Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 12 Σεπτεμβρίου έως και 18 Σεπτεμβρίου)

foto210920221 foto210920222 foto210920223
foto210920224 foto210920225 foto210920226
foto210920227 foto210920228 foto210920229
foto2109202210 foto2109202211 foto2109202212
foto2109202213 foto2109202214

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου: Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023 και τον καθιερωμένο Αγιασμό, επισκέφτηκε αρκετές σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Δράμας και αντάλλαξε ευχές με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές.
  • Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου : Παραμονή της Υψώσεως του Σταυρού, μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Ιωάννη Κωνσταντάτου, μετέβη στην Αθήνα και είχε την τιμή να είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος του με την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης, στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης, όπου βρίσκεται τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη, που είχε μεταφέρει ο αείμνηστος Δεσπότης μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τον κ. Κωνσταντάτο το ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Δήμου του με την Αργυρούπολη του Δήμου Προσοτσάνης και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη. Ο Ιωάννης Κωνσταντάτος έχει μετατρέψει το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης σε ένα σύγχρονο Δήμο, που μεταξύ άλλων εξελίσσεται στην κιβωτό του Ποντιακού Πολιτισμού μέσω του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού στα Σούρμενα.

  • Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου - Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου : Είχε σειρά επαφών, στην πρωτεύουσα, με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για την επίλυση ζητημάτων του Νομού Δράμας που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Ο αγώνας για τη Δράμα είναι συνεχής σε όλα τα επίπεδα.

          Αναλυτικότερα, είχε συναντήσεις με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά στα αντίστοιχα Υπουργεία, στους οποίους παρέδωσε φάκελο με το αίτημα της Αντιπεριφέρειας Δράμας για ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού στο Ταμείο Ανάκαμψης και  είχε μία εκτενή και διεξοδική συζήτηση με τους ανωτέρω για τις εξελίξεις και τα δεδομένα για το βουνό μας. Και οι δύο Υπουργοί, που στηρίζουν τον Νομό μας στην όλη προσπάθεια και έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στη διευθέτηση πολλών εκκρεμοτήτων που αφορούν στο Φαλακρό, δεσμεύτηκαν να προωθήσουν το αίτημά προς τον Πρωθυπουργό.

            Επίσης, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, και την ομόλογό του Αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας κα. Δήμητρα Νάνου, με τους οποίους συζήτησε υπηρεσιακά θέματα τεχνικών έργων και δημόσιας υγείας. Συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία και η ανταλλαγή καλών πρακτικών το προσεχές διάστημα προς όφελος των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων.

                Τέλος, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Χάρη Συμεωνίδη και τον Διευθυντή του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της Βυζαντινής Μουσικής κ. Κώστα Σιάχο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για τη δημιουργία του Μουσικού Οικοσυστήματος PSALTOPOLIS στη Δράμα, εν αναμονή και της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Δράμας.

  • Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου : Συμμετείχε στην 37η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Α.Μ.Θ., μέσω τηλεδιάσκεψης.
  • Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με υπηρεσιακούς παράγοντες, αιρετούς του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και ελεύθερους επαγγελματίες, σχετικά με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.
  • Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, συμμετείχε στη Γιορτή Νεολαίας Δράμας, στην μοναδική Αυλή του ιστορικού Γυμνασίου Αρρένων, που συνδιοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διασύνδεσης Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την Αντιπεριφέρεια Δράμας και τον Δήμο Δράμας, όπου πραγματοποιήθηκαν μια σειρά δράσεων που ήταν αφιερωμένες στη νεολαία μας, με την υποστήριξη αθλητικών συλλόγων και προπονητών.
  • Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου : Παρακολούθησε τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος χάντμπολ Α1 Εθνικής Κατηγορίας, στο Γήπεδο Κραχτίδη, με νίκη της δραμινής ομάδας επί των Βριλησσίων.
  • Παρευρέθηκε στις Απονομές Βραβείων του 5ου Φωτογραφικού Διαγωνισμού με θέμα «Η Δράμα που Χάνεται», της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΥΚΛΩΨ», παρουσία του σύγχρονου ευεργέτη της Δράμας κ. Άρη Θεοδωρίδη.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό και συμμετείχε στις απονομές βραβείων στους επιτυχόντες μαθητές/τριες της Καλλιφύτου σε ΑΕΙ και ΣΕΕ, στην εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του Αιμίλιου Θεοχάρη Καλαϊτζίδη, ιδρυτή του ομώνυμου Κοινωφελούς Ιδρύματος, που έλαβε χώρα στον χώρο του Ιδρύματος, στην Καλλίφυτο Δράμας.
  • Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου : Παρευρέθηκε στην Τέλεση Μνημόσυνου Υπέρ Πεσόντων στην Μικρά Ασία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μικρασιατικής Καταστροφής (έναντι Μητροπολιτικού Μεγάρου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «14η Σεπτεμβρίου-Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος», που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Δράμας με τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος».
Διαβάστηκε 372 φορές
Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

Τελευταία άρθρα από τον/την Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

FaLang translation system by Faboba