Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΝ 8 η ΜΑΙΟΥ

Η 8 η Μαΐου κάθε έτους ορίστηκε να τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα του Διεθνούς Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού.

Η γενέθλιος αυτή ημέρα συμπίπτει με τη γέννηση του πρωτεργάτη του κινήματος αυτού, του Ελβετού, ιδεολόγου και ακτιβιστή Ερρίκου Ντυνάν (8-05-1828), αφού χωρίς ιατρικές γνώσεις βοήθησε στη νοσηλεία των τραυματιών του ιταλοαυστριακού πολέμου (1859) στο Σολφερίνο της Ιταλίας. Πρωτοστάτησε το 1863 για τη σύναψη της Διεθνούς Σύμβασης της Γενεύης, που είχε ως σκοπό τη βοήθεια, φροντίδα και περίθαλψη των τραυματιών πολέμου.

Ένα χρόνο μετά το 1864 ιδρύθηκε ο Ερυθρός Σταυρός. Σήμερα δραστηριοποιείται σε 187 χώρες με ένα οργανωμένο δίκτυο εθελοντικής προσφοράς ανθρωπιάς και πολιτισμού.

Σε διεθνές επίπεδο, η παρουσία του Ερυθρού Σταυρού ήταν πάντοτε πρωτοπόρα, ανακουφίζοντας τον ανθρώπινο πόνο από τις φυσικές καταστροφές, τους σεισμούς, τις θεομηνίες και τις πολεμικές συρράξεις.

Στην πατρίδα μας, ο Ερυθρός Σταυρός έχει να παρουσιάσει άτομα που διακρίνονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης, ευγένειας και φιλανθρωπικής δράσης.

Στην πόλη μας, ο Ερυθρός Σταυρός έχει στελεχωθεί από Ερυθροσταυρίτες, που είναι πρόθυμοι και χαρακτηρίζονται από ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια και όταν το απαιτούν οι συνθήκες παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Δίνουν μαθήματα αλτρουισμού και εθελοντισμού σε μια κοινωνία, που εξυμνεί την εγωλατρία και τον ατομισμό.

Η σημερινή ημέρα είναι μία  ευκαιρία για να τιμήσουμε διαχρονικά όλους εκείνους τους άξιους συμπολίτες μας, που προσέφεραν αδιάλειπτα και ανιδιοτελώς, στις δύσκολες στιγμές της Πατρίδας μας, τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Έδωσαν το προσωπικό τους χρόνο, αξιοποίησαν τις επιστημονικές γνώσεις τους και μερικές φορές, θυσίασαν ακόμη και την ίδια τους ζωή για την κοινωνία, για τον συμπατριώτη, είτε σε καιρό πολέμου, είστε σε καιρό ειρήνης, αναδεικνυόμενοι αιώνια πρότυπα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας βρίσκεται πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στο δημιουργικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αφού συμπορεύεται σε κοινές αρχές, αντιλήψεις και θέσεις σε ζητήματα φιλαλληλίας, ισότιμης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, εθελοντισμού και κοινωνικής συνοχής. Στηρίζει κάθε δραστηριότητα, που έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη, ώστε να νιώθει κάθε συμπολίτης μας ασφαλής, κάθε στιγμή της ζωής του.

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά στους Ευθροσταυρίτες, που είναι το σύμβολο της γνήσιας αλτρουιστικής προσφοράς, χωρίς σύνορα και διακρίσεις και πορεύονται με την ιδέα και τα ιδανικά του εθελοντισμού και με γνώμονα την προσφορά και την αλληλεγγύη, τιμούν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η 8 η Μαΐου, τέλος, είναι αφιερωμένη και στη Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας, ως έκφραση ανιδιοτελούς προσφοράς στην οικογένεια και στην ελληνική κοινωνία. Η μητέρα ως σύμβολο αγάπης, μέσα από τον ελληνικό πολιτισμό και την ορθόδοξη παράδοση της Εκκλησίας μας, παραμένει στις καρδιές μας, ως πρότυπο θυσίας και αυτοπροσφοράς. Με τις λίγες αυτές σκέψεις, εύχομαι σε όλες τους συμπολίτισσές μου, υγεία και δύναμη. Χρόνια Πολλά σε όλες !  

Διαβάστηκε 391 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή