Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γρηγορίου Παπαεμμανουήλ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Στυλιανό Πέτσα-Σύσκεψη με φορείς

foto130120222 foto130120223
foto130120224 foto130120225

 

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 π.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ δέχθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα, στο πλαίσιο σειράς επαφών του τελευταίου με αυτοδιοικητικούς και τοπικούς φορείς στο Νομό Δράμας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαεμμανουήλ προσέφερε στον Υπουργό συλλεκτική φιάλη κρασί δραμινής ετικέτας και αναμνηστικό δώρο-ενθύμιο το Ημερολόγιο Έτους 2022 της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, το οποίο είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση  100 χρόνων από το θλιβερό γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής. 

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος), υπό τον συντονισμό του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγορίου Παπαεμμανουήλ, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Ν.Δ. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και
Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδης Μωϋσιάδης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Αγροτικής Οικονομίας κ. Γεώργιος Ζιμπίδης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Ιωάννης Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο πρώην Βουλευτής Δράμας Ν.Δ. κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, καθώς και ο Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Δράμας κ. Αλέξανδρος Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός εξήγγειλε έργα ύψους 16,2 εκατομμυρίων ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Συγκεκριμένα, την ανάπλαση του περιμετρικού δρόμου του Κορυλόβου και την ανακατασκευή του Εθνικού Σταδίου Δράμας στον Δήμο Δράμας, και την κατασκευή νέου Γυμνασίου-Λυκείου στο Καλαμπάκι του Δήμου Δοξάτου.

Στη σύσκεψη τέθηκαν από τους τοπικούς φορείς θέματα ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας, στα οποία δρομολογήθηκαν λύσεις.

Ακολούθησε μία ανταλλαγή απόψεων και μία εποικοδομητική συζήτηση για θέματα χρηματοδότησης και υλοποίησης επιπλέον έργων και δράσεων των Δήμων και της Περιφέρειας, από το Υπουργείο Εσωτερικών, τόσο μέσω της τακτικής χρηματοδότησης, όσο και από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για τρόπους αύξησης των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για θέματα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και για τα τρέχοντα υφιστάμενα θεσμικά, διαδικαστικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και τις ενέργειες που γίνονται και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την οριστική επίλυση των χρονίων προβλημάτων και την επαναλειτουργία του.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των οδικών δικτύων, που συνδέουν τη Δράμα με την υπόλοιπη Μακεδονία, όπως ο οδικός άξονας Δράμας-Καβάλας, έργο που ήδη υλοποιεί η Περιφέρεια και ο οδικός άξονας Δράμας-Αμφίπολης, καθώς και το ζήτημα της βελτίωσης, για λόγους οδικής ασφάλειας, του δρόμου Δράμας-Κ.Νευροκοπίου, που συνδέει την ευρύτερη περιοχή με το Τελωνείο Εξοχής και τη γείτονα Βουλγαρία.

Στο τέλος της σύσκεψης, ο Υπουργός τόνισε την ουσιαστική, στενή και αποτελεσματική συνεργασία που υπάρχει με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και την Περιφερειακή Αρχή  και δήλωσε ότι σύντομα θα επισκεφτεί ξανά τη Δράμα για την έναρξη νέων σημαντικών έργων υποδομής στους Δήμους Προσοτσάνης, Νευροκοπίου και Παρανεστίου.

Διαβάστηκε 480 φορές
Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

Τελευταία άρθρα από τον/την Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

FaLang translation system by Faboba