Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Σύσκεψη Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ με τους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων της Π.Ε. Δράμας

foto020320221 foto020320222 foto020320223
foto020320224 foto020320225 foto020320226

 

Τη Δευτέρα, 28-2-2022 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου Δράμας έλαβε χώρα, σύσκεψη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης με τους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων της Π.Ε. Δράμας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου και συμμετείχαν σ’ αυτήν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Προσοτσάνης κ. Μάρκος Σταυρίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Στυλιανίδης. Έκτακτοι λόγοι υγείας εμπόδισαν την παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου κ. Γιάννη Χαριτωνίδη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νευροκοπίου, κ. Θεόδωρου Ιφόγλου, οι οποίοι έστειλαν το δικό τους χαιρετισμό.

Ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια τέτοιου είδους συνάντηση και αυτή έτυχε θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης από τους συναδέλφους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων.

Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα κανονιστικού πλαισίου και της εν γένει λειτουργίας των συλλογικών οργάνων των Ο.Τ.Α.. Ειδικότερα συζητήθηκαν τα κενά νόμου που έχουν δημιουργηθεί κατά τη μετάβαση από τον «Καλλικράτη» στον «Κλεισθένη» και εν συνεχεία με τα νομοθετήματα της «κυβερνησιμότητας» και η ανάγκη για επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου της λειτουργίας των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα ανοιχτά ζητήματα και οι προτεραιότητες στη συνεργασία  μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και των Δήμων της Π.Ε. Δράμας.

Συμφωνήθηκε να επαναληφθεί σύντομα, όμοια σύσκεψη με τη συμμετοχή και των συναδέλφων που απουσίαζαν.    

Διαβάστηκε 426 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή