Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η 1η Μαΐου αποτελεί ορόσημο για όλους τους πολίτες. Η αιματοβαμμένη εξέγερση  των εργατών του Σικάγου την 1Η Μαΐου του 1886 υπήρξε το διαχρονικό σύμβολο αγώνων και διεκδίκησης της εργατικής τάξης, με το καθολικό αίτημα για οκτάωρη ημερησία εργασία και δίκαιους όρους απασχόλησης. Η εξέγερση αυτή πέρασε στην ιστορία ως μία από τις συγκλονιστικές κορυφαίες στιγμές της διαρκούς πάλης για την προάσπιση των εργασιακών θεμελιωδών δικαιωμάτων. Είναι η ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες της εργατικής τάξης, χάρη στους οποίους διασφαλίστηκαν αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τις επόμενες γενιές. Στη διετία που πέρασε βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, που υπήρξε αιτία πολλών και δραματικών αλλαγών στον εργασιακό χώρο, προκαλώντας οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις  τις οποίες η Πολιτεία αντιμετώπισε με τα γνωστά μέτρα οικονομικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

      Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλλει την προστασία της εργασίας και τη διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης. Το κράτος, θα πρέπει μέσα στα πλαίσια της εργατικής νομοθεσίας να υπερασπιστεί τα κεκτημένα δικαιώματα των εργατών. Οφείλει να συμβάλλει από την δική του πλευρά στην κατεύθυνση της δημιουργίας ικανών συνθηκών απασχόλησης προσφέροντας αναπτυξιακά κίνητρα στον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος καλείται να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Στην πατρίδα μας η πολύχρονη κρίση δημιούργησε βαθιές πληγές στον κοινωνικό ιστό, στα εργατικά συνδικάτα, στους αυτοαπασχολούμενους, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις . Σε μια εποχή διεθνών ανακατατάξεων, η προστασία της εργασίας αποτελεί πάγιο κοινωνικό αίτημα για πρόοδο και ευημερία.

Η Περιφερειακή  Αυτοδιοίκηση ως εγγύτερος θεσμός  διοίκησης για την πολιτεία, στηρίζει την κοινωνία και ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και βρίσκεται απέναντι  σε κάθε μορφή διάκρισης και κοινωνικού αποκλεισμού. Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και επιθυμία μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της προς όφελος των συμπολιτών μας. Χαιρετίζουμε και τιμούμε την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία στέλνει μηνύματα ενότητας, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης απέναντι στην δύσκολη περίοδο της ανασφάλειας και αβεβαιότητας των καιρών μας. Έχουμε χρέος απέναντι σε εκείνους, που έδωσαν σκληρούς αγώνες, αγώνες, ακόμα και τη ζωή τους, για την καθιέρωση των εργοδοτικών και εργατικών δικαιωμάτων.

Καλή Πρωτομαγιά, με υγεία σε όλους !

Διαβάστηκε 409 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή