Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στην Κωνσταντινούπολη για συνάντηση με την ΑΘΠ., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για τη δημιουργία του πρώτου διεθνώς Μουσικού Οικοσυστήματος “PSALTOPOLIS” στην πόλη της Δράμας

foto010420221 foto010420222
foto010420223 foto010420224

 

Την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Μαρτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, μετά από σχετική πρόσκληση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδας (ΟΜ.Σ.Ι.Ε), για συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μουσικόφιλων του Πέραν και λοιπούς παράγοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Με τις συναντήσεις και τις συσκέψεις αυτές, έγινε ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία του πρώτου διεθνώς Μουσικού Οικοσυστήματος για τη Βυζαντινή Μουσική με την επωνυμία “PSALTOPOLIS” στην πόλη της Δράμας.

Στην ιστορική συνάντηση με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Παναγιώτατος ενημερώθηκε ενδελεχώς από τον Πρόεδρο της ΟΜ.Σ.Ι.Ε. κ. Κωνσταντίνο Πολίτη για τα βήματα που έγιναν μέχρι τώρα και του παραδόθηκε πλήρης φάκελος του καινοτόμου εγχειρήματος.

Στην τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμαουήλ επεσήμανε τη θετική ανταπόκριση από την πρώτη στιγμή του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστου Μέτιου, αλλά και την έμπρακτη πολιτική βούληση της Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας κας Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αθανάσιου Κυριαζή, στην υλοποίηση της ιδέας.

Ο Πατριάρχης του Γένους μας εξέφρασε τον ενθουσιασμό Του και την ικανοποίησή Του για όλα όσα κάνει η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. για τη διάσωση και διάδοση της πατρώας Εθνικής μας Μουσικής, και δεσμεύτηκε να στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειές μας.

Κατά τη διαμονή στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση, με ουσιαστικά αποτελέσματα, των Διοικητικών Συμβουλίων της ΟΜ.Σ.Ι.Ε. και του Συνδέσμου Μουσικόφιλων του Πέραν, καθώς και συνάντηση με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της ΜΧΕ κ. Παναγιώτη Νεοχωρίτη.

Τέλος, ο κ. Παπαεμμανουήλ δέχθηκε τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και ανανεώθηκε η σχέση αμοιβαίας αγάπης και εμπιστοσύνης του με τον Πατριάρχη μας, με τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής, αλλά και την Ομογένεια της Πόλης, που κρατάει από το 1992.

Διαβάστηκε 304 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή