Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας

H Αντιπεριφέρεια Δράμας έμπρακτα κοντά στους Πυροσβέστες μας – Σε εξέλιξη δύο σπουδαία έργα της Αντιπεριφέρειας Δράμας στον πρωτογενή τομέα και στην Εκπαίδευση

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, η Αντιπεριφέρεια Δράμας ενίσχυσε έμπρακτα τις δυνάμεις αντιμετώπισης της καταστροφικής πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Η διοίκησή μας ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής μετά από αίτημα του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δράμας Πύραρχου Ιωάννη Αραμπατζή, των πυροσβεστών μας, που με βάρδιες των 18 ατόμων κάθε φορά επιχειρούσαν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Έχουμε άριστη συνεργασία, είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς στο Νομό μας, κάτι που απευχόμαστε όλοι μας.

Δύο μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο από την Αντιπεριφέρεια Δράμας. Το ένα αφορά τον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα, στους κτηνοτρόφους μας. Το έργο περιλαμβάνει τη διάνοιξη και κατασκευή δρόμων, ομβροδεξαμενών, ομβροπλατειών, ποτιστρών στην Κοινότητα Βώλακα του Δήμου Νευροκοπίου (απ' όπου ξεκίνησε και ήδη υλοποιείται το έργο), στην Κοινότητα Μικρόπολης του Δήμου Προσοτσάνης, στην Κοινότητα Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου και στην Περιστεριά Κοινότητας Κυργίων του Δήμου Δοξάτου.

Το δεύτερο έργο που σχετίζεται με τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης και μάλιστα, της Ειδικής Αγωγής, αφορά τη μεταστέγαση του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., δηλαδή του Κέντρου Διαγνωστικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, από τον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αμπελακίων όπου στεγαζόταν μέχρι σήμερα και κατά γενική ομολογία ήταν ακατάλληλος, σε νέο διαμορφωμένο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο στο 3ο Γυμνάσιο στη Νέα Αμισσό. Κι ενώ ο χρόνος παράδοσης του νέου χώρου ήταν αρχικά στο τέλος του έτους, με συντονισμένες ενέργειές μας και πρωτοβουλίες θα παραδοθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κι αυτό είναι σημαντικό για όσους ωφελούνται από τη δράση αυτού του Κέντρου και τις οικογένειές τους.

Διαβάστηκε 407 φορές
Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

Τελευταία άρθρα από τον/την Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

FaLang translation system by Faboba