Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 20 Ιουνίου έως και 26 Ιουνίου).

 

foto280620222 foto280620223 foto280620224
foto280620225 foto280620226 foto280620227
foto280620228 foto280620229 foto2806202210
  foto2806202211  

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών 2022, στο Παρανέστι, στις 24-25-26 Ιουνίου, στο οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Π.Α.Μ.Θ. ήταν ο κύριος διοργανωτής, μαζί με τον Δήμο Παρανεστίου

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 έως και Κυριακή 26 Ιουνίου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Τρίτη 21 Ιουνίου : Παραχώρησε συνέντευξη τύπου-παρουσίαση, μαζί με τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Σάββα Τσοπούρογλου, τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας κ. Γεώργιο Φλώρο, τον Τεχνικό Διευθυντή των Αγώνων κ. Χρήστο Κηπουρό, τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μηνά Σκάρλιο και τον Διευθυντή της ΔΕΗ Συγκροτήματος Νέστου κ. Φώτη Φώτου, στο Παρανέστι, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών 2022 (Παρανέστι, 24-25-26 Ιουνίου). Στην παρουσίαση, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι, δια μέσω του θεσμικού του ρόλου, ενήργησε με συνεχόμενες προσπάθειες και με μεγάλη αποτελεσματικότητα και βρισκόταν στην πρώτη γραμμή καθ’ όλο τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του έργου. Υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά για τον ποδηλατικό χάρτη της Ελλάδας που η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας φιλοξενεί την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς. Τόνισε ότι αγώνας αυτός έχει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας, τον προβάλει και αναδεικνύει τις όμορφες πτυχές του.
  • Τετάρτη 22 Ιουνίου : Παρουσίασε, μαζί με τον Πρόεδρο κ.Kωνσταντίνο Αποστολίδη και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου ΑμεΑΝ.Δράμας, τη δημιουργία δύο νέων θέσεων πάρκινγκ για άτομα Α.Μ.Ε.Α. στον χώρο του Πάρκινγκ του Διοικητηρίου Δράμας. Κατά την παρουσίαση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, απευθυνόμενος προς τα άτομα με κινητικά προβλήματα δήλωσε με νόημα : «Ήταν υποχρέωσή μας. Αργήσαμε. Ζητούμε συγγνώμη γι' αυτό».
  • Επισκέφθηκε τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΜΕΑ Δράμας «Οι Αγωνιστές», προκειμένου να συγχαρεί την αθλήτρια Πασχαλία Μπενιάτογλου που θα αγωνιστεί στη σφαίρα και στο δίσκο με την Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου που θα γίνουν στο Ελσίνκι από 30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου. Με την ευκαιρία, συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Μπενιάτογλου, τους γονείς και τις προπονήτριες και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑΜΕΑ που θα γίνει στο Καυτατζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης από 7 έως 10 Ιουλίου.
  • Πέμπτη 23 Ιουνίου : Παρακολούθησε τις εντυπωσιακές και φαντασμαγορικές σκηνές στα γυρίσματα της χολυγουντιανής ταινίας “TIN SOLDIER” στο Φράγμα Θησαυρού της ΔΕΗ στο Παρανέστι Δράμας. O Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με τον βραβευμένο με OSCAR Α' ανδρικού ρόλου και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιό Jamie Foxx και με τον ανερχόμενο ταλαντούχο ηθοποιό Scott Eastwood (γιο του Κλιντ Ίστγουντ), οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές της Δράμας, από τους φιλόξενους ανθρώπους της, από τα φημισμένα κρασιά της και από τα νόστιμα τοπικά εδέσματα. Τέλος, συναντήθηκε με τον διάσημο παραγωγό της ταινίας Steven Chasman, ο οποίος του εξέφρασε για μια ακόμη φορά εκ μέρους όλων των συντελεστών της αμερικανικής υπερπαραγωγής, τις θερμές του ευχαριστίες για τις προσπάθειες να διευκολυνθούν τα γυρίσματα της ταινίας και να είναι ευχάριστη τη διαμονή όλου του κινηματογραφικού συνεργείου στην όμορφη και φιλόξενη Δράμα.

Η Αντιπεριφέρεια Δράμας πίστεψε σε αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα για τον τόπο μας, το στήριξε με όλες της τις δυνάμεις και θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και τουριστική προβολή όλης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

  • Κυριακή 26 Ιουνίου: Απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο στον Πρωταθλητή Ελλάδας κ. Γιώργο Μπούγλα, της ομάδας Κρόνος Νίκαιας, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στο Παρανέστι, στις 24-26 Ιουνίου. H διοργάνωση του αγώνα αυτού στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας έβαλε τις βάσεις για μελλοντικές διοργανώσεις αντίστοιχου βεληνεκούς στην περιοχή μας. Στόχος μας η οικονομική ανάπτυξη και η τουριστική προβολή του Νομού μας μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό και έκανε απονομή στον Τελικό Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Δράμας 2021-2022, που διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας, στο Γήπεδο Κραχτίδη. Στον τελικό αγωνίστηκαν οι ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας-Πυροσβεστικής (ΕΛΑΣ/ΠΥΡ) με την ομάδα των εργαζομένων στην εταιρεία Arivia. Ήταν ένας αγώνας ευγενούς άμιλλας, που ανέδειξε το αθλητικό ιδεώδες και είχε τελικό νικητή την ομάδα της ΕΛΑΣ/ΠΥΡ.
  • Απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των Εκδηλώσεων (Ποδηλατοδρομία, δράση για τα παιδιά, μουσική συναυλία) του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» για την 26η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στην Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας. Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν το Κέντρο «ΔΡΑΣΗ», η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο Δήμος Δράμας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας.
Διαβάστηκε 525 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή