Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 9 έως και 15 Μαΐου)

foto180520221 foto180520222 foto180520223
 foto180520224  foto180520225  foto180520226
 foto180520227  foto180520228  foto180520229
 foto1805202210  foto1805202211  

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 έως και Κυριακή 15 Μαΐου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 9 Μαΐου : Ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου, συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Αγίου Χριστοφόρου στο στρατόπεδο «ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ» , επί της οδού 1ης Ιουλίου
  • Επισκέφτηκε το Κέντρο Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης" της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., όπου συνομίλησε με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους, για θέματα λειτουργίας της δομής και την κατάσταση στον τομέα της ψυχικής υγείας.
  • Συμμετείχε και κατέθεσε στεφάνι στις εκδηλώσεις εορτασμού για την «Ημέρα λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου-ημέρα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού» στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στον Δημοτικό Κήπο Δράμας
  • Παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο ΕΠΑΛ, μαζί με τον Διευθυντή κ. Αναστάσιο Σαλή, στην εκδήλωση υποδοχής των μαθητών του προγράμματος ERASMUS από Ιταλία, Πολωνία, Κροατία και Πορτογαλία
  • Είχε συνάντηση, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα που εκπροσώπησαν την Π.Ε. Δράμας στη διεθνή έκθεση “Detrop Boutique” που έλαβε χώρα στις 2-4 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη και με αντικείμενο τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα και στη διεθνή έκθεση “ALIMENTARIA” που πραγματοποιήθηκε στις 4-7 Απριλίου στη Βαρκελώνη και αφορούσε την σύναψη εμπορικών συμφωνιών στο αγροτοδιατροφικό τομέα. Στη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε τη συμβολή της συμμετοχής των εκθετών στις ως άνω εκθέσεις στην ανάδειξη του αγροτικού πλούτου και της γαστρονομικής κουλτούρας της περιοχής.
  • Τρίτη 10 Μαΐου : Υποδέχθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με αίσθημα συγκίνησης και θρησκευτική ευλάβεια, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, μετά την απροσδόκητη εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου και μέχρι την εκλογή νέου Μητροπολίτη από την Ιερά Σύνοδο. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη βούλησή του, μέσα από τον θεσμικό του ρόλο, το όραμα του αειμνήστου Μητροπολίτη κυρού Παύλου αναφορικά με το Εκκλησιαστικό Μουσείο, τη Λαυρεντιανή Μονή, την Εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου Πετρούσας και άλλα έργα και παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί και δρομολογηθεί σε άριστη συνεργασία με τη διοίκηση της Περιφέρειάς μας, να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.
  • Είχε συνάντηση, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, μέλος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ένωσης Στρατιωτικών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο  ΕΠΟΠ Επχία (ΔΒ-ΕΥ) Ούσιο Θεόδωρο,  το Μέλος ΕΠΟΠ Επχία (ΕΜ) Παπαδόπουλο Ιωάννη και το Μέλος ΕΠΟΠ Επχία (ΕΜ) Θεοδωρίδη Θεόδωρο, για προβλήματα του κλάδου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ συμφωνήθηκαν κοινές δράσεις ανάμεσα στην Αντιπεριφέρεια Δράμας και την Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Δράμας.
  • Τετάρτη 11 Μαΐου : Συμμετείχε και εισηγήθηκε σε κοινή ημερίδα της Π.Ε. Σερρών και Δράμας, στο Διοικητήριο Σερρών, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, για την αξιοποίηση και την ανάδειξη ως προορισμό ιστορικού τουρισμού και πόλων έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μία προσπάθεια διατοπικής συνεργασίας μαζί με τους Δήμους Κάτω Νευροκοπίου και Συντικής.

Με στόχο την προβολή και ανάδειξη μιας από τις σημαντικότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πόλεμου, οι τοπικοί φορείς των δύο περιοχών με κοινά ιστορικά στοιχεία, ενώνουν δυνάμεις και συνεργάζονται στενά για την ανάδειξη του ηρωισμού και της ανδρείας των Ελλήνων στρατιωτών.

Δύο από τα πιο γνωστά και καλοδιατηρημένα οχυρά, του Ρούπελ στις Σέρρες και του Λίσσε στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, τμήματα της επονομαζόμενης και Γραμμής Μεταξά, εντάσσονται πλέον σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα διατοπικό σχέδιο συνεργασίας, με τίτλο «Ανάπτυξη του ιστορικού τουρισμού - Η μάχη των οχυρών», που θα υλοποιήσουν από κοινού οι Αναπτυξιακές Εταιρείες Δράμας και Σερρών, στο πλαίσιο της υλοποίησης τοπικών προγραμμάτων CLLD/ LEADER.

  • Παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνη Αυγερινό, Φαρμακοποιό, Υποστράτηγο ε.α., παρευρέθηκε στην Τελετή Υπόσχεσης και Απονομής Πτυχίων Εθελοντών Τομέα Υγείας και Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, που διοργάνωσε η Πρόεδρος κα. Νίνα Παπαδοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας του Ε.Ε.Σ. Η Αντιπεριφέρεια Δράμας είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο πολυσήμαντο έργο του Ερυθρού Σταυρού και τιμά τις Ερυθροσταυρίτισσες και τους Ερυθροσταυρίτες, που δίνουν μαθήματα αλτρουϊσμού και εθελοντισμού σε μια κοινωνία που εξυμνεί την εγωλατρία και τον ατομισμό.
  • Πέμπτη 12 Μαΐου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο Όθωνα Μουρμούρη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματο-Βιοτεχνών Δράμας, με τους οποίους συζήτησε θέματα λειτουργίας της αγοράς και προβλήματα του κλάδου
  • Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, κ. Γεώργιο Παναγιώτογλου, Πρόεδρο της Κοινότητας Καλού Αγρού, για τρέχοντα τοπικά ζητήματα
  • Προέδρευσε και συντόνισε ως Πρόεδρος του οργάνου ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε δάση και αγροτικές εκτάσεις του Νομού Δράμας, ενόψει της επικείμενης θερινής περιόδου 2022.
  • Παρασκευή 13 Μαΐου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλλιφύτου κ. Χρήστο Παπαδόπουλο, για θέματα της τοπικής κοινότητας.
  • Κατάθεσε στεφάνι στις εκδηλώσεις μνήμης για την 78η Επέτειο της σφαγής του 1944 από τους Βουλγάρους κατακτητές, στο Μακρυπλάγι Δράμας.
  • Κήρυξε την επίσημη έναρξη των εργασιών του 8ου Επιστημονικού Συμποσίου «Τα μεγάλα άλματα της σύγχρονης ογκολογίας» που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο», ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας. Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες όλων των Δραμινών προς τους γιατρούς μας για όλα όσα προσφέρουν στην κοινωνία μας με την έρευνα και την επιστημονική τους γνώση.
  • Σάββατο 14 Μαΐου : Συντόνισε Ειδικό Θεματικό Εργαστήρι, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και πρώην Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης των Γενικών Γραμματέων των Δήμων και των Περιφερειών κ. Μιχάλη Χρηστάκη, στο πλαίσιο του τριήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Επενδυτικός- Αναπτυξιακός Προγραμματισμός και Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», στην Ξάνθη. Το Συνέδριο είχε κύρια αναφορά στην Πράσινη Οικονομία με Ψηφιακές Λειτουργίες & Δια Βίου Μάθηση.
  • Περιηγήθηκε από την Πρόεδρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου κα. Αθανασία Θεοδωρίδου στην έκθεση του Τμήματος Καλών Τεχνών και της έκθεσης φωτογραφίας και ντοκουμέντων αφιερωμένες στα εκατό χρόνια συνεχούς κατοίκησης στο Καλαμπάκι, κατά την έναρξη του Πολιτιστικού Μαΐου Καλαμπακίου 2022 με τίτλο «100 χρόνια Καλαμπάκι. 1922-2022 μνήμη & ιστορία».
  • Κυριακή 15 Μαΐου : Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, Τοποτηρητή της χηρευούσης Μητροπόλεως Δράμας, κατέθεσε στεφάνι και απένειμε μετάλλιο στις εκδηλώσεις εορτασμού της «78ης Επετείου της Μάχης των Παπάδων» στην θέση του μνημείου πεσόντων στη Γέφυρα των Παπάδων (39 ο χλμ Δράμας-Σιδηρονέρου). Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός για την πατρίδα μας που έχουμε χρέος να κρατήσουμε ζωντανό στις μνήμες μας και να το μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.
  • Παρακολούθησε τους αγώνες βουνού Frozen Peaks στο λεκανοπέδιο και στα βουνά του Κάτω Νευροκοπίου, που διοργάνωσαν ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου με τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Νευροκοπίου. Η Αντιπεριφέρεια Δράμας στήριξε εμπράκτως τη φετινή διοργάνωση.
  • Παρακολούθησε την αφιερωμένη στα «Στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή» μεγάλη συναυλία με την Παραδοσιακή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ, σε συνεργασία με την Θρακική Εστία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Δράμας.
Διαβάστηκε 325 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή