Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 6 έως και 13 Ιουνίου)

foto150620221 foto150620222 foto150620223
foto150620224 foto150620225 foto150620226
foto150620227   foto150620228

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 έως και Δευτέρα 13 Ιουνίου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

 • Τρίτη 7 Ιουνίου : Έκανε ενημέρωση – παρουσίαση, μαζί με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Δράμας κ. Ευάγγελο Μαλκάκη και τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κα. Χριστίνα Βαμβούρη, της Βραβευμένης δράσης-πρωτοβουλίας-συνέργεια «Προσφυγικός Συνοικισμός Κρατικών Δράμας-προφορικές ιστορίες» του 3ου Γυμνασίου Δράμας. Στο πλαίσιο του θεσμού-Βραβείων: Education Leaders Awards 2022 (Εκπαιδευτικές Virtual ή Φυσικές Επισκέψεις & Βιωματική Μάθηση - Βραβείο GOLD). Η απονομή έγινε σε ειδική τελετή, την 3/6/2022 στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Κόσμου, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στην Αθήνα. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική διαδρομή μέσα από τις συνεντεύξεις κατοίκων κατά μήκος του Συνοικισμού. Άτομα και ομάδες μπορούν να περιηγηθούν στη διαδρομή αυτή, τόσο διαδικτυακά, όσο και επί τόπου χρησιμοποιώντας μέσω των κινητών τηλεφώνων ψηφιακές εφαρμογές για την περιήγηση και αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος.
 • Ταυτόχρονα, μαζί με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Δράμας κ. Ευάγγελο Μαλκάκη και τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κα. Φρόσω Χαραλαμπίδου, έγινε ένας απολογισμός – αποτίμηση της επιτυχημένης σειράς δράσεων με τίτλο «ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ-Η ΖΩΗ ΜΑΣ 2022», σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης Οροσειράς Ροδόπης-Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ροδόπης-Νέστου, με μαθητές Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, με αφορμή την 5η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
 • Είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παρανεστίου Δήμου Παρανεστίου κ. Γεώργιο Λουκανίδη, για τρέχοντα τοπικά θέματα.
 • Τετάρτη 8 Ιουνίου : Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας/Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, ως μία πράξη προσφοράς στον συνάνθρωπο. Δίνουμε αίμα-δίνουμε ζωή!
 • Απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της Ομιλίας του Καρδιολόγου κ. Χρήστου Μπακόπουλο, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, στο πλαίσιο μίας σειράς από ιδιαίτερα επιτυχημένες εκδηλώσεις-ομιλίες για θέματα υγείας, που διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Δράμας
 • Πέμπτη 9 Ιουνίου : Επισκέφθηκε την Λαϊκή Αγορά της Δράμας επί της οδού Χελμού στην περιοχή της Ανάπλασης, όπου συνομίλησε με πολίτες και συνάντησε την Πρόεδρο των Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Δράμας κα. Βούλα Παπαδοπούλου, με την οποία είχε μία εγκάρδια συζήτηση
 • Είχε συνάντηση, στο Ξενοδοχείο Kouros, με τους εκπροσώπους των Οινοποιητικών Επιχειρήσεων Δράμας, προκειμένου να γίνει ένας απολογισμός της φετινής διοργάνωσης της ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ, όπου επισημάνθηκαν τυχόν λάθη και παραλείψεις και έγινε ένας σχεδιασμός και τέθηκαν οι στόχοι για την επόμενη διοργάνωση.
 • Παρασκευή 10 Ιουνίου : Παρευρέθηκε, στην Κομοτηνή, στην υπογραφή σύμβασης κατασκευής ενός νέου πρωτοποριακού έργου, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €, για τη στήριξη των κτηνοτρόφων και των πέντε Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, που υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τους κ. Αντώνη Φραγγίδη και Δημήτρη Κουτσό της αναδόχου εταιρείας. Το έργο αφορά : στην Μικρόπολη Δήμου Προσοτσάνης, όπου θα κατασκευαστεί μια ομβροδεξαμενή, μια ομβροπλατεία και δύο ποτίστρες, στον Βώλακα Δήμου Νευροκοπίου, όπου θα κατασκευαστεί μια ομβροδεξαμενή, μια ομβροπλατεία και δύο ποτίστρες, στον Νικηφόρο Δήμου Παρανεστίου, όπου θα κατασκευαστεί μια ομβροδεξαμενή, μια ομβροπλατεία και μια ποτίστρα, στην Περιστεριά Κυργίων Δήμου Δοξάτου, όπου θα κατασκευαστεί μια ομβροπλατεία και δύο ποτίστρες και στον Ξηροπόταμο Δήμου Δράμας, όπου θα κατασκευαστεί μια ομβροπλατεία και μια ποτίστρα. Το έργο έχει διπλή σκοπιμότητα. Πρώτον, θα στηρίξει τους κτηνοτρόφους της περιοχής παρέχοντάς τους αναγκαίες υποδομές. Δεύτερον, θα ενισχύσει την Πολιτική Προστασία του ορεινού όγκου της Δράμας, καθώς θα εξασφαλίσει ταμιευτήρες νερού και για την Πυροπροστασία σε πέντε σημεία, ένα για κάθε Δήμο.

-Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Καρυπίδη και μέλη του SYM scooter club Δράμας, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τον Σύλλογο για την εθελοντική συμμετοχή του στη διοργάνωση του 4ου Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου «Drama Wine Trail», την Κυριακή 29 Μαΐου, στην Αδριανή, στο πλαίσιο της ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2022 και συζήτησαν θέματα εθελοντικής συνδρομής του ως άνω Συλλόγου στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας που θα διεξαχθεί στο Παρανέστι, στις 24-26 Ιουνίου. Τέλος, συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας της Αντιπεριφέρειας Δράμας με τον εν λόγω Σύλλογο.

- Το απόγευμα, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και των καταστροφών που προκάλεσε η δυσμενής κακοκαιρία, επέβλεψε την επιχείρηση αντιμετώπισης των φαινομένων στα όρια του Νομού Δράμας από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας και τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων, σε συντονισμό με το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Δράμας .

 • Σάββατο 11 Ιουνίου : Παρακολούθησε την ημερίδα από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, με θέμα το «Long-covid σύνδρομο – Διαχείριση ασθενών», στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α.Μ.Θ.
 • Κυριακή 12 Ιουνίου: Παρακολούθησε τον Μέγα Εσπερινό στον Ιερό Αγίας Τριάδας Μικροχωρίου και την Περιφορά της Ιερής Εικόνας της Αγίας Τριάδας, στο πλαίσιο του τριήμερο εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στην Κοινότητα Μικροχωρίου Δήμου Δράμας

Παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στους 2ους Ορεινούς Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού «ZYGAKTIS TRAIL» στο Κεφαλάρι, που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Φιλαθλητικός Σύλλογος Δήμου Δοξάτου «ΠΕΡΙ.ΦΙ.ΣΥ.» με την υποστήριξη τις Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τον Δήμο Δοξάτου και την ΔΗΚΕΔΗ Δήμου Δοξάτου.

 • Δευτέρα 13 Ιουνίου : Παρακολούθησε στο εξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος που βρίσκεται στις πλαγιές του Φαλακρού Όρους, στον Βώλακα, τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, όπου, με μεγάλη λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια, έλαβε χώρα το έθιμο με τους καβαλάρηδες, τις παραδοσιακές στολές και το πατροπαράδοτο κουρμπάνι.

 

 

Διαβάστηκε 269 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή