Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 10 έως και 16 Οκτωβρίου)

foto191020222 foto191020223
foto191020224 foto191020225

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 10 Οκτωβρίου – Πέμπτη 13 Οκτωβρίου : Μετέβη στις Βρυξέλλες, καλεσμένος του Έλληνα Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιου Κυμπουρόπουλο, προκειμένου να συμμετέχει στο Συνέδριο-Εβδομάδα των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λόγω του θεσμικού του ρόλου, ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να θέσει τα θέματα που απασχολούν το Νομό Δράμας, τα προβλήματα, αλλά κυρίως, τις προοπτικές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας ως τμήμα και χωρική επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου των Περιφερειών της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ο κ. Παπαεμμανουήλ συνάντησε και συνομίλησε για θέματα της Π.Ε. Δράμας με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρομπέρτα Μέτσολα, τον Επικεφαλής των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και πρώην Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και πρώην Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κα. Ρόδη Κράτσα, καθώς και τον Έλληνα Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με τον οποίο έδωσε κοινή συνέντευξη τύπου.

  • Παρασκευή 14 Οκτωβρίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, με την Διευθύντρια του
    Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Δράμας κα. Βασιλική Πουλιούδη και τον Υπεύθυνο οργάνωσης και συντήρησης ανασκαφών κ. Μιχαήλ Καραβελίδη, σχετικά με τις νέες εξελίξεις σε θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του Νομού Δράμας.
  • Παρευρέθηκε στον Αγιασμό του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών “Club Sym” στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Πανοράματος Δράμας.
  • Κυριακή 16 Οκτωβρίου : Ημέρα μνήμης της Ζ' εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου, παρέστη στην εις Επίσκοπον Χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Δωροθέου. Η χειροτονία τελέστηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης.

Η ιστορική αυτή στιγμή στον περικαλλέστατο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών επισφραγίστηκε όταν το πλήθος αναφώνησε ολοκάρδια και ολόψυχα το «ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ» στο νέο Ποιμενάρχη της Δράμας.

Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς το νέο Δεσπότη της Δράμας, ο κ. Παπαεμμανουήλ του δώρησε τα βιβλία δύο σπουδαίων πνευματικών ανδρών της Δράμας. Τα «Ιστορικά Ανάλεκτα της Εκκλησίας της Δράμας» του τέως Λυκειάρχη και Προέδρου της Εταιρείας Δραμινών Μελετών Γεωργίου Χατζόπουλου και το σύγγραμμα «Ο Εθνοϊερομάρτυρας Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, ο από Δράμας» του στρατιωτικού καρδιολόγου ε.α. Ευάγγελου Βασιλείου.

 

 

Διαβάστηκε 338 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή