, στο Διοικητήριο, στον Δραμινό Αθλητή Υπεραποστάσεων και εξερευνητή Μάριο Γιαννάκου. για την προσφορά του στην υγεία, στον αθλητισμό και το αθλητικό ιδεώδες, καθώς και ενθύμιο-δώρο βιβλίο-λεύκωμα από την ιστορία της Δράμας, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Φεστιβάλ “Via Egnatia 2022”.

Μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη, ο Μάριος Γιαννάκου θα πραγματοποιήσει εκ νέου σεμινάρια παρακίνησης για την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και τη διάδοση της αθλητικής ιδέας στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

- Παρευρέθηκε στο έθιμο της Λαμπαδιδρομίας στην Καλλιθέα Δήμου Προσοτσάνης. Το έθιμο σχετίζεται με την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου και πηγάζει από τα χρόνια της κατοχής. Αποτελεί φόρο τιμής στους ήρωες της Ελλάδας. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με το άναμμα του
«ΟΧΙ».

- Απηύθυνε χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας, για την συμπλήρωση 82 χρόνων από το έπος του ’40, που έγινε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, με ομιλητή τον Υποστράτηγο ε.α. Στυλιανό Γασπαράκη. Η εκδήλωση περιλάμβανε απόδοση επετειακών τραγουδιών από την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

  • Παρασκευή 28 Οκτωβρίου : Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Δράμας, παρακολούθησε ως τιμώμενο πρόσωπο την παρέλαση από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, ενώσεις-οργανώσεις-συλλόγους, Τμήματα του Ερυθρού Σταυρού και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Στην παρέλαση συμμετείχε, για πρώτη φορά στην πόλη της Δράμας, μετά από προσωπική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, το Πολεμικό Μουσείο Σιδηροκάστρου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ», με την Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΡΑΤΣΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΡΟΥΠΕΛ», όπου παρέλασαν 50 αναβιωτές του στρατεύματος της εποχής, παρουσιάζοντας  ιστορικές συμβολικές αναπαραστάσεις. Προηγήθηκε Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό-Επετειακή Ομιλία και Επιμνημόσυνη Δέηση- Κατάθεση Στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στον Δημοτικό Κήπο Δράμας.

Διαβάστηκε 401 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή