Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δρ.Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, παρουσία των τριών βουλευτών Ν.Δράμας

 

foto011020211 foto011020212

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14:15 μ.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος, στο γραφείο του, στο κτίριο του Διοικητηρίου Δράμας, είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δρ.Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

            Η συνάντηση έλαβε χώρα, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, με πρωταρχικό σκοπό τη συνένωση των δυνάμεων όλων των φορέων για την επίτευξη της αύξησης του ποσοστού εμβολιασμού του πληθυσμού σε επίπεδο Νομού Δράμας.

            Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ.Γεώργιος Γεωργιάδης, η Γενική Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κα.Όλγα Βασιλείου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής-Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Δράμας κ.Αλέξης Παναγιωτίδης, καθώς και ο Βουλευτής Ν.Δράμας κ.Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Βουλευτής Ν.Δράμας κ.Θεόφιλος Ξανθόπουλος και η Βουλευτής Ν.Δράμας κα.Χαρά Κεφαλίδου.

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ν.Δράμας, έθεσε στους συμμετέχοντες το πρόβλημα των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στο Νομό Δράμας, το οποίο κυμαίνεται στο 43 %, κάτι που σε συνδυασμό με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα και το επερχόμενο φθινόπωρο-χειμώνα, μπορεί να οδηγήσει την επόμενη χρονική περίοδο σε επανάληψη της κατάστασης της προηγούμενης χρονιάς και σε υψηλούς αριθμούς θανάτων συμπολιτών μας. Ήδη, ο Νομός Δράμας έχει την θλιβερή πρωτιά, σε όλη την χώρα, σε θανάτους από κορωνοϊό ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους.

            Όπως ανέφερε ο κ.Παπαδόπουλος, ως Περιφέρεια, μπαίνουμε μπροστά, στηρίζοντας με χρηματική βοήθεια, με την παρουσία μας και ηθικά την όλη προσπάθεια και είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις γνώμες των γιατρών ως αρμόδιων επιστημόνων. Τόνισε ότι ο ιατρικός κόσμος πρέπει να μπει μπροστά προκειμένου για την ενημέρωση του κόσμου υπέρ του εμβολιασμού.  

            Μετά από μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων και αφού διερευνήθηκαν οι αιτίες των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού, κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, σε τοπικό επίπεδο, με μπροστάρηδες τους ιατρούς,  με  ενημέρωση του κόσμου και πειθώ, προκειμένου ο πληθυσμός να προχωρήσει σε μαζικό εμβολιασμό.

            Συμφωνήθηκε, με συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου, της Περιφέρειας και όλων των φορέων, να εκπονηθεί μία καμπάνια ενημέρωσης των ανεμβολίαστων στοχοποιημένα και πόρτα-πόρτα, πρόσωπο με πρόσωπο, με σειρά δράσεων, σε κάθε σημείο συγκέντρωσης, σε κάθε γειτονιά, πλατεία, χωριό, ιατρείο, καφενείο, καφετέρια, στις Εκκλησίες.

            Απώτερος στόχος είναι να πειστούν οι πολίτες, με επιστημονική ενημέρωση και αμεσότητα, ότι ο εμβολιασμός του καθενός και για τον COVID-19, όπως και για τόσες άλλες μεταδοτικές και θανατηφόρες ασθένειες, είναι η σημαντικότερη και αποτελεσματικότερη πράξη προληπτικής ιατρικής, που προστατεύει τον εαυτό μας, αλλά και τον περίγυρό μας.

Διαβάστηκε 395 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή