Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γεώργιο Αμυρά

 

foto031220211 foto031220212
foto031220213  

 

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 11:15 π.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος δέχθηκε, στο χώρο του γραφείου του, στο Διοικητήριο Δράμας, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γεώργιο Αμυρά, στο πλαίσιο σειράς επαφών του τελευταίου με τοπικούς  και αυτοδιοικητικούς φορείς του Νομού.

          Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ.Κωνσταντίνος Μπλούχος, καθώς και ο πρώην Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ.Δημήτριoς Κυριαζίδης.

            Ο Υφυπουργός εξήρε τις ταχείες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Παπαδόπουλου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και των αρμόδιων υπηρεσιών της, για την υποβολή και ένταξη στο «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του έργου «Καθαρισμός από απορρίμματα και μπάζα του ποταμού Νέστου» και τη χρηματοδότηση από αυτό∙ έργο πολύ σημαντικό για την περιβαλλοντική προστασία της ευρύτερης περιοχής.

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα του Νομού Δράμας.

Ειδικότερα, λόγω και των σημαντικών έργων, ύψους 7.500.000 Ευρώ, που υλοποιεί η Αντιπεριφέρεια Δράμας για τη Διευθέτηση Χειμάρρων Καλλιφύτου, Μαυρολεύκης Δήμου Δοξάτου και Κ.Νευροκoπίου κ.α., συζητήθηκαν το φλέγον θέμα της διαχείρισης των ξεροχειμάρων, που απασχολεί την περιοχή της Δράμας, καθώς και όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και οι τρόποι επίλυσης των γραφειοκρατικών προβλημάτων και δυσκαμψιών στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Επίσης, έγινε ειδικότερη αναφορά στη λατομική δραστηριότητα και την εξόρυξη του μαρμάρου, τα τεράστια οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία από τον τομέα αυτό, αλλά και στα προβλήματα και τις αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν από αυτή την βιομηχανική δραστηριότητα.

Επιπρόσθετα, μετά από οχλήσεις του Αντιπεριφερειάρχη προς τον Υφυπουργό σε προηγούμενες συναντήσεις τους, συμφωνήθηκε η επανέναρξη τουριστικών πλοών για διαδρομές με πλωτά σκάφη στη λίμνη του Φράγματος του Θησαυρού, μετά από συνεννόηση με τη Δ.Ε.Η. και μετά από πρόταση επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό. Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης προχώρησε σε μία ιδιαίτερη μνεία για την ανάγκη για τη διάνοιξη παραποτάμιας διαδρομής στο Νέστο, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών, καθώς και γενικότερα, την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ενίσχυση του εναλλακτικού-ορεινού τουρισμού. Τέλος, για τον σκοπό αυτό, συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές να εκπονηθεί και να υποβληθεί μία συνολική μελέτη για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας της περιοχής, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υφυπουργός περιηγήθηκε στον Δήμο Κ.Νευροκοπίου και στην Κοινότητα Βώλακα, όπου είχε επαφές τόσο με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, όσο και με εκπροσώπους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του μαρμάρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ.Αμυρά στον Βώλακα και των συζητήσεων με αρμόδιους παράγοντες για τα όποια προβλήματα προκύπτουν από τη λειτουργία της λατομικής δραστηριότητας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας διατύπωσε μία καινοτόμα και βιώσιμη πρόταση για την ορθολογική διαχείριση των στείρων υλικών-αποβλήτων που παράγονται από τη διαδικασία εξόρυξης, έτσι ώστε να επιλυθεί το χρόνιο αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη συνάντησε την θετικότατη αποδοχή των τοπικών φορέων, των εκπροσώπων των επιχειρήσεων μαρμάρου, αλλά και του ίδιου του Υφυπουργού. 

Διαβάστηκε 493 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή