Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ (30-06-1913) ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ (1-07-1913)

Η 30η Ιουνίου και η 1η Ιουλίου κάθε έτους είναι ημερομηνίες σύμβολα για την ηρωική και μαρτυρική Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Η άδικη σφαγή των γενναίων αμάχων κατοίκων του Δοξάτου στις 30 Ιουνίου 1913 ήταν ένα ειδεχθές έγκλημα γενοκτονίας, και αποτέλεσε τον προπομπό της απελευθέρωσης της πόλης της Δράμας την 1η Ιουλίου από τον διορατικό και έμπειρο Συνταγματάρχη Νικόλαο Μιχαλόπουλο – Αρκαδικό και τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό.

Η στοχοποίηση των αμάχων Δοξατινών και οι φρικαλεότητες που προκλήθηκαν εις βάρος τους, χαλύβδωσαν τη θέληση του δραμινού λαού για Ελευθερία και αποτελούν διαχρονικό φάρο της ιστορικής μας μνήμης και εθνικής μας ταυτότητας.

Η συμμετοχή των Δραμινών στο Μακεδονικό Αγώνα, η προσήλωση τους στην ελληνική γλώσσα και παιδεία, στα ιδεώδη της δημοκρατίας και της ελευθερίας και η αμετακίνητη θέση τους από την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της δημιουργικής πορείας του δραμινού λαού στο πέρασμα του χρόνου μέχρι και σήμερα.

Χρόνια Πολλά, δημιουργικά και ελεύθερα στη Δράμα μας και στους αγωνιστές κατοίκους της.

Διαβάστηκε 397 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή