Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Απονομή Εύφημων Μνειών σε Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιο Παπαδόπουλο

foto141220211 foto141220212
foto141220213 foto141220214

 

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12:00, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος, στο χώρο του γραφείου του, στο κτίριο του Διοικητηρίου Δράμας-3ος όροφος, προχώρησε, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δράμας/Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Α.Μ.Θ., σε απονομή Εύφημων Μνειών στις Εθελοντικές Οργανώσεις της Π.Ε. Δράμας για την συνεισφορά τους στην Πολιτική Προστασία της περιοχής του Νομού Δράμας.

                Στην απονομή συμμετείχε και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχος Δανιήλ Στούπας.

            Οι οργανώσεις που βραβεύτηκαν είναι : η Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο.), ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Σαμαρείτες Δράμας, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών και Φίλων Δράμας, ο Σύλλογος Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους (ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.) Δράμας, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Δράμας, η Λέσχη Καταδρομέων Δράμας, η Οικολογική Κίνηση Δράμας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Προσοτσάνης.  

            Αναλυτικότερα, η απονομή εύφημων μνειών αφορούσε τη συμμετοχή των ως άνω οργανώσεων σε δράσεις φύλαξης και περιφρούρησης των ευαίσθητων περιαστικών δασυλλίων του Νομού κατά το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2020, καθώς και την προσφορά τους σε άλλες δράσεις πολιτικής προστασίας.

Μετά το τέλος της απονομής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι : «Με την εθελοντική προσφορά αυτών των οργανώσεων και των μελών τους, στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, πετύχαμε ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής προστασίας-πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης δασικών και άλλων πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο. Ο εθελοντισμός στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, που αφορά την υποστήριξη δράσεων πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης καταστροφών, αλλά και σε άλλους τομείς δραστηριότητας, βασίζεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών, σε μία κίνηση καλής θέλησης, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, με αίσθημα αλληλεγγύης. Επειδή ο εθελοντισμός αποτελεί την αυτόβουλη συμμετοχή των ενεργών πολιτών, που δραστηριοποιούνται για βελτίωση των συνθηκών της κοινωνίας στην οποία ζούμε, πρέπει να ενθαρρύνεται με κάθε τρόπο».

Διαβάστηκε 343 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή