Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας

Πρόγραμμα Εορτασμού της «Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

 

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα, διότι υπενθυμίζει την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και την ανεξαρτησίας των εθνών.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, αποκτάει ουσιαστικό περιεχόμενο, αναφορικά με την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης για τις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αντίστασης στο ναζιστικό και φασιστικό ολοκληρωτισμό.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της «Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα, στην πόλη της Δράμας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου

-Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου

 

 

Tετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

 

-Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

-Απότιση φόρου τιμής των μαθητών των σχολείων της πόλης στα μνημεία εθνικών αγωνιστών, με τη φροντίδα καθηγητών και δασκάλων

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

7:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα.

 

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ.Παύλου, μαζί με τον Ιερό Kλήρο της πόλης.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ.Αναστάσιο Σαλή, Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας.

11:00 Παράθεση καφέ – μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας (είσοδος μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις).

 

11:30 Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

- Έναρξη τελετής

- Επιμνημόσυνη Δέηση

- Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, εκπροσώπους Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

12:00 Κοινή παρέλαση ενώπιον των Αρχών από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, ενώσεις-οργανώσεις-συλλόγους, Τμήματα του Ερυθρού Σταυρού, Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών στο με Αρ.Πρωτ.74901/13-10-2020 έγγραφό του, που ορίζει «η κοινή παρέλαση να είναι συνολικής χρονικής διάρκειας αυστηρά 40-60 λεπτών» και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την καταπολέμηση του covid-19 καθώς και για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα των σχολείων και των ενώσεων-οργανώσεων-συλλόγων της πόλης που επιθυμούν να παρελάσουν καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:
• Τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας να παρελάσουν με μία μικτή διμοιρία όχι άνω των 40 ατόμων ή με δύο (μία αρρένων και μία θηλέων) ίσου συνολικού αριθμού, τηρουμένης της απόστασης του 1 μέτρου μεταξύ των παιδιών
• Οι ενώσεις-οργανώσεις-σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία να παρελάσουν μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες και στην κατάθεση στεφάνων να εκπροσωπηθούν μόνο από ένα άτομο
• και οι Ένοπλες Δυνάμεις με τη μικρότερη δυνατή εκπροσώπηση.
          Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους όσους συμμετέχουν στην παρέλαση.

19:00 Τελετή απονομής του «Μακεδονικού Βραβείου» έτους 2021 στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

Τιμώμενη προσωπικότητα, για τις εξέχουσες επιδόσεις του στην Επιστήμη και στην υπηρεσία του Ανθρώπου, ο κ.Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London, κάτοχος της έδρας Brian-AbelSmith και συν-διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η τελετή θα μεταδοθεί Ζωντανά στο κανάλι του Ιδρύματος «Ίδρυμα Μακεδονικοί Βραβείου Δράμας» στο Youtube.

Θα τηρηθεί αυστηρό πρωτόκολλο προσέλευσης. Κατά τη διάρκεια της τελετής θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19 και πρέπει να επιδεικνύονται όλα τα απαραίτητα προβλεπόμενα έγγραφα.

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με την στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με τη φωταγώγηση, το σημαιοστολισμό και τη διάθεση της φιλαρμονικής ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ.Μιχαήλ Ελευθεριάδη, υπάλληλο του Δήμου Δράμας και υπεύθυνο για τον γενικό συντονισμό και για το πρόσταγμα της παρέλασης τον κ.Σάββα Καραβασίλογλου, υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας.

 

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν έως το μεσημέρι της Τρίτης 26/10 με το Γραφείο Δημάρχου Δράμας στo τηλέφωνο 2521350701.  

Διαβάστηκε 496 φορές
Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

Τελευταία άρθρα από τον/την Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

FaLang translation system by Faboba