Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 19 Σεπτεμβρίου έως και 25 Σεπτεμβρίου)

foto280920221 foto280920222 foto280920223
foto280920224 foto280920225 foto280920226

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου: Είχε συνάντηση εργασίας, στο Γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, με τον Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Δοϊράνης κ. Σωτήριο Παπαδόπουλο, για αγροτικά ζητήματα και θέματα εγγείων βελτιώσεων.
  • Παρευρέθηκε στον Αγιασμό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) ΑμεΑ «Το Χαμόγελό μας» του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας, στον αύλειο χώρο των σύγχρονων κτιριακών ιδιόκτητων εγκαταστάσεων του, δείχνοντας την στήριξή του στο μοναδικό έργο που επιτελεί το κέντρο για τις οικογένειες με άτομα ΑμεΑ.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού» κ.Σάββα Κοκτζόγλου και Ρόμπερτ Σένγ, το οποίο βασίστηκε σε αναφορές και διαμαρτυρίες που υπέβαλαν Κυβερνήτες του Ναυτικού για τις Πορείες Θανάτου και τις Σφαγές στον Πόντο (1921-1922), που έγινε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, και συνδιοργάνωσαν η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, ο Λαογραφικός Σύλλογος Μαυροβάτου Δράμας «Εξ Αργυρουπόλεως και Κάρς» και το Πολιτιστικό Κέντρο «Διαμαντής Λαζαρίδης». Το βιβλίο παρουσίασαν ο ίδιος ο συγγραφέας κ.Κοκτζόγλου και ο κ. Θεοδόσης Κυριακίδης, ιστορικός και επιστημονικός συνεργάτης της έδρας Ποντιακών Σπουδών. Το βιβλίο διένειμε ο κ Κοκτζόγλου σε πολλά πανεπιστήμια της Αμερικής και θα στείλει και στην Ευρώπη, με σκοπό την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η εκδήλωση έκλεισε συγκινητικά, με τον Γιώργο Ορφανίδη να ερμηνεύει το ποντιακό τραγούδι «την πατρίδ μ έχασα» ! Η παρουσίαση ήταν αφιερωμένη στον Μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο και στον Διαμαντή Λαζαρίδη.
  • Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο Γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πύργων Δήμου Προσοτσάνης κ. Κωνσταντίνου Τσάνη, για τρέχοντα τοπικά θέματα.
  • Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου : Είχε συνάντηση εργασίας στο Γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, με τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Μαυρολεύκης Δήμου Προσοτσάνης κ. Ισαάκ Χαρπαντίδη, για τρέχοντα τοπικά θέματα.
  • Συμμετείχε ως μέλος στην 7η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., μέσω τηλεδιάσκεψης.
  • Είχε συνάντηση εργασίας, στο Γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χωριστής Δήμου Δράμας κ. Κωνσταντίνο Ζαρόγλου.
  • Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου : Συμμετείχε ως Αντιπεριφερειάρχης σε σημαντική πολύωρη σύσκεψη ουσίας, υπό τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Μέτιο, στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Δράμας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και
    Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδης Μωϋσιάδης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Αγροτικής Οικονομίας κ. Γεώργιος Ζιμπίδης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία όλων των έργων των βασικών συντηρήσεων, που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Από τη σύσκεψη προέκυψε ότι ολοκληρώθηκαν σχεδόν όλα από τα 15 έργα συντηρήσεων δρόμων προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, εκτελούνται 5 κτιριακά έργα προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ και 5 έργα καθαρισμού ρεμάτων προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ. Το σημαντικότερο είναι ότι δεσμεύτηκαν επιπλέον πόροι έξι (6) εκ. ευρώ για τη συνέχεια όλων των έργων των βασικών συντηρήσεων που αφορούν σε : ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις/πινακίδες σήμανσης, συντηρήσεις ηλεκτροφωτισμού, συντηρήσεις κτηρίων, κοπή κλαδιών και χόρτων και καθαρισμό ρεμάτων.

Με σχέδιο, με όραμα και με συνεχή προσπάθεια, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το καλό του Νομού μας  και των κατοίκων του.

  • Παρευρέθηκε στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας-Έκθεση Τοπικών Προιόντων «Γη του Διονύσου», στον Αύλειο Χώρο ΟΣΕ, που πραγματοποιήθηκε υπό τις αιγίδες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
  • Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου : Παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του 3ου Συστήματος Προσκόπων και της Ένωσης Παλιών Προσκόπων Δράμας, οι οποίες περιλάμβαναν πολλά παιχνίδια για παιδιά, ποδηλατοβόλτα, συναυλία και φαγητό και έλαβαν χώρα στην Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας.
  • Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου : Απηύθυνε χαιρετισμό στην Πρώτη Πολιτιστική Ημερίδα του Πολιτιστικού Κέντρου Διαμαντής Λαζαρίδης με θέμα : «Το ξερίζωμα και ρίζωμα των Ελλήνων του Πόντου», η οποία έγινε στον Προαύλιο Χώρο Εκκλησίας Σιδηρονέρου Δράμας και περιλάμβανε ομιλίες από τον κ. Βασίλειο Χατζηθεοδωρίδη, συγγραφέα-πρώην Καθηγητή Παιδαγωγικής Ακαδημίας και τον κ. Βασίλειο Βεργόπουλο, Δάσκαλο-Ποιητή, Θεατρικό Δρώμενο, παραδοσιακό παρακαθ΄, γεύσεις Ποντιακής Κουζίνας και Τραγούδι.

-Παρευρέθηκε στον Αγιασμό του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά».

Κατά την εβδομάδα αυτή, με πρωτοβουλία του κ. Παπαεμμανουήλ και με την συνδρομή των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, έγινε καθαρισμός μετά από πολλά χρόνια των φρεατίων των ομβρίων υδάτων και των υπόγειων σωληνώσεων πέριξ του Διοικητηρίου και πέριξ της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών-Δημοσίου ΚΤΕΟ. Στόχος η αντιπλημμυρική θωράκιση των Δημοσίων Κτηρίων μας και η εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής για τους υπαλλήλους της Π.Ε. Δράμας, αλλά και των υπόλοιπων δημόσιων υπηρεσιών (Εφορία, ΕΟΠΥΥ, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.α.).

Επίσης, έγινε κοπή των κλαδιών και καθαρισμός του οδικού δικτύου Δράμα-Σιδηρόνερο-Σκαλωτή, καθαρισμός των κόμβων από την πυκνή βλάστηση των εισόδων της πόλης της Δράμας από τη Θεσσαλονίκη (Softex), από την Καβάλα (Hotel Kouros) και από Βουλγαρία-Νευροκόπι-Προσοτσάνη (Ξηροπόταμος-Μυλοπόταμος), καθώς και αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων φωτισμού στο Παρανέστι, στο Νικηφόρο και στην Αδριανή του Δήμου Παρανεστίου.

Η Αντιπεριφέρεια βρίσκεται πάντα κοντά στους πολίτες, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε στεφάνι στις Κοινότητες Νικοτσάρας, Μυλοποτάμου, Κουδουνίων, Καλού Αγρού και Χωριστής του Δήμου Δράμας και στην Κοινότητα Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 81 χρόνων από τη Βουλγαρική Θηριωδία στην μνήμη των θυμάτων συμπατριωτών μας από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

 

 

 

Διαβάστηκε 339 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή