Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 14 έως 20 Φεβρουαρίου)

foto210220221 foto210220222 foto210220223
foto210220224 foto210220225 foto210220226

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης  Παπαεμμανουήλ, την εβδομάδα από Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα :

  • Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου : Προχώρησε, μαζί με τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, σε αυτοψία και επίβλεψη των εργασιών διαγράμμισης δρόμων του επαρχιακού δικτύου πέριξ των οικισμών Κοκκινογείων, Μικρόπολης, Χαριτωμένης, Καλής Βρύσης, Καλλιθέας, Αγγίτη, Προσοτσάνης και του Σπηλαίου των Πηγών του Αγγίτη (Μααρά). Οι διαγραμμίσεις των δρόμων αποτελούν μία σημαντική τεχνική παρέμβαση για την οδική ασφάλεια, διότι βοηθούν στη μείωση των ατυχημάτων και διευκολύνουν τους οδηγούς στην οπτική καθοδήγηση, ειδικά τη νύχτα ή όταν δεν είναι καλές οι καιρικές συνθήκες.
  • Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Aντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ιωάννη Καψημάλη, μαζί με τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας κ. Θεόδωρο Σιδηρόπουλο και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δράμας κ. Ιωάννη Κιοσσέ, στην οποία δρομολογήθηκαν σημαντικά τεχνικά έργα και παρεμβάσεις στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Δράμας.
  • Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο Κοινότητας Ποταμών κ. Ιωάννη Αρχοντόπουλο, αναφορικά με τρέχοντα τοπικά θέματα.
  • Τρίτη 15 Φεβρουαρίου : συμμετείχε στην εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Δράμας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, στο Αμφιθέατρο του σχολείου «Β. Ξανθόπουλος-Αρρένων Δράμας», με θέμα «Τα Ηνωμένα Έθνη, ένας δικός σας οργανισμός. Το έργο του ΟΗΕ, η σχέση του με την Ελλάδα και οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», με ομιλητή τον κ. Δημήτριο Φατούρο, Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο οποίος και είχε διαλογική συζήτηση με τους μαθητές για το συγκεκριμένο θέμα.
  • Είχε συνάντηση με τους κ. Κυριάκο Μιχαηλίδη και κ. Χρήστο Κηπουρό, εκπροσώπους του “Drama4Seasons”, ενός νέου Φορέα Ειδικών Μορφών Τουρισμού, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και τουριστικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Δράμας, καθώς και τρόποι συνεργασίας.
  • Δέχθηκε στο γραφείο του το νέο Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Δράμας Πύραρχο Ιωάννη Αραμπατζή, μαζί με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχο Δανιήλ Στούπα, όπου συζήτησαν θέματα Πολιτικής Προστασίας και για τον συντονισμό και τη συνεργασία των δύο υπηρεσιών αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση επικίνδυνων φυσικών και άλλων φαινομένων, όπως δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.
  • Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου : Δέχθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας κ. Kωνσταντίνο Αποστολίδη, μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου έγινε μία γόνιμη συζήτηση και δρομολόγηση λύσεων, σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος και την εφαρμογή στην πράξη της αρχής της Προσβασιμότητας παντού, καθώς και για μελλοντικές κοινές δράσεις και εκδηλώσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις παρκίδες ΑμεΑ γύρω απο το χώρο του Διοικητηρίου Δράμας. Ο Γρηγόρης Παπαεμανουήλ δεσμεύθηκε ότι θα δημιουργηθούν 2 νέες παρκίδες ΑμεΑ μπαίνοντας δεξιά στο πρώτο πάρκινγκ, πηγαίνοντας για το διοικητήριο, το οποίο είναι και πιο άνετο, προκειμένου να εξυπηρετούνται περισσότερα άτομα με πρόβλημα κίνησης.
  • Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον κ. Ιωάννη Γούναρη, Καθηγητή, Πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, κατά την οποία έγινε μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη και την περαιτέρω προώθηση της οινοκαλλιέργειας, της οινοπαραγωγής και του οινοτουρισμού στην περιοχή του Νομού Δράμας. Τέλος, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση Ημερίδας, για την Πέμπτη 17 Μαρτίου, ώρα 10:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, με θέμα «Αξιοποίηση Βιομηχανικών Υπολοιμάτων με μεθόδους Βιοτεχνολογίας», σε συνδιοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Δράμας με το Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και το Επιμελητήριο Δράμας.
  • Πραγματοποίησε πολύωρη επιτόπια αυτοψία και καταγραφή προβλημάτων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Δράμας και εκπροσώπους της εταιρείας του αναδόχου, όπου επισκέφθηκε όλες τις εγκαταστάσεις και επιθεώρησε τον μηχανολογικό εξοπλισμό. Κατά την επίσκεψη, δρομολογήθηκαν δύο πολύ σημαντικές δράσεις μέσα στον Μάρτιο, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
  • Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου κ. Ησαΐα Χατζηκωνσταντίνου, τον Πρόεδρο του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κ. Νευροκοπίου κ. Γεώργιο Μουρουζίδη και τον Διοργανωτή των Αγώνων Βουνού Granitis Trail κ. Νικόλαο Μπουρλίβα, όπου συζήτησαν για το θέμα της αξιοποίησης του Οχυρού Λίσσε, την επισκεψιμότητά του και τη συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη του Κ. Νευροκοπίου, καθώς και το θέμα της ανάδειξης των ορεινών μονοπατιών ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού. Τέλος, τέθηκε το ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, κάτι που ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη της περιοχής.
Διαβάστηκε 441 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή