Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Αποτίμηση του Φεστιβάλ «VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι» 2022

foto251020221 foto251020222
foto251020223  

 

 

 

2022 στην Περιφερειακή Ενότητας Δράμας, η οποία συνεχίζει το ταξίδι της για άλλη μία εβδομάδα, μέσα από ξεναγήσεις σε δύο ιδιαίτερους μουσειακούς & εκθεσιακούς χώρους του τόπου μας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας και αυτό του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας στο Πάρκο των Γλυπτών του Διοικητηρίου, ως φάροι του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είχαν επετειακό χαρακτήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Καθ’όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ήχος, λόγος και εικόνα, αποτέλεσαν προστιθέμενη αξία στην ποιότητα των παρεχόμενων δράσεων, ενδυναμώνοντας το πολιτιστικό γίγνεσθαι και ξεδιπλώνοντας στοιχεία της ιστορικής μας ταυτότητας.

Ειδικότερα, παρουσία εκπροσώπων της θρησκευτικής, στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, το Μουσικό Σχολείο Δράμας με τους καταξιωμένους καθηγητές του, με μία ξεχωριστή ομολογουμένως από τον κόσμο εμφάνιση, μας οδήγησε στους δρόμους της παράδοσης και της Μνήμης μέσα από το έργο της μουσικού και ερευνήτριας Δόμνας Σαμίου, προβάλλοντας την πολιτιστική μας ταυτότητα και αναδεικνύοντας ιστορικά στοιχεία του προσφυγικού ελληνισμού.

Ακολούθως την επόμενη μέρα, η θεατρική παράσταση «Camp 22» από την Artika, μέσα από μία ιδιαίτερη σκηνική παρουσία, με ζωντανή μουσική και παιδευτικό λόγο, αποτύπωσε το χθες και το σήμερα, μνημονεύοντας πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την τρίτη ημέρα με τον Λαϊκό αγώνα δρόμου VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι, στα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας Οδού, με τη συμβολή εθελοντών πολιτών και σωματείων του τόπου, συνοδοιπόροι στην κοινή προσπάθεια, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στο θεσμό.

Νικητές του αγώνα στην Κατηγορία Ανδρών, αναδείχθηκαν οι:

1ος Στέφανος Τζιερτζίδης

2ος Παντελής Τσεβδάρης

3ος Σταύρος Καλαμπάκας

Νικήτριες του αγώνα στην Κατηγορία Γυναικών, αναδείχθηκαν οι:

1η Στέλλα Τσέγκου

2η Μαρία Μάρτζιου

3η Ιουστίνα Μαυροπούλου

Παράλληλα, σημαντική υπήρξε η συμβολή των αρμοδίων για τη διεξαγωγή με ασφάλεια του αγώνα, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης σχεδίασαν και μερίμνησαν για τον αγώνα, όπως το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, το Περιφερειακό Τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ, η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ο Δήμος Δοξάτου, ο Δήμος Προσοτσάνης, το Τμήμα Πληροφορικής και η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας.

Ευελπιστώντας στην ανάπτυξη του τοπικού πολιτιστικού και ιστορικού μας κεφαλαίου, η Αντιπεριφέρεια Δράμας ενθαρρύνει δράσεις και σχέδια προς την κατεύθυνση αυτή, με κύριο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας, μέσω πράξεων και προγραμμάτων υπερτοπικής σημασίας.

 

Διαβάστηκε 423 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή