Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 26 Απριλίου έως και 8 Μαΐου)

foto2100520221 foto2100520222 foto2100520223
foto2100520224 foto2100520225 foto2100520226
foto2100520227 foto2100520228 foto2100520229

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Τρίτη 26 Απριλίου 2022 έως και Κυριακή 8 Μαΐου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

 • Τετάρτη 27 Απριλίου : Επέβλεψε, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου και σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, τον Αντιδήμαρχο Σάββα Χορόζογλου και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Δράμας και του Δήμου Παρανεστίου, τις εργασίες αποκατάστασης ζημιών και ευπρεπισμού του χώρου πέριξ της Γέφυρας του Ποταμού Νέστου στην είσοδο του Παρανεστίου. Στόχος των τεχνικών αυτών παρεμβάσεων αποτελεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αλλά και η αισθητική αναβάθμιση του χώρου εν όψει της έναρξης των γυρισμάτων της κινηματογραφικής ταινίας αμερικανικής παραγωγής "Tin Soldier" με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους με Oscar ηθοποιούς Robert De Nìro και Jammie Fox.
 • Πέμπτη 28 Απριλίου : Παρευρέθηκε, στο πασχαλινό δρώμενο της Πέμπτης της Διακαινησίμου Εβδομάδος στην Καλή Βρύση. Κατά το παμπάλαιο αυτό έθιμο, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Προφήτη Ηλία, ξεκινά η περιφορά των εικόνων. Οι συμμετέχοντες με πεζοπορία επισκέπτονται τα ξωκλήσια της περιοχής, ενώ ακολουθούν καβαλάρηδες με τα άλογα. Ακολουθεί γλέντι με οργανοπαίχτες, παίζοντας ζουρνάδες και νταούλια.
 • Παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής στα εορτάζοντα εξωκλήσια στα Κύργια, στον Μαυρόβατο, στην Καλλίφυτο και στην Τσόρλα (Ν. Αμισός-Αρκαδικός)
 • Παρασκευή 29 Απριλίου : Παρευρέθηκε στην έδρα της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών στο «Στρατόπεδο Παπαργύρη» για την εκδήλωση προς τιμήν του προστάτη του Στρατού Ξηράς του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου
 • Είχε συνάντηση, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Διευθυντή του 1 ου ΕΠΑΛ Δράμας κ. Αναστάσιο Σαλή, για εκπαιδευτικά θέματα και θέματα νεολαίας
 • Είχε συνάντηση, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, με τον οποίο συζήτησε για προβλήματα και θέματα ανάπτυξης του Νομού.
 • Σάββατο 30 Απριλίου : Μαζί με τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε στη "Γη του Πελίτι" στο Μεσοχώρι Παρανεστίου, στην 22η Γιορτή Σπόρων και 4η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων. Η εκδήλωση αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών παγκοσμίως, προσέλκυσε φέτος χιλιάδες επισκέπτες από διάφορα μέρη του κόσμου, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και στηρίχτηκε από την Αντιπεριφέρεια Δράμας και το Δήμο Παρανεστίου. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τον εμπνευστή και διοργανωτή της πρωτοποριακής αυτής γιορτής της φύσης κ. Παναγιώτη Σαϊνατούδη και όλους όσους συνδράμουν στην επιτυχία της. Η Περιφερειακή μας Αρχή βρίσκεται εμπράκτως κοντά στην εναλλακτική κοινότητα του "Πελίτι".
 • Κυριακή 1 Μαΐου – Κυριακή του Θωμά : Συμμετείχε στην τελετή αναβίωσης του πανάρχαιου ποντιακού ταφικού εθίμου, στα Κοιμητήρια της Νέας Κρώμνης. Η πρωτοβουλία διοργάνωσης έγινε, όπως κάθε χρόνο, από τον Σύλλογο Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης» και τον Σύλλογο Διατήρησης Μνημείων Νέας Κρώμνης. Στον χαιρετισμό του, ο κ. Παπαεμμανουήλ επεσήμανε ότι η διατήρηση των ηθών και των εθίμων μας και η μεταλαμπάδευσή τους στις επόμενες γενιές είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες της διατήρησης της εθνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας.
 • Τρίτη 3 Μαΐου : Συμμετείχε στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας, όπου εκφώνησε επικήδειο και στην ταφή του στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Σίψας, τόπο κατοικίας του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη.
 • Πέμπτη 5 Μαΐου : Συντόνισε σύσκεψη εργασίας, στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης στο Διοικητήριο, για οργανωτικά θέματα και ζητήματα σχεδιασμού και προγραμματισμού για την φετινή εκδήλωση «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ», με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δράμας και με τους Προέδρους και εκπροσώπους των Οινοπαραγωγών, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου των καταστημάτων της Εστίασης και του Σωματείου Ιδιοκτητών καφετεριών και κέντρων διασκέδασης.
 • Παρασκευή 6 - Σάββατο 7 Μαΐου : Μετέβη στην Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς κυβερνητικούς παράγοντες των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την επίλυση ζητημάτων του Νομού που άπτονται της αρμοδιότητάς του, καθώς επίσης και με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και με τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Το χρονικό διάστημα αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης επέβλεψε, μαζί με τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πύργων κ. Κωνσταντίνο Τσάνη, τη διαγράμμιση της επαρχιακής οδού των Κοινοτήτων Πετρούσας -Πύργων του Δήμου Προσοτσάνης ∙ έργο που θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια.

Επίσης, επέβλεψε τις εργασίες κατασκευής της Γέφυρας της Μαρμαριάς λίγο έξω από τον Νικηφόρο του Δήμου Παρανεστίου, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ένα έργο που θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο και αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει το δρόμο Δράμας-Ξάνθης μέσω Παρανεστίου και Σταυρούπολης. Τέλος, επέβλεψε τις εργασίες αποκατάστασης του Ιππόδρομου του Δοξάτου για τους αγώνες ιπποδρομίας της 2ας Μαΐου, καθώς και τις εργασίες αποκατάστασης του δρόμου προς το παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στη Σίψα.

Διαβάστηκε 314 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή