Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 4 έως 10 Απριλίου)

foto120420221 foto120420222 foto120420223
foto120420224 foto120420225 foto120420226
foto120420227 foto120420228 foto120420229

 

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, την εβδομάδα από Δευτέρα 4 Απριλίου έως Κυριακή 10 Απριλίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα :

  • Δευτέρα 4 Απριλίου : Παρευρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δράμας, με τίτλο : «Ώρα να μιλήσεις», στο πλαίσιο του χρόνιου αγώνα που κάνει η Ένωση κατά της κακοποίησης των γυναικών και της έμφυλης βίας. Το πρόγραμμα εκτελείται σε συνεργασία με τον νορβηγικό φορέα “Alternative to Violence” και τρία Ελληνικά Πανεπιστήμια και εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος Active Citizens fund στην Ελλάδα, το οποίο έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Frode Overlans Andersen και της Υφυπουργού Εργασίας κ. Μαρίας Συρεγγέλα. Το πρόγραμμα για πρώτη φορά εστιάζει στην εκπαίδευση του θύτη και την αντιμετώπιση του φαινομένου από την πλευρά του.
  • Με αφορμή την 4η Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, μαζί με την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλοι των Ζώων Δράμας κα. Δέσποινα Μέγα, επισκέφθηκε το Κυνοκομείο Δήμου Δράμας, στέλνοντας μήνυμα για την φροντίδα, αλλά και την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.

Ø  Τρίτη 5 Απριλίου : Προήδρευσε και συντόνισε τη σύγκλιση-σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στην Αίθουσα Συσκέψεων της Π.Ε Δράμας-Διοικητήριο, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, ενόψει της θερινής περιόδου 2022.

  • Τετάρτη 6 Απριλίου : Είχε συνάντηση, στο Στρατόπεδο Φωστηρίδη, με τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Δράμας Συνταγματάρχη Δημοσθένη Τσαπράζη, όπου συζήτησαν θέματα και τρόπους συντονισμού της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας με τις Ένοπλες Δυνάμεις για τρέχοντα τοπικά θέματα και αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ø  Πέμπτη 7 Απριλίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Δράμας κ. Φώτη Πλάτανο, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Σπύρο Φιλίππου και κα. Εύη Σταμπούλογλου, για τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου και τους τρόπους συμβολής της Αντιπεριφέρειας Δράμας στην επίλυσή τους.

  • Συμμετείχε, ως τακτικό μέλος, στη με τηλεδιάσκεψη 2η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος
  • Στο πλαίσιο της 7ης Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών κα. Παρθένα Κιόρτεβε, τον Πρόεδρο του Σωματείο Νοσηλευτών κ. Ιάκωβο Σιρλατζή και τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων, αναφορικά με την κατάσταση και τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη συνάντηση αναφέρθηκε η συμβολή της Περιφερειακής Αρχής στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Δραμας, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη έργα της Περιφέρειας προϋπολογισμού ύψους 7,5 εκατομμυρίων Ευρώ.
  • Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με το μέλος του Δ.Σ., Αναπλ. Ταμία και Πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης και Σωματειακού Αθλητισμού του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Ιωάννη Μυστακίδη, για θέματα αθλητισμού.
  • Παρασκευή 8 Απριλίου : Παρευρέθηκε, μαζί με τον Πρόεδρο Κοινότητας Ποταμών κ. Ιωάννη Αρχοντόπουλο και Αντιδημάρχους Δήμου Κ.Νευροκοπίου, στον Αγιασμό της Θεμελίωσης του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο όμορφο χωριό των Ποταμών Δήμου Νευροκοπίου Νομού Δράμας, η οποία τελέστηκε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεο. Τις δαπάνες ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού του χωριού ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο άξιος, σύγχρονος Ευεργέτης του τόπου μας κ. Δημήτριος Σιδηρόπουλος.
  • Κυριακή 10 Απριλίου : Παρευρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Δράμας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, που πραγματοποίησε η Θρακική Εστία Δράμας.
  • Κατέθεσε στεφάνι, παρουσία της εκπροσώπου της κυβέρνησης Υφυπουργού Τουρισμού κα. Σοφίας Ζαχαράκη, στην επιμνημόσυνη δέηση και στις εκδηλώσεις μνήμης της Μάχης του Οχυρού "Λίσσε", τον Απρίλιο του 1941, κατά την εισβολή των γερμανικών δυνάμεων εναντίον της πατρίδας μας από την ελληνοβουλγαρική μεθόριο και συμμετείχε στις απονομές του αγώνα δρόμου "Frozen Peaks", που έγιναν στη μνήμη των ηρώων προγόνων μας.

Την εβδομάδα αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συναντήσεις εργασίας με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πύργων κ. Κωνσταντίνο Τσάνη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ισαάκ Ζορπίδη, τον Πρόεδρο Κοινότητας Ποταμών κ. Ιωάννη Αρχοντόπουλο, τον Πρόεδρο Κοινότητας Κουδουνίων κ. Μιχαήλ Κοτσαμπάση, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μαυρόβατου κ. Ανέστη Συμεωνίδη, καθώς και με τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Κατεμιλιάδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Γιαννακίδη, την Ταμία κα. Ευδοκία Μιχαηλίδου και το μέλος του Δ.Σ. κα. Ιωαννίδου Στυλιανή του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβάτου "Το Καρς", τον Πρόεδρο του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αδριανής κ. Κωνσταντίνο Δολδούρα και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Χορευτών Δράμας ΠΥΡΙΧΧΙΟΣ κ. Δημήτριο Τσακαλίδη.

Διαβάστηκε 406 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή