Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

PHOTO02052022

Με αισθήματα ανθρώπινου πόνου και συντριβής και διερμηνεύοντας, είμαι βέβαιος, τα αισθήματα όλων των Δραμινών απανταχού της γης, εκφράζω τη θλίψη και την οδύνη μου για την απροσδόκητη κοίμηση του ήδη Μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, υπήρξε ένας φλογερός και χαρισματικός Ιεράρχης και μια ηγετική εκκλησιαστική προσωπικότητα, που διηκόνησε με πίστη, αφοσίωση και αυταπάρνηση την Εκκλησία και το Γένος μας. Στα 18 χρόνια που εποίμανε την ακριτική και μαρτυρική Μητρόπολη Δράμας, η τοπική μας Εκκλησία γνώρισε ιστορικές στιγμές πνευματικής ανύψωσης και αναγνώρισης. Με ανύστακτο ενδιαφέρον, ο ίδιος προσωπικά έσκυψε στα προβλήματα της κοινωνίας και ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων, και προέβαλε με συνέπεια και συνέχεια την Ελληνορθόδοξη παράδοση και μαρτυρία εντός κι εκτός τειχών Ελλάδος.

Τον αείμνηστο Δεσπότη μας Παύλο τον γνώρισα στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο της Ημαθίας το 1997 κι έκτοτε συνδέθηκα μαζί του με στενή πνευματική και φιλική σχέση λόγω και της αγάπης του για τη Βυζαντινή Μουσική. Ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίον χαιρόσουν να μιλάς μαζί του. Πνευματικός ηγέτης με κύρος, με σοβαρό εκκλησιαστικό φρόνημα και πλούσια κοινωνική δράση. Μαχητής και λόγιος. Άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας. Δεινός ρήτορας και δυνατή πένα.

Είμαι σίγουρος ότι η Ιστορία θα τον καταγράψει ως μία από τις σημαντικότερες μορφές της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ορδοδοξίας.

Στη μητέρα του, αγαπητή και σεβαστή σε όλους μας κυρία Ελπίδα, στην αδερφή του, το γαμπρό του και τα δύο του ανίψια, εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Στους κληρικούς και τις Μοναστικές Αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Παναγίας Εικοσιφοινίσσης και Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Σωτήρος Σίψας καθώς και σε ολόκληρο το Ποίμνιο της Ιεράς μας Μητροπόλεως επίσης εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΥΠΕΡΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ

Διαβάστηκε 300 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή