Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 27 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου).

 

foto060720221 foto060720222 foto060720223
foto060720224 foto060720225 foto060720226
foto060720227 foto060720228 foto060720229
foto0607202210 foto0607202211 foto0607202213

 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 έως και Κυριακή 4 Ιουλίου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 27 Ιουνίου : Συμμετείχε στην 9η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ», της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.
  • Τρίτη 28 Ιουνίου : Συμμετείχε στην 25η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Α.Μ.Θ., στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ», της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.
  • Συμμετείχε στην 3η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ΢ ΠΑΥΛΙΔΗΣ», της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

Σε αυτήν την συνεδρίαση, εγκρίθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «Αναπτυξιακός Οργανισμός Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» (ΑΝ.ΟΡ ΑΜΘ).

Πρόκειται για μία ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα έχει στόχο να παρέχει επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη στην Περιφέρεια ΑΜΘ (αλλά και τους τοπικούς φορείς) για την εφαρμογή της αναπτυξιακής της πολιτικής σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της, όπως για παράδειγμα στην εκπόνηση μελετών για την ωρίμανση δημόσιων έργων, στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.ά.

Μέτοχοι στον Αναπτυξιακό Οργανισμό είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία συμμετέχει με πόρους 700.000 ευρώ, και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΑΜΘ, το οποίο συμμετέχει με πόρους 672.500 ευρώ.

  • Τετάρτη 29 Ιουνίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγοράς κ. Αναστάσιο Τοπαλίδη, για τρέχοντα τοπικά θέματα.
  • Παρευρέθηκε, στο Πνευματικό Κέντρο Δοξάτου, στην Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου της Μαρτυρικής Πόλης του Δοξάτου, με θέμα «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1943», που υποδέχθηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων. Το Πρόγραμμα περιλάμβανε εξιστόρηση των γεγονότων και προβολή φωτογραφικού υλικού, απαγγελία ποιημάτων και απόδοση τραγουδιών.
  • Πέμπτη 30 Ιουνίου : Συμμετείχε στην 26η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Α.Μ.Θ., στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ», της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.
  • Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον Πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Αναστάσιο Νικολαΐδη, με τον οποίο συζήτησαν τρέχοντα αναπτυξιακά θέματα του Νομού Δράμας.
  • Παρευρέθηκε στην Τελετή Απονομής του Πράσινου Μπερέ στους Καταδρομείς της 2022 Γ΄ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Ανχη (ΠΖ) Παπαργύρη».
  • Παραχώρησε, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, συνέντευξη τύπου για την επικείμενη παρουσίαση του πονήματος με τίτλο «ΔΟΞΑΤΟ. ΗΡΩΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΤΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ», του κ. Κωνσταντίνου Μιχόπουλου, Δάσκαλου-Θεολόγου, τ. Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου, βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών, παρουσία του ίδιου του συγγραφέα. Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, «με αισθήματα σεβασμού προς την τοπική μας ιστορία αλλά και στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, αναλάβαμε την ευθύνη της διοργάνωσης της παρουσίασης αυτού του βιβλίου».
  • Είχε συνάντηση εργασίας, στην Αίθουσα Συσκέψεων του Διοικητηρίου, με το Σωματείο Αγροτικής Αγοράς Παραγωγών, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Δράμας, όπου συζητήθηκαν θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα του κλάδου.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό στο άνοιγμα της συνεδρίασης των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και στην εκδήλωση-ημερίδα στο πλαίσιο αυτής με θέμα : «Η χρήση των social media στην Πολιτική και την οικονομία – Κίνδυνοι παραπληροφόρησης-Επιρροή-Διαμόρφωση κοινής γνώμης», στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας να οργανωθεί, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου στη Δράμα αυτή η πανελλαδικής εμβέλειας εκδήλωση, γεγονός που την αναδεικνύει σε πρωταγωνιστή στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και συμβάλει στην εξωστρέφεια και την προβολή της περιοχής μας.
  • Κατέθεσε στεφάνι στην τελετή εις μνήμην των σφαγιασθέντων κατοίκων του Δοξάτου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 109η Επέτειο του Πρώτου Ολοκαυτώματος του Δοξάτου (30 Ιουνίου 1913). Η καταβολή τρομακτικού φόρου αίματος των κατοίκων του Δοξάτου το ανέδειξε σε ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ και ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ.
  • Παρασκευή 1 Ιουλίου : Παρευρέθηκε στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Δράμας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονα, Τοποτηρητή Ι.Μ. Δράμας και κατέθεσε στεφάνι στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στον Δημοτικό Κήπο Δράμας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022 - 109 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΡΑΜΑ». Στις εκδηλώσεις κατέθεσαν στεφάνι και οι φιλοξενούμενοι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων της Ελλάδας. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.
  • Σάββατο 2 Ιουλίου: Παρευρέθηκε στην Μουσικοθεατρική Παράσταση με τίτλο «Ταβέρνα του Μουστάκα», στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, «Σωκράτης Δημητριάδης», με μουσική από το μουσικό σχήμα «Αρίωνα», όπου αναβίωσε η ιστορική «Ταβέρνα του Μουστάκα», του 86χρονου θρυλικού πλέον κυρ Ανέστη, που παρευρέθηκε και ο ίδιος.
  • Παρευρέθηκε στη επετειακή εκδήλωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας «Άρτεμις» για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων "ΓΕΥΣΗΘΕΑ".
  • Παρευρέθηκε στη Συναυλία Λήξης των Μουσικών Συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρώτο Πρόεδρο του Ιππικού Συλλόγου κ. Γεώργιο Θεοφανίδη, στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Εορτασμού για τα 40 χρόνια του Ιππικού Συλλόγου Δοξάτου «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ», στον χώρο του Ιππόδρομου Δοξάτου, με τη συμμετοχή των μουσικών σχημάτων Dramatzore και Ζουρνάδες.
  • Κυριακή 3 Ιουλίου : Παρουσίασε την β΄ έκδοση του βιβλίου του κ. Κωνσταντίνου Μιχόπουλου, Δάσκαλου-Θεολόγου, τ. Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου, Βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών, με τίτλο «ΔΟΞΑΤΟ ΗΡΩΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ», στην Αίθουσα Τελετών του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Δοξάτου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου και ήταν συνδιοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Δράμας με την Εταιρεία Δραμινών Μελετών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

  • Παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση-παράσταση του Συλλόγου Εβριτών Ν.Δράμας «Ο Έβρος» με τίτλο «100 χρόνια προσφυγιά-Απομεινάρια χαμένου παραδείσου», στο Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης» ∙ μία παράσταση που ταξίδεψε τον θεατή στην ιστορία και τις χαμένες πατρίδες της Ανατολικής και Βόρειας Θράκης, του Πόντου, της Μικράς Ασίας, εκεί που ο ελληνισμός άκμασε για αιώνες. Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Δράμας και του Δήμου Δράμας, στο πλαίσιο των Ελευθερίων Δράμας.
Διαβάστηκε 390 φορές
Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

Τελευταία άρθρα από τον/την Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

FaLang translation system by Faboba