Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 8 Αυγούστου έως και 21 Αυγούστου)

 

foto240820221 foto240820222 foto240820223
foto240820224 foto240820225 foto240820226
foto240820227 foto240820228 foto240820229
foto2408202210 foto2408202211 foto2408202212
foto2408202213 foto2408202214 foto2408202215

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 έως και Κυριακή 21 Αυγούστου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 8 Αυγούστου: Συμμετείχε ως μέλος στην 6η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., μέσω τηλεδιάσκεψης.
  • Παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Κοινωνικός Αθλητισμός-Δωρεάν Μαθήματα Ποδοσφαίρου» που διεξήχθη στο Γήπεδο του Ακρίτα Ν. Κρώμνης Δράμας, για παιδιά από 8 έως 15 ετών και παρέστησαν βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Δόξας Δράμας.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας, σε συνεργασία με τον προπονητή ποδοσφαίρου UEFA A, Αντώνη Κασδοβασίλη, υλοποίησε την καινοτόμο δράση του κοινωνικού αθλητισμού. Το πρόγραμμα «Αθλητική – Δράση» αποτελεί μοναδική πρωτοβουλία στην πόλη της Δράμας και στόχος είναι η ευκολότερη πρόσβαση στην αθλητική ενασχόληση.

  • Τρίτη 9 Αυγούστου: Είχε εθιμοτυπική επίσκεψη, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Δράμας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μποτσουάνας Νότιας Αφρικής Γεννάδιο Στάντζιο του παλαιφάτου δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας π.Χριστόδουλος Μετεντζίδης.
  • Είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας,, όπου διεξήχθη συζήτηση και προγραμματισμός για τις λατρευτικές συνάξεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του συμπολιούχου της Δράμας Αγίου Χρυσοστόμου, Μητροπολίτη Σμύρνης, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.
  • Κυριακή 14 και Δευτέρα 15 Αυγούστου: Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά έψαλλε στις λατρευτικές πανηγυρικές συνάξεις της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστής και ως «Πάσχα του Καλοκαιριού» στην Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Όρος Βέρμιο της Ημαθίας. Στο περιθώριο των λατρευτικών συνάξεων είχε συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιδρύματος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη.
  • Τετάρτη 17 Αυγούστου: Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας της Μικρόπολης Δήμου Προσοτσάνης κ. Δαβίδ Αβραάμ, όπου δρομολογήθηκαν λύσεις σε χρόνια προβλήματα του τόπου.
  • Πέμπτη 18 Αυγούστου: Επισκέφθηκε, μαζί με την προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Δράμας κα. Ανδρονίκη Κεφαλίδου, τον κάμπο του Καλαμώνα Δράμας και έγινε ένας σχεδιασμός για την πλημμυρική θωράκιση του.
  • Παρευρέθηκε στις πολιτιστικές – μουσικές εκδηλώσεις «Γιορτές Δάσους», στο Πευκοδάσος Κυργίων Δράμας, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δοξάτου με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Δοξάτου, τον Περιβαλλοντικό Φιλαθλητικό Σύλλογο Δήμου Δοξάτου («ΠΕΡΙ.ΦΙ.ΣΥ») και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
  • Παρασκευή 19 Αυγούστου: Συναντήθηκε με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νευροκοπίου Ιγνάτιο Μωυσίδη και τον Διοικητή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου που εδρεύει στο Οχυρό, Ιωάννη Μαυρογιάννη, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και το Τελωνείο Εξοχής. Συζητήθηκε και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση και αύξηση των περιπόλων στην περιοχή του Χ.Κ. Φαλακρού το επόμενο διάστημα εκ μέρους του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης και μια στενότερη συνεργασία το προσεχές διάστημα, επειδή έχουν διαπιστωθεί αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο προς την Ελληνική ενδοχώρα και ιδιαίτερα προς την Περιφέρεια ΑΜΘ. Η διέλευση αυτών των ανθρώπων από τους διακινητές τους γίνεται μέσω της οροσειράς Ροδόπης, των δικών μας βουνών Φαλακρού, Όρβηλου και Μενοικίου, και του Μονοπατιού Ε6 που είναι συνδεδεμένο στο GPS και το χρησιμοποιούν ως πέρασμα.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ειδικού οχήματος και υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου γυμναστή και ψυχής των αγώνων βουνού του νομού Δράμας Μιχαήλ Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία και καταγραφή των ζημιών στο καφέ της Χιονότρυπας  αλλά και στο Καταφύγιο που βρίσκεται στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού.

Με την επίσκεψη του στο Τελωνείο Εξοχής έγινε δρομολόγηση λύσεων σε χρόνια προβλήματα σε μία από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου της Ελλάδας από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

  • Σάββατο 20 Αυγούστου: Παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις Πολιτιστικού, Θρησκευτικού και Εθνικοτοπικού χαρακτήρα στην Τοπική Κοινότητα Μικροκλεισούρας Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Κυριακή 21 Αυγούστου: Παρευρέθηκε στην πολιτιστική – μουσική - ιστορική εκδήλωση «100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δοξάτου με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυργίων «ΑΡΙΩΝ» , στην πλατεία Κυργίων του Δήμου Δοξάτου.

Το χρονικό αυτό διάστημα η Αντιπεριφέρεια Δράμας ανταποκρίθηκε θετικά σε αιτήματα φορέων σε όλο το Νομό και προχώρησε στις παρακάτω εργασίες-τεχνικές παρεμβάσεις:

- Διάνοιξη και διαμόρφωση του δρόμου στο Μοναστήρι της Παναγίας έξω από την Καλλίφυτο του Δήμου Δράμας.

- Καθαρισμός δρόμων και διαμόρφωση του χώρου ανάμεσα στο Σχολείο και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βαθύλακο του Δήμου Δράμας.

- Επιτόπια καταγραφή προβλημάτων και δρομολόγηση λύσεων στα ρέματα της περιοχής του Καλαμώνα του Δήμου Δοξάτου.

- Καθαρισμός του δρόμου από την πυκνή και επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια βλάστηση, από το Νευροκόπι προς το Τελωνείο της Εξοχής.

- Προληπτικός καθαρισμός του χειμάρρου της περιοχής του Πανοράματος από φερτά υλικά, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής

- Διαμόρφωση δρόμου πέριξ των Κοιμητηρίων Αμπελακίων

- Αποκατάσταση βλάβης φαναριών στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. Δράμας

- Καθαρισμός και διανοίξεις δρόμων στο Μακρυπλάγι.

Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

 

Διαβάστηκε 461 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή