Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Σύσκεψη-Τηλεδιάσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας για την αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση σεισμικών φαινομένων

foto121120211 foto121120212
foto121120213 foto121120214

 

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10:30 π.μ., υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και Πρόεδρο του οργάνου κ.Γεωργίου Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε, με τηλεδιάσκεψη, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, για την λήψη των αναγκαίων μέτρων αντιμετώπισης των κινδύνων από εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, προσεισμικά και μετασεισμικά.

Στη σύσκεψη-τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Δράμας και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού & Αθλητισμού Π.Α.Μ.Θ. κ.Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, η Διευθύντρια του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) κα.Ασημίνα Κούρου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κα.Κρυσταλλία Γεωργιάδου, o Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Δράμας Αντιπύραρχος Δανιήλ Στούπας, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ.Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κ.Νευροκοπίου  κ.Νικόλαος Νικολαΐδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παρανεστίου κ.Παύλος Σοφιάδης, εκπρόσωπος του Δήμου Δράμας, εκπρόσωπος του Δήμου Προσοτσάνης. ο Εκπρόσωπος Τ.Ε.Ε. – Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας /Παράρτημα Δράμας, κ.Δημήτριος Κυριαζίδης, o Δασάρχης  Δράμας κ.Νικόλαος Κόντος, ο Δασάρχης Κ.Νευροκοπίου κ.Μιχαήλ Μαναρίδης, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες.

           

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και η προετοιμασία-ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων και η οργάνωση και συνεργασία φορέων που εμπλέκονται σε θέματα αντιμετώπισης σεισμών, προκειμένου να υπάρξει η αποτελεσματικότερη δυνατή κινητοποίηση μετά από ενδεχόμενο σεισμό.

 Στην ανωτέρω σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα, όπως η διενέργεια προσεισμικού έλεγχου σε δημόσια και κοινωφελούς χρήσης κτίρια, ο προσδιορισμός και ο έλεγχος σε ετήσια βάση των χώρων καταφυγής και καταυλισμού, καθώς και χώροι μεταστέγασης κρίσιμων υπηρεσιών και ειδικοί χώροι υποδοχής για παροχή βοήθειας, η καταγραφή και επικαιροποίηση των επιχειρησιακά έτοιμων πόρων σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα για την περίπτωση σεισμού, ο προγραμματισμός και διενέργεια επιχειρησιακών ασκήσεων (επί χαρτού ή πεδίου ή με τηλεδιάσκεψη-διαδικτυακά, λόγω των υγειονομικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού) σε περίπτωση σεισμού, ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση διαδικασιών μεταβατικής στέγασης πληγέντων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της κινητοποίησης της κοινωνίας σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού, δια μέσω της ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού, υπηρεσιών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και επιχειρήσεων. 

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ανέφερε : «Παρόλο που η περιοχή της Δράμας δεν εμφανίζει έντονη σεισμική δραστηριότητα και δεν εκδηλώνονται πολλοί και συχνοί σεισμοί, ωστόσο αποτελεί καθήκον και ευθύνη μας, με τον κατάλληλο αντισεισμικό σχεδιασμό, να βρισκόμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Ως  Αντιπεριφέρεια, διά των αρμόδιων Υπηρεσιών μας, ήδη έχουμε προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ενέργειες και δράσεις και βρισκόμαστε σε άριστο επίπεδο ετοιμότητας. Αναμένουμε το ίδιο από τους άλλους φορείς και υπηρεσίες». 

Διαβάστηκε 42 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 18:50

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή