Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Στεργίου και κλιμάκιο του κόμματος

foto090920212

foto090920213 

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος δέχθηκε, στο χώρο του γραφείου του στο Διοικητήριο Δράμας, τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ.Γιώργο Στεργίου, καθώς και κλιμάκιο του κόμματος, στο πλαίσιο κύκλου συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς ανάπτυξης, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

          Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ.Σάββας Αναστασιάδης, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ.Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού & Αθλητισμού της Π.Α.Μ.Θ. κ.Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Δράμας κ.Μιχάλης Τάσσου, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ.Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Δράμας κ.Αλέξανδρος Γεωργιάδης και ο πρώην Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ.Δημήτρης Κυριαζίδης.

            Στη συζήτηση τέθηκε η κατάσταση με την πανδημία και το επίπεδο των κρουσμάτων σήμερα στη Δράμα, σε σχέση με το δεύτερο και τρίτο κύμα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από όλους τους συμμετέχοντες για το ζήτημα της προόδου του εμβολιασμού σε επίπεδο Νομού Δράμας. Αναφέρθηκε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού δεν είναι και τόσο ικανοποιητικά και η χαμηλή συμμετοχή παρατηρείται σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και σε όλες τις ηλικίες. Τέλος, συζητήθηκε η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, με την υποστελέχωση και τη δυσκολία αντιμετώπισης περιστατικών σοβαρής νόσησης και οι τρόποι επίλυσης αυτών των προβλημάτων.

       Στη συνέχεια, συζητήθηκε το μείζον θέμα των οδικών δικτύων και της διασύνδεσης της Δράμας και ιδίως, η πρόοδος στο ζήτημα της κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα Δράμας-Αμφίπολης σύνδεσης με την Εγνατία. Κοινή πεποίθηση ήταν ότι ο σημερινός δρόμος Δράμας-Αμφίπολης είναι ένα παρωχημένο επαρχιακό δίκτυο, που δεν μπορεί να παραμείνει ως δρόμος σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό, δεδομένου ότι από εκεί εξυπηρετείται και η κίνηση από το Τελωνείο Εξοχής και διέρχονται καθημερινά δεκάδες μεγάλα οχήματα. Υπογραμμίσθηκε ότι είναι βασική προγραμματική θέση του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας η διασύνδεση όλων των μεγάλων πόλεων με έναν κύριο άξονα και συγκεκριμένα, στην Βόρεια Ελλάδα, η σύνδεση της Δράμας και της Βέροιας με την Εγνατία Οδό. Επιπρόσθετα, υπογραμμίσθηκε η σημασία της ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής οδού ταχείας κυκλοφορίας Δράμας-Καβάλας, το οποίο ήδη χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

       Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας έθεσε εμφατικά το ζήτημα της νέας χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής και το γεγονός ότι η Δράμα, με τόση ιστορία σχετικά με τον σιδηρόδρομο και το τρένο, μένει εκτός. Όπως είπε, αυτό δεν είναι υπέρ του Νομού και δεν λειτουργεί υπέρ της ανάπτυξης της περιοχής. Τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να επιμείνουμε και να δράσουμε με όλες τις απαραίτητες ενέργειες αναφορικά με αυτό, ώστε να δοθεί λύση και να επιτευχθεί η συμπερίληψη της Δράμας, όπως και των Σερρών , στη νέα σιδηροδρομική χάραξη.

       Εν συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο κ.Στεργίου είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης των παραγωγικών δραστηριοτήτων στις οποίες η περιοχή έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως το μάρμαρο, η οινοπαραγωγή, ο αγροτικός τομέας, έτσι ώστε αυτό να συμβάλει στην συγκράτηση του πληθυσμού στην επαρχία και στην επιστροφή όσων μετανάστευσαν, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια.

       Ακολούθως, υπήρξε μία ανταλλαγή απόψεων από τις δύο πλευρές και όλους τους συμμετέχοντες , σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη. Συμφωνήθηκε ότι μπορεί να υπάρξει τουριστική αξιοποίηση, αν με μεθοδολογία, με ανάλογη στρατηγική και στη βάση τοπικών ιδιαιτεροτήτων και εργαλείων, δημιουργηθούν τουριστικά προϊόντα για εξειδικευμένα κοινά. Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι σημαντικό προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ίδρυση του νέου θεσμού της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Δράμας, ο οποίος αποσκοπεί στο συντονισμό των ενεργειών όλων των φορέων και τον ενιαίο τουριστικό στρατηγικό σχεδιασμό, κάτι που θα δώσει ώθηση στη δημιουργία τουριστικού προϊόντος-ταυτότητας για τη Δράμα.

                   Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο θέμα της υποστελέχωσης από μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και όλων των δημόσιων υπηρεσιών. Σημείωσε ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των νέων υπαλλήλων που αναλαμβάνουν, είτε με νέα πρόσληψη, είτε με την κινητικότητα.      

                                   

Διαβάστηκε 525 φορές
Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

Τελευταία άρθρα από τον/την Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

FaLang translation system by Faboba