Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου με τους Δημάρχους Δράμας, Παρανεστίου και Κ.Νευροκοπίου για τη ανάδειξη του Μονοπατιού Ε6, που συνδέει το Κ.Νευροκόπι με το Παρανέστι

foto090820211 foto090820212
foto090820213  

 

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 και ώρα 10:30, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη στο κτήριο του Διοικητηρίου Δράμας (3ος όροφος), σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου, κατόπιν πρωτοβουλίας του, με τους Δημάρχους τ Δράμας, Παρανεστίου, Κ.Νευροκοπίου για το θέμα της ανάδειξη-διάνοιξη-συντήρηση της διαδρομής Ε6.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δράμας κ.Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ.Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Δήμαρχος Κ.Νευροκοπίου κ.Ιωάννης Κυριακίδης , καθώς και οι κύριοι Στυλιανός Μελισσινός και Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ενεργοί πολίτες με πολύχρονη εμπειρία στην διοργάνωση αγώνων βουνού και στην ανάδειξη μονοπατιών και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες.

                Η σύσκεψη αποσκοπούσε στο συντονισμό των ενεργειών όλων των πλευρών για τη διάνοιξη της ορεινής διαδρομής Ε6, η οποία εισέρχεται στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας  από την Κ.Βροντού Δήμου Κ.Νευροκοπίου φτάνει έως στο Δήμο Παρανεστίου για να συνεχίσει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Η χάραξη της διαδρομής συνδυάζει τμήματα και από τους τρεις Δήμους Δράμας, Παρανεστίου, Κ.Νευροκοπίου. Η όλη προσπάθεια θα γίνει κατόπιν άδειας και με βάση τις υποδείξεις του Δασαρχείου Δράμας.

                Συμφωνήθηκε από όλους η διάνοιξη και ανάδειξη του μονοπατιού να περιλαμβάνει σήμανση, τοποθέτηση σημείων για στάση-ανάπαυση, καθώς και συντήρηση.

                Η ανάδειξη του Μονοπατιού Ε6 για τουριστική προβολή του Νομού μας, θα καταστήσει το Νομό μας πόλο έλξης για περιπατητές από όλο την Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει η προοπτική ανάδειξης του Νομού Δράμας ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού.

                Συζητήθηκαν οι δυνατότητες για τους τρόπους άντλησης χρηματοδότησης και τις μορφές εκπόνησης του όλου εγχειρήματος και συμφωνήθηκε να διερευνήσει ο Αντιπεριφερειάρχης το θέμα.

            Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε : «Απώτερος σκοπός της σύσκεψης ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα διάνοιξης-ανάδειξης του μονοπατιού Ε6 που συνδέει το Κ.Νευροκόπι με το Παρανέστι και να συμφωνηθούν μεταξύ της Περιφέρειας και των τριών εμπλεκόμενων Δήμων οι ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού. Η εκπόνηση ενός τέτοιου έργου θα καταστήσει το Νομό μας πόλο έλξης για περιπατητικό και γενικότερα, εναλλακτικό τουρισμό για όλη την Ευρώπη και θα συμβάλει περαιτέρω στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Για αυτό, η διάνοιξη και ανάδειξη του ως άνω μονοπατιού αποτελεί ένα εγχείρημα με πολιτικό και αναπτυξιακό πρόσημο».

Διαβάστηκε 424 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή