Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 3 έως και 9 Οκτωβρίου)

foto121020221 foto121020222 foto121020223
foto121020224 foto121020225 foto121020226
foto121020227 foto121020228 foto121020229

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 3 Οκτωβρίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Φωτολίβους – Καλού Αγρού κ. Πέτρο Κεδίκογλου, για αγροτικά θέματα και θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χωριστής Δήμου Δράμας κ. Κωνσταντίνο Ζαρόγλου, για τρέχοντα τοπικά θέματα.
  • Παρευρέθηκε στον καθιερωμένο Αγιασμό της Θρακικής Εστίας Δράμας, για την έναρξη της νέας χορευτικής περιόδου 2022-2023, στον χώρο του Συλλόγου επί της Λεωφόρου Στρατού 63.
  • Τρίτη 4 Οκτωβρίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Βοϊράνης κ. Σωτήριο Παπαδόπουλο, για αγροτικά θέματα και θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Κατέθεσε στεφάνι, στο μαρτυρικό χωριό των Κυργίων, στην τελετή μνήμης για τους 172 αθώους Κυργιώτες που εκτελέστηκαν από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής τον Οκτώβριου του 1941. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον 95χρονο κυρ-Νίκο Νεοκοσμίδη, που έζησε εκ θαύματος από τις σφαίρες των Βουλγάρων στρατιωτών, ο οποίος, κατά την ομιλία του, συγκλόνισε με τη δημόσια μαρτυρία του και την περιγραφή των αποτρόπαιων και φρικιαστικών γεγονότων.
  • Τετάρτη 5 Οκτωβρίου : Ενόψει του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών», απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε βραβεία στους τρεις καλύτερους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων που διακρίθηκαν για τις ζωγραφιές τους, σε εκδήλωση που διοργάνωσε, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών και τον Σύλλογο Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Πέμπτη 6 Οκτωβρίου : Συμμετείχε ως μέλος στην 40η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.
  • Υποδέχτηκε, μαζί με τον Σύλλογο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟ», στην Αίθουσα Συσκέψεων του Διοικητηρίου Δράμας, τους εταίρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ», το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των νέων ανθρώπων στις μικρές πόλεις, ώστε να συμβάλλουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών τους. Οι εταίροι της σύμπραξης προέρχονται από την Πολωνία, την Βουλγαρία και την Ιταλία. Ο κ.Παπαεμμανουήλ πρόσφερε στους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα-ενθύμια από την ιστορία και την παράδοση της Δράμας.
  • Παρασκευή 7 Οκτωβρίου : Συμμετείχε ως μέλος στην 8η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, με Τηλεδιάσκεψη.
  • Παρευρέθηκε στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Δράμας, στην Αθήνα, όπου τα μέλη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέλεξαν μετά από μυστική ψηφοφορία τον Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Πάπαρη.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στο νέο Δεσπότη της Ιεράς μαρτυρικής και ιστορικής Μητροπόλεως Δράμας, έτη πολλά κι ευλογημένα, έτη γεμάτα υγεία και δημιουργία.
    Τόνισε ότι θα είμαστε κοντά Του στο ξεκίνημά Του, όπου και όποτε μας χρειαστεί.
  • Κυριακή 9 Οκτωβρίου : Απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε μετάλλιο στην Τελετή Απονομής Επάθλων στους διακριθέντες αθλητές, στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού Παρανεστίου, μετά τη λήξη των «Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2022-Virgin Forest Trail 2022». Η διοργάνωση συγκέντρωσε τη συμμετοχή 700 αθλητών και αθλητριών, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσφορά εκατοντάδων εθελοντών, που έδωσαν την ψυχή τους μέρα νύχτα κατά τη διάρκεια και των 4 διαδρομών (162 χλμ, 110 χλμ, 46 χλμ, 10 χλμ).

 

 

Διαβάστηκε 323 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή