Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 5 Σεπτεμβρίου έως και 11 Σεπτεμβρίου)

foto140920221 foto140920222 foto140920223
foto140920224 foto140920225 foto140920226
foto140920227 foto140920228 foto140920229
foto1409202210 foto1409202211 foto1409202212
foto1409202213 foto1409202214 foto1409202215

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

 • Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου: Επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια Δράμας, όπου συναντήθηκε με τον κ. Γεώργιο Κιουτσούκη, Διευθυντή του 12ου Δημοτικού Σχολείου, όπου συζήτησαν εκπαιδευτικά θέματα και θέματα λειτουργίας του σχολείου.
 • Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου : Συμμετείχε ως μέλος στην 5η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.
 • Συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Δράμας, με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γεώργιο Δερμετζή και άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες, παρουσία του Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλαου Γιατρωμανωλάκη, σχετικά με την πορεία και τους τρόπους υλοποίησης των έργων, όπως οι εργασίες στο Δημοτικό Ωδείο και στον Κινηματογράφο Ολύμπια και η αξιοποίηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη ως διεθνές οπτικοακουστικό κέντρο, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και το θέμα της επικείμενης ίδρυσης Σχολής Κινηματογραφικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Δράμα. Κατόπιν, έγινε μία περιήγηση στο Μαρμάρινο Σπίτι στην Αγία Βαρβάρα και στον χώρο του στρατοπέδου Ανδρικάκη.
 • Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου : Συμμετείχε ως συμβαλλόμενο μέρος ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, από την πλευρά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στη σύνταξη σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης, μαζί με τον Δήμο Δράμας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, σχετικά με την υποστήριξη και λειτουργία δια ζώσης Εργαστηριακών Θεματικών Ενοτήτων του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Δράμα. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο μέχρι πρότινος Πρόεδρός του και νέος Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Οδυσσέας Ζώρας.
 • Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου : Συμμετείχε στην 36η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Α.Μ.Θ., μέσω τηλεδιάσκεψης.
 • Είχε συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο την Κοινότητας Μυλοποτάμου Δήμου Δράμας κα. Ελένη Παντελίδου, για τρέχοντα τοπικά θέματα.
 • Υποδέχθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, στο πλαίσιο σειράς επαφών του τελευταίου με αυτοδιοικητικούς και τοπικούς φορείς στο Νομό Δράμας. Ακολούθησε σύσκεψη, στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Ν.Δ. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και
  Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδης Μωϋσιάδης, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων των Υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, υπέβαλε φάκελο στον Υπουργό για την ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού στο Ταμείο Ανάκαμψης τον οποίο ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε δημόσια να παραδώσει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
 • Παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Γραφείου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δράμας της Νέας Δημοκρατίας.
 • Παρασκευή 9 Ιουλίου: Επισκέφθηκε την Κοινότητα Πύργων του Δήμου Προσοτσάνης, όπου παρευρέθηκε σε Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων, για σημαντικά τοπικά θέματα, στην οποία ήταν παρών και ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης.
 • Παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου της βιογραφίας του Μακαριστού Γέροντα Ιωακείμ Ιερομόναχου, Δικαίου της Ιεράς Παντοκρατορινής Κοινοβιακής Σκήτης Προφήτου Ηλιού, Αγίου Όρους, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Δράμας και περιηγήθηκε στην παράλληλη έκθεση φωτογραφίας με έργα από το Άγιο Όρος και τη ζωή του Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Λουκά Λίλιου.
 • Απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης «Σήκω Ψυχή Μου ! … -Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ‘22», στον χώρο του Αίθριου του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας, που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας και ο Δήμος Δράμας.

Κατά το χρονικό διάστημα αυτό, απηύθυνε χαιρετισμό στις Τελετές Έναρξης και Λήξης του 24ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου. Κατά την τοποθέτησή του στην Τελετή Έναρξης, υπογράμμισε ότι την περασμένη τριετία (2019-2022) για πρώτη φορά η Διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου και των μελών της Περιφερειακής μας Αρχής, συμμετείχε χρηματοδοτικά στο Φεστιβάλ με το ποσό των 150.000 €, μέσω προγραμματικής σύμβασης, με το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Δράμας.  Όπως τόνισε, σήμερα, και μετά την εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού να εντάξει το Φεστιβάλ μας στο Ταμείο Ανάκαμψης, η Διοίκηση της Περιφέρειας συμμετέχει στη νέα τριμερή προγραμματική σύμβαση, διπλασιάζοντας το ποσό της συμμετοχής της. 90.000 € κατ’ έτος, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάδειξή του. Ανέφερε, επίσης, ότι Αντιπεριφέρεια συμμετέχει εμπράκτως και στην ίδρυση της Σχολής Κινηματογράφου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Δράμα, που θα λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο του 2023, μέσω της επικείμενης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Δράμας, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Επίσης, με αφορμή τον εορτασμό της Γέννησης της Θεοτόκου, παρευρέθηκε στις λατρευτικές εκδηλώσεις των Πανηγύρεων στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς στην Γραμμένη Δήμου Προσοτσάνης, στην Σίψα Δήμου Δράμας και στον Χρυσοκέφαλο Δήμου Κ. Νευροκοπίου.

Τέλος, απηύθυνε χαιρετισμό και συμμετείχε στις - με πάνδημη συμμετοχή των Δραμινών - λατρευτικές συνάξεις και πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις-βραβεύσεις της Πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσόστομου με τίτλο «Ε’ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΙΑ», που συνδιοργανώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας, τον Δήμο Δράμας και την Αντιπεριφέρεια Δράμας και έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό του συμπολιούχου Δράμας Αγίου ενδόξου Ιερο-εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Σμύρνης. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Προϊστάμενου του Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Βλατίτση.

Διαβάστηκε 79 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή