Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου σε Τραχώνι-Πρασινάδα-Διπόταμα Δήμου Παρανεστίου

foto230820211 foto230820212 foto230820213
foto230820214 foto230820215 foto230820216

 

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γιώργος Παπαδόπουλος στην περιοχή του Δήμου Παρανεστίου. Συγκεκριμένα ο κ.Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το πρωί το Τραχώνι, όπου και παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία, ενώ στη συνέχεια έδωσε το παρόν στο τρισάγιο που ακολούθησε για τους νεκρούς του Τραχωνίου κατά την Βουλγαρική κατοχή.

            Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε και συζήτησε με τους Τραχωνιώτες δημότες-κατοίκους οι οποίοι βρίσκονται κάθε χρόνο εκεί και πραγματοποιούν το αντάμωμά τους. Ορισμένοι δε εξ αυτών κατοικούν σε χωριά της Ξάνθης, της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην πόλη της Δράμας.

            Στη συνέχεια με συνοδεία τεχνικού κλιμακίου, ο κ.Παπαδόπουλος «περπάτησε» τον υπό συντήρηση δρόμο προς τον Οικισμό και στη συνέχεια προς τον καταρράκτη Τραχωνιου και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών των εκτελούμενων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης/Π.Ε. Δράμας τεχνικών έργων, τα οποία είχαν πολλές δεκαετίες να πραγματοποιούν στην περιοχή, ώστε να γίνει προσβάσιμη με ΙΧ Ε η επίσκεψη στον καταρράκτη Τραχωνίου.

            Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του κ.Παπαδόπουλου ήταν η Πρασινάδα, όπου και εκεί πραγματοποιείται σημαντικό έργο επανακατασκευής τμήματος οδοστρώματος με σαρζανέτ από το χωριό προς την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Διαπιστώθηκε παράλληλα η ανάγκη στήριξης παρακείμενου δρόμου προκειμένου να μην υπάρξει καθίζηση και αποκοπεί εντελώς η επικοινωνία των κατοίκων από την μια άκρη του χωριού στην άλλη αλλα και προς την Ι.Μ. της Πρασινάδας.

            Ο κ Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σίλλης, κ.Ηρακλή Σιαμίδη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συχνή και ουσιαστική παρουσία του κ Παπαδόπουλου στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του.

            Ο κ Παπαδόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «έχουμε ακόμα πολύδουλειά εδώ σε αυτόν τον ορεινό όγκο» και τόνισε πως «τα αυξημένα προβλήματα έχουν να κάνουν με την παραμέληση πολλών ετών από τις προηγούμενες διοικήσεις», καταλήγοντας πως «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρακης με το έμπρακτο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ.Χρήστου Μετιου αλλά και των στελεχών της διοίκησης της Αντιπεριφέρειας Δράμας, έχουμε σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη και αυτό πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη διετία με γνώμονα την όρεξη το μεράκι αλλά κυρίως τη γνώση κυρίως στα τεχνικά ζητήματα που τόσο πολύ έχουν παραμεληθεί».

            Τέλος και σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς Διπόταμα, Τραχώνι και Πρασινάδα, διαπιστώθηκε η πρόοδος των εργασιών από ανάδοχες τεχνικές εταιρείες εγνωσμένου κύρους στις κατασκευές καθαρισμού των τάφρων, καθώς και η απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης, η οποία κάνει αδύνατη την απορροή υδάτων, κυρίως, την περίοδο του χειμώνα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στα τεχνικά έργα απορροής, απο τα οποία προκλήθηκαν καθιζήσεις στο οδόστρωμα.

Διαβάστηκε 699 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή