Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Τρίτη Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δράμας για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών Θερινής Περιόδου 2022

foto120520221 foto120520222

 

 

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και ώρα 10.30 π.μ., στην «Αίθουσα Αυτοδιοίκησης» του Διοικητηρίου Δράμας, έλαβε χώρα, μετά από σχετική πρόσκληση, η τρίτη ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, μετά από την πρώτη σύσκεψη της 5ης Απριλίου και τη δεύτερη της 19ης Απριλίου, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε δάση και αγροτικές εκτάσεις του Νομού Δράμας, ενόψει της επικείμενης θερινής περιόδου 2022.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και Προέδρου του οργάνου κ. Γρηγoρίου Παπαεμμανουήλ, συμμετείχαν, o Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Δράμας Πύραρχος Ιωάννης Αραμπατζής, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Ιωάννης Κυριακίδης, o Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πρασίνου Δήμου Δοξάτου κ. Ιπποκράτης Χατζηπροδρόμου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παρανεστίου κ. Παύλος Σοφιάδης, εκπρόσωπος του Δήμου Δράμας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Δράμας, ο Δασάρχης Δράμας κ. Νικόλαος Κόντος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας Αναστάσιος Δραγουδάκης, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, ενόψει της προετοιμασίας για τη νέα αντιπυρική περίοδο 2022, όλοι οι συμμετέχοντες στο Συντονιστικό παρουσίασαν τα σχέδια τους που αφορούν δασικές πυρκαγιές, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η υπάρχει η ανάλογη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κινδύνου δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Αναλυτικότερα, στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι δυνατότητες και τα μέσα υποβοήθησης του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος από την Αντιπεριφέρεια Δράμας στην καταστολή δασικών πυρκαγιών, η ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης της δράσης οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, καθώς και η ενημέρωση του κοινού με αφίσες, έντυπα, τηλεοπτικά σποτ, για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.

 

Διαβάστηκε 302 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή