Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Εξερευνήστε την επανάσταση του 1821, με τις Γεω-εφαρμογές του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας – Εορτασμός «GIS Day» 2021

To Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και της επικείμενης «GIS Day» (Ημέρα Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών) της 17ης Νοεμβρίου 2021, ανακοινώνει την λειτουργία ειδικής επετειακής συλλογής Γεω-εφαρμογών, με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.  

Μέσω της συλλογής των διαθέσιμων αυτών εφαρμογών, με έμφαση στην γεωχωρικότητα των στοιχείων, κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί  με καινοτόμο και διαδραστικό τρόπο, να περιηγηθεί στην ιστορία του Αγώνα. Ο σχεδιασμός των γεω-εφαρμογών, πέρα από τον πληροφοριακό, παιδευτικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, έχει ως στόχο να κεντρίσει τους χρήστες για περαιτέρω αναζήτηση.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει υλοποιηθεί από την ομάδα Γεωπληροφορικής, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της  Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Στην υλοποίηση αυτή συντέλεσαν οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 2020-2021 του Τμήματος. 

Η πρόσβαση στην συλλογή των εφαρμογών μπορεί να γίνει από τον σύνδεσμο,  https://arcg.is/1jP5iC2 ή από σχετικό εικονίδιο στην ιστοσελίδα της ΠΕ Δράμας 1821 GIS Apps.

H πρόσβαση στην παγκόσμια εκδήλωση GIS Day μπορεί να γίνει από τον σύνδεσμο: https://www.gisday.com/en-us/overview

Διαβάστηκε 424 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή