Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας

Βράβευση μαθητών δημοτικού που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WROHellas 2021 από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιο Παπαδόπουλο

foto0609202122 foto0609202125
foto0609202121 foto0609202122

 

Την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος, στο χώρο του γραφείου του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος), προχώρησε σε βράβευση-απονομή τιμητικής πλακέτας στους μαθητές Απόστολο Καραγιαννίδη, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Χρύσα Τουκματσή, Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Χάρη Καριπίδη.

            Οι μαθητές του φροντιστηρίου @robot' s της Μαρίας Σαρπότα, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, βραβεύτηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη για τη διάκρισή τους στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas 2021, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, στην OPEN κατηγορία δημοτικού, μέσα από 75 συμμετοχές.

            Το φετινό θέμα του διαγωνισμού αναφερόταν σε εφευρέσεις από τον Αρχιμήδη έως τον Leonardo Da Vinci όπου οι βραβευθέντες μαθητές εμπνευστήκανε από αυτές και τις εξελίξανε σε ρομποτικές κατασκευές-αυτοματισμούς. Ο διαγωνισμός λόγω των συνθηκών με την πανδημία διεξήχθη διαδικτυακά.

            Μετά το πέρας της βράβευσης ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τα θερμά  συγχαρητήριά του στο καθένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, καθώς και την ιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου @robot' s και Εκπαιδευτική Προπονήτρια Μαρία Σαρπότα για την διάκρισή τους και την καθημερινή προσπάθειά τους στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

            Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε : «H διάκριση των Δραμινών μαθητών και του φροντιστήρίου @robot' s της Μαρίας Σαρπότα στην εκπαιδευτική ρομποτική, που αποτελεί έναν τομέα εφαρμογής τεχνολογιών αιχμής, αποτελεί μεγάλη τιμή για την Δράμας μας, αλλά και ένα επίτευγμα από την πλευρά νέων ατόμων-παιδιών που σκιαγραφεί μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Η πρόοδος στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας αποτελούν προϋπόθεση για να βαδίσει ο τόπος σε αναπτυξιακούς δρόμους και να πορευτεί με στέρεα θεμέλια στο μέλλον».

Διαβάστηκε 442 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 08:37
Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

Τελευταία άρθρα από τον/την Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

FaLang translation system by Faboba